WihoEn fin bild på migsjälv. Nu ska jag sova, imorgon ska jag till Friskis, på fotokurs och så kommer Harald. Kan det bli bättre?

A Lot of things to do

 
Just nu är det ganska mycket att göra med WOC som jag arbetar med. Den nya designen på hemsidan ska finslipas och information ska läggas ut, både på svenska och engelska. Det är även mycken annat kring VM som tar tid och igår tillexempel fick vi hantera en orättvis situation. Jag blir lite irriterad på att vi som arbetar med VM kan låta sådana saker hända, det är inte kul för någon. Händelsen uppstod i alla fall inte med mening och nu är det löst vilket känns skönt och jag kan återgå att fokusera på enbart hemsidan. 
 
Idag däremot har jag inte arbetat med något. De senaste veckorna har jag varit lite ur balans så idag gick jag till vårdcentralen. Där kom det fram att jag har urinvägsinfektion... Vart får jag allt ifrån? Det var iaf bra att få reda på vad det var och för att bli av med det ska jag de kommande dagarna äta penicillin. Idag är också min sämsta dag hittills vilket har gjort att jag avstått både jobb och träning. 
 
 

Ett utdrag ur livet

Jag är en person som bloggar då jag har fina bilder att publicera och något jag vill minnas i tankarna. Den senaste tiden har varit ganska tom på sådant... I alla fall tom på kvalitetsbilder och då tycker jag inte det är lika kul att blogga. Jag vill ju ha något fint att titta tillbaka på. Det jag vill komma fram till är att jag ändå gjort en del under denna veckan.
 
  • Jag trodde att jag varit duktig och fixat utrag ur belastningsregistret men det visade sig att jag varit bakom flötet hela tiden och gjort fel. Jag har alltså inte fixat något uttrag utan det får ske imorgon istället. 

  • Jag har tagit vara på vädret! Jag har varit ute och sprungit två gånger och promenerat med migsjälv men också med Liselott. Jag har då också träffat vänner! Händer så sällan... Vi promenerade som sagt, och pratade och drack te senare på kvällen. Det var mysigt!   • Malin och jag var på Harrys i Torsdags och försökte oss på deras frågequiz. Det gick mycket bättre än den gång vi gjorde musikquizet på Varvet men det var fortfarande väldigt svårt. Vi hade nog tre rätt av 30 möjliga haha. Malin ska förövrigt arbeta som Au pair i Schweiz så det var ett litet konstigt tillfälle att umgås på, det kommer dröja så länge innan vi ses igen! Jag hoppas du får det bra Malin, men jag kommer att sakna dig! 

  • I fredags sprang jag en kortis och efter det åkte jag till Tanumshede och MGNS. MGNS är det företag som gör vår hemsida till VM 2016. Eftersom jag är ansvarig för den tyckte jag det vore praktiskt om jag lärde mig deras program så därför åkte jag dit för en liten demostration, och nu kan jag det! Det är alltid kul att lära sig något nytt och när det gäller data lär jag mig ganska snabbt så jag har redan nu hunnit strukturera om och lägga in information på sidan.
     
  • Jag har anmält mig till TjejVasan!!
  • Jag har även börjat titta på Avatar - den siste luftbändaren och kollar typ tre fyra avsnitt dagligen. Jag tycker den är jättebra trots att det är en tecknad barnserie. Den handlar liksom inte om barnsliga saker plus att den har 9.2 på IMDB, jag känner att jag måste försvara att jag tittar på den då Ebba skrattar åt mig haha, jag tycker iaf att det än riktigt bra, rolig också! 
 
Det var väl ungefär allt som hänt det senaste, idag har pappa och jag sprungit en sväng men jag fick ganska snart ont i benen så avslutade passet med pw. Imorgon väntas polisen, biologi och spinningintervaller. 

25MANNA som säsongsavslutning

25MANNA 2015, Lövsättra | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
Igår kväll dundrade jag in i mitt öde hus med tre väskor fyllda av smutstvätt. Jag lät de stå i hallen över natten tills idag så morgonsysslan har varit att tvätta och packa upp. I helgen hölls 25mannakaveln och i år fick jag springa sträcka 2. Tidigt på morgonen åkte vi i laget på sträckorna 1-3 ut till tävlingen, det var kyligt, frostigt och vackert när solen lyste genom kristallerna. Min sträcka var mycket rolig, den var lagom lång, lagom svår och jag hade krut i benen så jag orkade springa på bra. Ja gjorde dock tyvärr en bom på 2 minuter vilket är 2 för mycket.. Laget gjorde i alla fall en fin insats och det har varit kul att åka iväg med klubben och följa stafetten. 
 
