Golden days

 
Guldklipmar från året. Nu önskar jag er och mig själv ett gott nytt 2015. 

MörkrumMitt gymnasiearbete går ut på att undersöka den analoga fotoprocessen. Jag har byggt två kameror som jag idag fotograferat med och jag har framkallat dess bilder i mörkrum! Jag tycker det är så fascinerande att ljuset kan reagera och göra avtryck i ett material och att sedan några kemikalier kan framhäva detta avtryck.

Snö

 
 
 
 
Snö på Herrestadsfjället | Nikon D90 | Nikkor 18-105mm f3.5-5.6 
 
Vädret spökar. Igår kväll började det helt utan förvarning, åska och blixtra och hårda skurar öste ner. Så småningom övergick det till ett yvigt snöande och idag låg ett tunt lager snö över oss. Trevigt! Nu hoppas jag på mer och på skidföre! 
 
Pappa och jag tog oss i alla fall ut på en liten promenad i kölden. Det var riktigt skönt att få se ett vitt landskap, det var så längesedan sist!

2014

Beskriv året med tre ord.

Lärorikt, Känslosamt, Givande

 

Bästa köpet?

Min Bomberjacka i klädväg och mina löparskor Saucony Guide 7 i träningsväg.

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?

Younger med Sabina Sey kommer påminna mig om sommaren, om Ebba och våra äventyr men också om Oskar och allt vi har varit med om, både bra och dåligt helt enkelt. Outside med Calvin Harris ft. Ellie Goulding symboliserar den senaste tiden på holgy, det är nog den enda låt jag minns att jag lyssnade på under SM-festen så den får mig på bra humör. Det kommer aldrig va över för mig med Håkan Hellström påminner mig om när jag och Maln var på Håkans Ullevikonsert i sommras, det var magiskt!

 

Vem har du umgåtts med mest?

Ebba, vi har suttit ihop mer eller mindre, det är glad för. 

 

Har du haft ett förhållande under 2014?
Enligt mig nej, enligt alla andra ja

 

Vart reste du under 2014?

Turkiet på träningsläger med Holgy, en jättebra resa! Sen har jag gjort lite inrikesresor till Luleå och Kristianstad tex och ett himlans åkande mellan Uddevalla och Hallsberg har det varit. 

 

Vad var din största tabbe 2014?
Ska nog inte nämnas här men jag har sårat en av de finaste människorna jag känner och det känns som om jag aldrig kommer kunna förlåta mig själv för det, jag mår riktigt dåligt av att tänka på det. 

 

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Missen ovan, den präglar hela mitt 2014. Känslan av att jag kan prestera när det gäller. Att träffa Ernst.

 

Har du blivit bättre på något?
Matte, analogtfotografi, arbeta mentalt, träningsplanera, åka skidor, jag förbättras hela tiden precis som du. 

 

Vad var extra dåligt med året?
Jag har varit dåligt på att ha koll på mina saker, och även mig själv och jag har haft/har lågt järnvärde i korppen som har lett till trötthet

 

Vad var extra bra?

Ebbas ord, SM-festen, Sommaren, Turkiet, Att vara hos Malin i Strömstad, Sälen, Västkusten

 

Lärde du känna några nya människor?

Ja många, många nya orienterare tillexempel alla nya ettor på holgy, Oskars familj, Linneas pojkvän William   

 

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?

Ja det kan man verkligen säga

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att mamma och pappa dök upp på julavslutningen i Hallsberg, då blev jag riktigt glad. Att SM-tävlingarna under hösten gick bra, mitt paket jag fick av en hemlig vän. 

 

Vad var din största framgång på jobbet 2014?
Jag fick mitt första jobb! Som servitris på Gustafsbergs badrestaurang här i Uddevalla, tack Malin för det!!

 

Största framgång på det privata planet?

Mentalkapacitet under SM-tävlingarna, jag vet lite mer om kärlek

 

Vem saknade du?

Min syster som numera bor i Luleå

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Tänka lite mer innan jag gör, ta tag i saker

 

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Förhoppningsvis bättre!

 

Vad kommer du sakna från 2014

Holgylivet efter studenten

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Umgåtts med Liselott mer, hon får mig att må bra. Fokuserat, lirat tennis med Malin, fotograferat och tränat

 

Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder 

 

Och så slutligen; dina planer inför 2015?
Orientera som en gud, studenten, tjäna pengar, umgås och det jag inte hann med 2014

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?

Moa, tänk efter lite innan du gör något men se till att göra saker

 

(Listan är tagen från Kenza) 


Jul

 
 
Jul | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
Vi har Sveriges största julgran. Den är lika bred som jag är lång och rymmer ca 500 julgransaker. Inte förrän granen stod klädd har jag haft lite julfeeling. Jag har inte kollat på julkalendern (fösta gången någonsin!), vi har inte haft någon snö och jag har inte haft någon önskelista. Men julen kom och vi tillbringade den hos mina kusiners mormor och morfar. Vi kollade på Kalle och åt julbord som vanligt. Vid sex tiden var det vår tur att få besök av tomten och jag hade tydligen varit lite snäll i år. 

⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙ ⋘⋙

 
 
I hope we will get along and together sing a happy song

Stress

 
Bara för att jag nämnde, att jag nu på senare tid känt mig piggare och mått riktigt bra, slog det tillbaka. De två senaste nätterna har jag knappt kunnat sova, jag har inte hittat någon skön position att ligga på och hela kroppen har bara ballat ur och inte varit sig själv. Detta har i sin tur medfört ett tröttare humör och jag ligger nu i sängen och ögonlocken är tunga som bly. Inte blev det bättre att jag idag skulle med tåget 06:54 vilket innebar ännu mindre sömn. Tåget förde Ebba, alla orienteringstvåor och mig till Örebro där vi gästade en föreläsning på universitetet om stress management.
 
Den var ganska intressant men tiden var knapp så Mr Hjälm som höll i föreläsningen hann inte gå in på djupet vilket var synd. Jag hade gärna velat få en tydligare och bättre bild och förklaring på hur man som idrottare hanterar sin stress. Jag får nöja mig med svaret acceptants så länge. Det är viktigt att acceptera alla utmaningar och jobbiga tankar eller scenraier vi kan få/hamna i för att motverka stressen.

December brings me happinessDecember är här och så är mitt träningssug. Kroppen känns bra och jag är inte lika trött som jag varit de senaste månaderna. Min träningsplanering är gjord och det märks att jag vet vad jag vill komma med den. Frågan är nu bara vart snön är? jag som har planerat in skidor i programmet!
 
November fylldes av biotittande, brunchande, julpyntande, lussebullsbak, träning, kalenderpyssel och dylikgt skoj. I måndags prövade vi i trean balklänningar och oj vad kul det var men oj vilken djungel det är! Hittade inget som föll mig i smaken men har i alla fall en klarare bild över vilka färger och former jag passar i. 
 
Och hörni, glöm inte att rösta på mig i fjällräven polar!