I ❤ NY

Hejsan! Det var ett tag sen senast men jag har mina skäl.. Jag har nämligen varit i New York!!! Har massor med bilder jag vill visa er men har ingen dator så det blir svårt hehe men håll ut ;) 

Tidigt på torsdagen förra veckan åkte vi från Göteblorg till Bryssel och från Bryssel till new York. I en vecka har vi bott i en lägenhet i Harlem som ligger i norra delen. Under denna vecka har vi nog besöktgallt man ska besöks när man är i new york känns det som haha! Sen mitt i veckan flög vi till Buffalo och hyrde en bil och körde till Neagarafallen, det var skitfräckt! Sen gick vi över till Kanada också bara för att ha varit där också haha!

HEADER

Fick en fråga om hur jag har gjort min header, om hur jag gjort texten och bakgrunden i den. Om jag förstått frågan rätt så vill du alltså få reda på hur jag fått mönster på själva texten? Jag använder Gimp när jag redigerar och gör bilder så som headern.

Jag började med att leta upp ett typsnitt jag tyckte om och skrev i detta fallet "Moa Gustafsson". Sen öppnade jag upp den bild jag ville att texten skulle ha och klistrade in den på ett nytt lager. (För att få ett nytt lager klickar man på ikonen som ser ut som ett stående A4-papper nere i hörnet) Nu högerklickade jag på text-lagret (Det jag har ringat in med blått) 
Då kommer en massa alternativ upp men man ska välja "Alpha to slection". När man har tryckt där kommer det bli en markering runt hela texten och nu ska man välja bildlagret igen och klicka klipp ut. På en Mac blir det cmd+x och på en PC blir det ctrl+x. Nu raderar du bara bildlagret och textlagret och klistrar in det du klippt ut på bakgrundslagret. Förhoppningsvis kommer det bli såhär..
Om du vill ha genomskinlig bakgrund raderar du såklart bakgrundslagret men sen när du ska spara bilden måste du spara i .PNG

Hoppas det hjälpte! Och glöm inte att rösta på mig HÄR!
 

VOTE FOR ME

Skulle vara snällt om ni la tre sekunder till att lägga en röst på mig HÄR!

 


TVÅ OCH EN HALV TIMMES TRÄNING

Hoj boj! Är trött i hela kroppen. Pappa och jag har varit ute och sprungit i två och en halv timme på herrestadsfjället. Såklart har vi inte sprungit exakt hela tiden utan stannat för att dricka och fylla på med energi. Eftersom det var långpass satsade vi inte på att springa så långt utan länge men vi sprang ändå 1,5-2 mil. Efteråt åt vi mat på torp där vi träffade Lisa som sommarjobbar där, hon var urtjusig i hennes coop-kläder må ja säga!

 

 

 

 


FULL AV LIV


Såhär såg jag ut i fejset på skolavslutningen endast mascara har jag kladdad på!!!!

FOTBOLLSKVÄLL

 
Eftersom jag och mina vänner här på bilderna är så intresserade av fotboll bestämde vi oss i onsdags för att ha en fotbollskväll. Det blev hemma hos mig så igår satt vi bänkade framför tvn och hejade på Spanien! För att få lite mera inlevese målade vi oss gulröda i ansiktet som ni ser. Snyggt faktiskt! 
 
Idag vaknade jag upp i soffan brevid Hanna och Ina som stannade över natten. Jag som alltid är pigg på morgonen passade på att baka scones medan de låg och drog sig så go frukost blev det! Nu har de åkt hem och jag ska hitta på någonting! 

ALDRIG MERA FRIDASKOLAN

 
Fint avslut på Skeppsviken med goaste klassen ♥

NECK


GRADUATION DRESS


SKOLAVSLUTNINGDå var det över. Usch! Låter så hemskt att säga så men så är det. Nu har fyra år passerat och oj vad mycket vi har hunnit med! Kommer aldrig att glömma er mina knäppisar till klasskamrater! 

Ja idag var det alltså skolavslutning och visst gött med lov men det är så ledsamt att denna klass aldrig kommer återskapas. Kommer nog inte förstå att det var sista dagen på Fridaskolan förrän jag satt min fot borta i Hallsberg. Vi började iaf dagen med fotografering utomhus i det gröna sköna vädret som himlen bjöd oss på dagen till ära. Efter lite mingel gick vi in och åt tårta och fick våra betyg. Tillsist kramade alla varandra och vi gick ut på trappan för sommarlov!

ETT TUSEN SJUHUNDRA SJUTTIONIOHåller på att baka avslutningstårta tills imorgon... Kan inte fatta att vi slutar! Helt sjukt vad fyra år har gått fort, vet inte om jag ska skratta eller gråta men skönt med sommarlov ska det bli men tråkigt att klassen splittras. Nu ska jag träna hej då.

