Check √

Åre 2015 | Nikon D90 | Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6
 
Det har endast gått två dagar på veckan men jag kan redan bocka av en heldel saker jag haft i tankarna det senaste. Igår var jag hos en naprapat i Örebro som undersökte min ländrygg då jag är sned så att mitt ena ben är längre än det andra. Efter lite massage som förövrigt var riktigt bra knäckte naprtapaten ryggen på mig och som det knakade haha! Men skönt var det och det sneda var inget fraligt vilket också var skönt att få reda på. 
 
Idag har jag varit hos tandläkaren då en av mina visdomständer spelar mig ett spratt. Fick med mig tips och bakteriedödande munskölj hem så värken ska nog försvinna snart. 
 
Jag har också hunnit med att plugga till matteprovet, träna styrka och intervaller! Veckan har börjar bra!
 
 

Skidproffs

Åre 2015 i filmformat | GoPro HD Hero 
 
Under veckan åkte Andrea och jag runt med holgyts GoPro och samlade in lite material till denna film. Den är väl mest underhållande för oss tre men om ni är nyfkna får ni gärna titta. Vi åkte hem igår och de där 9-10 timmarna vi höll på kändes faktiskt inte särskilt långa. 

On top

 
 
 
 
 
Åreskutan | Nikon D90 | Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6
 
Mäktigt. Snötäckta väggar, skyltar och isande vindar välkomnades vi av när vi klev ur liften uppe på Åreskutan igår. Nu är vi slitna, stela och trötta efter fyra dagar i backen men vi bastar på och äter gott så vi ska nog klara två dagar till!
 

Åre!

Åre 2015 | iPhone 4
 
Hej Vänner!
Nu är det vår tur att ha sportlov och jag får faktiskt lov att säga att jag spenderar denna vecka på bästa sätt. Just nu är jag uppe i Åre tillsammans med både Ebba och Andrea! Vi bor i en liten stuga inte långt från backarna och lever livet genom att svischa nerför pisterna i full fart. Life is good!
 
Idag ska jag åka längdskidor nu på morgonen innan jag sadlar om till utförsåkning och lunch med de två. Men nu är det frukost som gäller!

VO2max

 
Tisdagsförmiddagen spenderade jag på Örebro universitet. Tanken var att Ebba och jag skulle utföra varsitt VO2max- och laktattest men Ebba kastade in handduken så jag bytte Ebba mot August men det slutade med att jag fick åka själv. 
 
Laktattestet utreder vid vilken puls mitt anaeroba energisystem tar över. Alltså då syretillföseln inte riktigt räcker till, det är då vi börjar känna av laktatet/mjölksyran i blodet. Detta görs innomhus på löpband. Jag fick springa fyra stycken lättare intervaller på fyra minuter vardera. Tempot steg för varje intervall och i mellan togs ett stick infingret för att mäta laktatet. Testet gick bra! Jag trodde jag skulle ha problem med sticket då jag brukar svimma men med adrenalinet i kroppen kändes det knappt. 
 
VO2max testet utreder i sin tur min maximala syreupptagning. Alltså hur mycket syre lungorna kan överföra till blodet. Detta görs via ett maxande. Man springer helt enkelt tills man inte klarar av mer. För varje minut på bandet ökar lutningen och det blir jobbigare och mer laktat bildas i blodet (=mjölksyra) benen blir surare och surare och andningen tuffare och tuffare. Man springer på sin maxpuls och det är även vid sin maxpuls som man får ut värdet på sin maximala syreupptagningsförmåga. 
 
Detta test för mig gick inte optimalt. Tanken är att det är andningen som ska ta mest stryk men jag fick en för lätt hastighet så mina ben blev tröttare än andningen då jag kunde springa länge. Jag vet inte, men jag hoppas att jag kom upp i mitt max! Resultaten kommer förhoppningsvis nästa vecka!

Bad

 
 
 
 
 
Fredamorgon | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 
 
Såhär kan det gå om jag har med mig kameran dit jag går. Oplanerat men bra. I fredags besökte Ebba och jag badet för att träna. Jag lugnt, Ebba intensivt och i början endel latjande.

OLGY HALLSBERG 10 ÅR

 
 
 
 
 
 
 
 
10-årsjubileum | Nikon D90 | Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6 
 
I går firades det att Hallsberg Orienteringsgymnasium funnist i hela tio år! Flera elever från gamla årskullar kom hit för att fira med oss. I slutändan blev vi runt 100! Dagen bestod av stafett årskuresrna emellan (på de nedersta bilderna ser ni min goa klan; åk 3), innebanyturnering och middag med uppvisningar etc. I stafetten sprangs det både utom- och innomhussprint varvat med en transportsträcka som jag fick där man skulle ta sig 200m med en boll mellan benen... Festligt! Vårt lag var toppat men trots detta räcktde det ej mot åk 5 som tog hem segern.
 
Efter lite mat på ett fullproppat Coco Thai avstod jag innebandyn för plugg (vi har prov imorgon) men det slutade med att jag låg och halvsov i sängen tills det var dags att göra sig i ordning till nästa måltid. 
 
Efter middagen gick de som hade åldern inne ut i Örebro. Det var jättekul då man kände de flesta! 

Hallsberg är täckt av snö

 
 
 
 
 
 
Snö | Nikon D90 | Nikkor 50 mm f/1.8 
 
Det tog sitt lilla tag men nu är hela Hallsberg inbäddat av snö. Precis som ett täcke av dun, omfamnar snön alla grenar på träden, hustaken och vägarna vi går på. Jag trivs bland kirstallerna och igår var jag ute och pulserade bland dem, idag endast iaktagande. 
 
Jag har nyss blivit frisk från en vecka med halsont så startar upp min träning lungt. I dag var jag på gymmet i några minuter och i morgon ska jag åka lite skidor.