Bra dagar

Jag är glad. Det är inte konstigt för de senaste dagarna har innehållit mycket av det goda livet. Förra veckan arbetade jag mitt sista pass för sommaren och jag är nu fri från disk och klängliga kunder. Förra veckan bjöd även på musikquiz på Varvet by Butlers med mina gamla vänner från högstadietiden, Liselott, Bea och Lisa. Vi hade jättekul och jag skäms över att jag glömt hur bra vi kan ha det ihop. Quizandet var inte jättebra och inte räkmackan jag beställde heller men det gjorde inte så mycket för mina bordsdamer höjde stämningen rejält. 
 
I fredags kom Linnea och Harald hit! Två jag har saknat mycket, speciellt min syster som jag inte sett sedan studenten! Harald har nu åkt tillbaka till Skövde där han går GMU men Linnea är kvar ett bra tag till!
 
I helgen var det min 19de födelsedag och DM-tävlingar. Jag vaknade av att bli kysst i nacken, frukost på sängen och "ja må hon leva" så jag klagar inte. Dagen fortsatte med lång-DM i Ljungskile där jag sprang ett mycket bra lopp och vann i DM-klassen och var endast 6min efter norska landslagslöpare! Det var kul! Det känns bra, som om träningen i sommar gett resultat! Efteråt åt vi på Laxbutiken (favoritmat på min dag såklart!) och när vi kom hem bakade jag en tårta i form av ett M haha. Det var en mycket bra födelsedag! 
 Idag blir också en bra dag för idag kommer min mamma hem som arbetat i Norge i tre månader!Biologi 1

 
Yes! Jag har fått en plats till biologi 1 kursen på komvux! Jag trodde jag var försent ute (vilket jag iof var) men de hade en ledig plats över och den fick jag. Det känns bra, nu har jag garanterat något att göra till hösten och ett mål att jobba mot. Jag kommer att ha två lektioner i veckan vilket  ger lite rutin och vanlig vardag. Det känns också bra för jag saknar rutinlivet i Hallsberg. 
 
 

Slutet är näraJag är inne på min sista arbetsvecka och det käns så bra. Jag är färdig med att bära tallrikar och diska bläck för en bra tid fram över. På fredag blir alltså sista arbetsdagen och sen går jag på semester! På fredag kommer även min syster hem och Harald kommer och stannar över helgen. Det ska bli jättemysigt och jag längtar! En ledig och produktiv dagIdag har jag varit ledig från jobbet. Anledningen var att jag skulle hjälpa till med en träning för det finska orienteringslandslaget men det slutade med att jag skrev ut kartor för två belgier och fem kineser. (vilket var lite coolt och inte helt fy skam) Efter att jag bidragit med kartutskrifter passerade jag Torp innan jag begav mig vidare till Friskis & Svettis. På Torp lämnade jag in peronligtbrev och CV till bl.a Intersport, KappAhl och Ica Maxi, dock käns det inte som om de kommer att höra av sig, jag valde nog inte den ultimata tiden att söka jobb på... Men man ska aldrig säga aldrig! Jag sökte faktist jobb som skolfotograf och fick väldigt positiva svar men det sket sig för jag hade inte körkort i tid, det var riktigt synd! 

Jag har också varit på komvux idag för att söka lite kurser jag saknar för att bli behörig till landskapsarkitektprogrammet. Det handlar om biologi 1 och 2 samt kemi 2. Sökte även detta lite sent men jag hoppas på att det finns en plats ledig för jag vill verkligen läsa detta! 

På Friskis & Svettis som jag åkte till påväg hem från Torp, sprang jag 20 st 30/30 intervaller på löpbandet och sedan var jag med på ett cirkelgympass. Det gick jättebra på båda och det var riktigt kul! Det är prova-på-vecka så jag ska passa på att var med på så mycket som möjligt för att utnyttja det! 

Nu är jag riktigt trött efter denna produktiva dag, den har varit kul och givande och jag ser fram emot en lika bra dag imorgon. Imorgon börjar jag klockan 09:00 så nu är det hög tid att sova, god natt. Varmt, svettigt och kul!

Dagens utsättningsbana | Start och mål vid Åleslån 
 
Idag har jag hängt ut några av de kontroller det Japanska orienteringslandslaget ska använda vid en träning på måndag. Det gick verkligen jättebra att springa och orientera idag. Mådde bra när jag vaknade och bra nu också så den där sjukdomen var nog bara inbillning (förhoppningsvis). Det var riktigt fint och varmt i skogen idag och myggorna jagade mig hela vägen. Det var kul att jag verkligen var tvungen att orientera ända fram till kontrollpunkten då det inte satt några skärmar ute (det var ju mitt jobb att häga ut dem). Det blev svårare men mycket roligare! 
 