CHILL

Hej på er! Är på väg till Torp nu för att titta i lite affärer. Egentligen skulle jag väl vara i skolan och ha rast men lika bra att ta vara på tiden.

Vi började dagen i badhuset där vi simmade 200m och räddade en docka. Jag fick tiden 1.09 så det var bra :) efter det fick vi rast ända tills lunchen så nu passar jag på att göra lite ärenden. Ska även äta också för är jättehungrig!

När jag sedan kommer tillbaka ska vi bowla så denna dagen kommer bli rätt chill!


HELGEN


I helgen sprang jag Unionsmatchen här i Uddevalla. Ja det var vår klubb som arrangerade tävlingen i år. Lite fuskigt med hemmaterräng kan man tycka men trots det missade jag. I lördags var det individuell tävling uppe vid Åleslån och det gick bra men som sagt så missade jag lite och blev trea men det är nöjd med för det var många bra med i klassen :)

Vid Unionsmatchen så tävlar man inte för sin klubb utan sitt distrikt och eftersom vi är så få har vi slagit ihop med Dalsland så vi heter Bohusländal. Så i söndags, igår, var de stafett med fyra löpare i varje lag. I mitt lag, Bohusländals fösta lag sprang jag första sträckan, Axel den andra, Johanna den tredje och Mattias den fjärde. För mig gick det jättebra i början! Det var jag och en tjej från Västergötland som låg i täten men sen så lägger jag kartan fel och springer åt helt fel håll! Inte så bra för då kom alla ikapp och jag fick börja jaga. Vid radiokontrollen låg jag två minuter efter det ledande laget från Norge men på min slutrunda sprang jag ikapp det jag hade tappat och växlade över till andrasträckan först av alla! 

Eftersom jag fyller sexton i år betyder det att detta var mitt sista Unionsmatchen och det känns skönt att avsluta med en tredjeplats i individuella och sträck-seger på stafetten!

STUDENT 2012
GRATTIS TILL STUDENTEN SYRRAN ♥

UT!


utfyllnadsbild, D90, 50, f/1.8

Nu ska pappa, mamma och jag åka ner till stan för att titta på alla studenter! Klockan tjugo i två går min syster ut efter tre år på tekniska!

STRANDJOGGEN


En del av alla bilderena jag tog idag, fösta bilden är vid starten och den andra på vinnaren i herr klassen och den tredje är på duktiga Maja som vann ungdomsklassen!

Idag har jag varit fotograf vid Strandjoggenoch det gick sådär för min del, objektivet var segt men några bilder blev allt bra så det var tur! Efter starten fick jag åka båt ut till strandpromenaden där jag hoppade av för att fotografera när de kom springandes på bryggan och sen promenerade jag till målet där jag mötte upp Malin som hade spungit. 

Efter att vi hade ätit lite mat och prisutelningen hade varit hängde jag med alin hem för att bada i deras bubbelbad ute på altanen. Där hade vi det fint i solen ska jag säga er!

STUDENTDAGAR


tagen nyss, D90, 18-105, close-upfilter

Min syster tar studenten nu på torsdag och jag blir glad över att se att hon är så glad hela tiden! Kan inte fatta att hon är så gammal haha! I alla fall så håller mamma på att förbereda mat och go'saker till firandet just nu så det luktar jättegott i hela huset. Tror ni inte att jag bara blir hungrigare och hungrigare?? Synd att man inte får äta det nu bara. 

Kom ut förut och körde 16 back-intervaller och lite styrka. Så skön kännsla att vara trött och känna att fasen vad bra det gick! Imorgon blir det ingen träning för då ska jag på mitt första fotojobb! Ska fotografera Strandjoggen (ett lopp på 6km här i Uddevalla) de som arrangerar ville ha lite bilder som de skulle kunna använda vid andra tillfällen. Så det ska bli kul! Får inte glömma minneskortet eller att ladda batterierna bara men så klantig är jag väl inte?

LITE STARKAREHej era fina små varelser, eftersom det är den 6/6, Sveriges Nationaldag imrogon slutade vi innan lunch idag. Ja det var väl trevligt men nu regnar det så nu har jag inte lust att gå ut och göra alla saker jag hade tänkt att göra. Så jag stannnar inne ett tag till och bara väntar, men bara för att jag skrev detta slutade det så ska ta att byta om till träningkläderna. Fokuset idag ligger på att bli stark uppför så det blir till att köra backintervaller.

BAL

Lite bilder ifrån Agnebergs balTIO DAGAR TILLNu är det bara tio dagar kvar tills sommarlovet börjar! Ska bli otroligt skönt att slippa vistas i skolan och att ha massa jobbiga och tråkiga saker att göra.