Fjätervålen

Fjätervålen | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8  
 
Månskensmorgon går upp i sol, är ett nytt uttryck att läga på minnet för det är så det är här i Fjätervålen. 
 
Fjätervålen är platsen, ja jag får kalla det platsen för det är varken en stad, by eller håla, som jag ska tillbringa mina kommande dagar i. Det är dock fint i Fjätervålen, idag var månen stor och övergick till skimmrande sol. Här i Fjätervålen är jag tillsammans med mitt crew från Hallsberg. Vi ska ha en riktigt go vecka med skidåkning och nyårsfirande. Det ska bli jättekul!
 
Ebba och jag har precis tagit en promenad, vi båda mår inte så bra. Ebba har en förkylning sedan tidigare och jag vaknade upp med tryck över bröstet. Vi är inte skidåkningsbara heltenkelt.. Men en liten promenad runt trakten orkade vi med och kolla bara vilket vackert ljus som gjorde oss sällskap!

JUL

 
 
Idag är dagen efter julaftonskväll och i år hade jag tydligen varit lite snäll.
 
Ja igår var det ju julafton vilket jag antar att ingen har missat. Min familj firade den tillsammans med hela tjocka släkten ute i Munkedal hos kusinerna. När tomten kom, efter en evighetsväntan som Ludvig, den miste, uttryckte det skruvades volymen upp rejält, för kusinerna fick nog allt de hade önskat sig och lite till De blev glada helt enkelt. Jag, ja jag fick också allt jag hade önskat mig, en eltandborste. 
 
Idag, dagen efter julaftonskväll, fyller min pappa år så imorse väcktes han av finsång och prestenter. Vid elva stack han och jag till klubbstugan för den årliga juldagsträningen och där väntade hela gänget på bilden för att få sticka up på ett blött och riktigt långt pass. Eftersom mina vader spökar fick jag avbryta cupen och vända hemmåt lite tidigare men hellre det än jätteont i vaderna. Efteråt bjöds vi på fika! 
 
 

En inblick i den lilla

Vår lägenhet | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
Jag har fått en del förfrågningar om hur den nya lägenheten ser ut, men eftersom den varit ganska tom hittils tyckte jag inte att det skulle tillföra så mycket att visa er runt. Nu har Harald och jag installerat oss lite i alla fall och så här ser den ut än så länge. Det känns även bättre för mig nu när saker och ting börjar falla på plats, det känns mer som ett hem. Inte mitt hem ännu, men det kommer. 
 
Vi har fortfarande mycket att ordna och endel ska vi ta tag i redan ikväll. När Harald har slutat jobbet ska vi mötas inne i stan för att införskaffa oss både det ena och det andra, så som tavelramar, glödlampor och torkställ. 

Skidläger

Skidläger i Nordseter, Norge | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Och så var jag hemma igen efter ett skidläger i drömland.
 
Äntligen fick jag ta på mig skidpjäxorna och ta de första stavtagen för säsongen. Tagen var dock inte de där rappa och pigga man önskat då det första vi gjorde var att kantas av världens uppförsbacke. Väl uppe på toppen kunde jag sträcka ut och röra på påkarna ordentligt och känna den där lyckan över att åka skidor. För det är lycka att glida fram i vacker natur. 
 
"Vi" var ett gäng från min skidklubb Uddevalla IS. Vi hade hyrt en stuga i Nordseter, Norge inte långt från skidspåren och varje dag åkte vi flera mil i spåren. Vi lagade lunch och middag tillsammans och vi pratade och mös i soffan framför elden i kaminen.
 

Julstämning i min nya hemstad

Göteborg, min nya hemstad | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Det känns konstigt att skriva "min nya hemstad" men det stämmer faktiskt. Jag har fått en ny hemstad i form av ordvitsarnas näste, just det, Göteborg! Och det är detta som jag så ivrigt skriv om i det senaste inlägget. Nu, en vecka efter beskedet känns det nästan ännu mer overkligt och jag kan inte riktigt sätta ord på denna livsändring. Jag kan inte heller riktigt se vad detta kommer att innebära för framtiden, det har gått så snabbt, lite för snabbt för min smak men jag tror det rättar till sig. 
 
Lägenheten jag och Harald har fått tag på, ja nu är vi helt plötsigt sambos!, är en hyfsat nyrenoverad 1.5a i Almedal lite söder om Liseberg. Den är verkligen jättefin men lite tom just nu så vi håller på att leta möbler mm. Det är kul! Den är belägen i ett lugnt område på tredje och högsta våningen i ett fult grönt hus när till mitt nya jobb. Ja det går verkligen fort nu. Nytt jobb, ny sambo, nytt boende, ny stad. 
 
Allt detta får mig lite ur balans så det ska bli skönt att åka på skidläger nästa vecka.