Nu när jag kommit hem har jag lagat kålpudding, det var nästan jobbigare än att träna.. Det tog jättelång tid men nu är jag äntligen klar efter typ 2 timmar. Ikväll väntas jobb, det står bröllop på schemat, ska bli kul men jobbigt det också. 
 
 

Sjukkänningar

 
 
De senaste dagarna har jag vaknat upp och haft ont i halsen. Idag var jag även svullen i ansiktet, speciellt om ögonlocken. Jag mår ändå bra men vågar inte träna för jag vet hur lätt jag drar på mig en veckas sjukdom om jag tränar med virus i kroppen. Eftersom det bara är några veckor kvar till SM vill jag inte riskera något så jag avstår från ansträngade aktiviteter till vidare. 
 
 

Asics GT-2000 & Nike Free 5.0

Nya träningsskor | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 
 
Jag gillar skor och jag gillar rea (och lila). Kombinationen blev ett par Asics GT 2000 och ett par Nike Free 5.0. Jag är pank men glad.
 
 

Jag har körkort!

"Jamen Moa, det här får du allt godkänt på" var kontrollgubbens kommentar efter att jag hade parkerat utanför transportstyrelsens kontor. Jag har alltså körkort!! Det är sjukt och jag är så glad! Jag förstår inte riktigt att jag får ta bilen vart jag vill, utan en "övningskörsskylt" och en handledare, det är underbar, vilken frihet! Imorgon ska jag ta bilden till jobbet bara för att jag kan. Ska bli grymt.
 
Jag firade denna stora dag i mitt liv på Pinchos med mina kollegor/arbetskamrater/vänner, det var riktigt trevligt och mysigt och jag åt för flera personer, men med all rätt, för jag har varit duktig och tagit körkort! 
 


 

Uppkörning i morgon!

 
Just nu sitter jag och förbereder mig det sista inför min uppkörning i morgon. Jag är inte jättenervös men jag antar att fjärillarna kommer flygandes i raketfart när det väl är dags! Jag hoppas såklart att det går vägen och jag hoppas att min visulaisering om hur jag ska köra i morgon hjälper för det känns betryggande och just nu är jag lugn och känner mig självsäker. Hade varit riktigt gött att klara det! 
 
 
 

The Latest:

Västkusten | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
De senaste dagarna har passerat fort. Harald har varit och hälsat på och vi har spenderat tiden tillsammans väl. Vi har både tränat och tävlat, vi har solat och badat. Harald har också hjälpt mig med körkortsteorin som jag hade prov på idag. Vi har också lagat massor av god mat som ugnsbakadlax och saftiga biffar. Igår shoppade jag lite nödvändigheter som tights och en foam roller för att förebygga skador och dyligt. Harald köpte det sista inför sin kommade militärutbildning som börjar idag. 
 
Nu sitter jag nöjd och belåten i sängen för jag klarade teroiprovet! På onsdag väntas uppkörning och jag hoppas att även det ska gå bra som provet idag! 

LifeHej åskådare. Under de dagar som passerat har jag arbetat, tränat och pluggat körkortsteori. Inte så party men efter imorgon har jag semester och då kommer Harald på besök. Det ska bli riktigt skönt och jag hoppas på att hitta tillbaka till mig själv, till den Moa som vet vad hon vill,tycker och känner. 

Igår förresten så var det lite party för då hade klubben mästerskap i mete. Eftersom Bror, Malins pappa, och jag vann förra året var det vi som arrangerade det i år. Vi bestämde oss för att hålla till på Herrestadsfjället (såklart) vid Kölnevattnet. Det blev en varm, myggfri och riktigt fin kväll med en seger i år igen och grillade korvar.


Sommar

Lysekil | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Det är sommar(lov) och som vanligt går då tiden fort. Jag arbetar på Gustavsbergs badrestaurnag om dagarna och det är slitsamt men ganska kul. Efter O-ringen har jag kommit igång med träningen och senast i dag sprang jag intervaller hem från jobbet. Det känns bra! Imorgon ska jag iväg på risk2an, jag försöker nämligen skaffa körkort också nu i sommar. Det går bra, tror jag, det är den där teorin... Min mor bor för tillfället i Norge där hon arbetar men i måndags kom hon hem och hälsade på. Jag har inte sett henne sedan sudenten så det var fint att krama henne igen. På grund av besöket fick jag gå tidigare från jobbet, då åkte vi ut till Lysekil. Det var fint det också.