Den kvällen avslutades med 25mannafesten som blev mycket bättre än förväntat. Mycket dans och många kramgoa vänner! Det blev inte allt för sent utan lagom så jag orkade upp dagen efter till 25mannakorten. Under det loppet kändes det som om jag sprang hur fort som helt men min omdömesförmåga måste ha varit reducerad för jag var långt efter haha, det var i alla fall kul att avsluta säsongen med en sådan känsla! 
 
 

Sprintläger i Schweiz

Sprintläger, Baden 2015 | Nikon D90 | Nokkor 24-70mm f/2.8

Det har varit fyra intensiva dagar i Schweiz
, fyra intensiva men roliga, och givande dagar. Med på lägret var jag, fem andra juniorer, ledare men också tre elitlöpare; Galina Vinogradova (Ryssland), William Lind och Gustav Bergman. Jag tyckte det var väldigt inspirerende att de var med då de är bland de allra bästa löparna i världen. Att få träna med dem, prata med dem om träning och analysering, om vardagsliv och rutiner har gjort att jag förstår bättre om vad som krävs för att verkligen ligga på topp hela tiden. Det var kul att höra vad de gör!
 
Det arrangerades två träningar varje dag. Eftersom mina ben inte rigktigt tål att sprigna så mycket valde jag att avstå en och inte fullfölja alla. Trots detta fick jag ändå många bra "aha-moments". Bland annat när vi tränade startrutiner, då fick vi testa olika sätt att fokusera och förbereda sig på innan start och man fick laborera fram en metod som fungerade bra just för en själv. Även när vi sprang en OL vs Löpning-träning fick jag ett litet "aha". Då jämförde vi löphastigheten vi hade undertiden vi orienterade med den hastighet vi hade när vi enbart sprang, genom detta kunde vi då se om vi var långsamma orienterare eller om vi var snabba, effektiva orienterare. 
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att lägret har varit inspirerande. Igår flög vi hem efter en sista träning i Zürich. Jag landade på Arlanda faktiskt, och just nu är jag i Södertälje hos Jeanette. Det gick inga bra flyg till Gbg och eftersom 25-manna ändå går i Stockholm passade det jättebra att landa här! Jeanette jobbar tyvärr hela dagen så jag får roa migsjälv, snart ska jag gå ut och gå hade jag tänkt. 
 
Efter första träningen i Rheinfelden spanade vi in bla denna söta bebis get 
I väntan på träning två!
Utsikt över Baden, straden vi bodde i.
Under den andra dagen avstog jag fm träningen då störningsmoment stod på schemat. Jag aggerade paparzzi och hejarklack och försökta störa löparna så bra jag kunde genom att stressa dem med att ropa att de hade ledningen och lite allt möjligt. Det var dock svårt att få till bra bilder samtidigt men det var kul se deras reaktioner. 
 
Sista träningen tog jag det lugnt på, jag valde de slingriga vägvalen för att jag ville se hur det såg ut. Inte jätteseriöst men Zürich var en fin stad och jag ville se den :) 
 

Jag åker till Schweiz!

 
 
Yes! Imorgon flyger jag till Zürich, Schweiz och stannar där tills Onsdag. Anledningen är ett öppet landslagsläger jag blivit tilldelad en plats till. Det är ett sprintläger och vi kommer att köra 6st sprintpass där vi ska fokusera på olika saker varje lopp. Detta ska bli jättekul att åka på då det är mitt första läger eller aktivitet övurhuvudtaget med "landslaget". Jag hoppas på att lägret ska ge mig motivation och ett svar på om jag vill satsa ännu mer. 
 
En annan rolig grej är att jag igår eftermiddag faktiskt gjorde någonting! Jag tog bilen till Strömstad och till Malin R och där stannade jag tills idag. Det är alltid lika härligt att hälsa på henne för hon och hennes familj är så gästvänliga, man känner sig verkligen välkommen. 
 
Malin och jag bakade scones och gjorde fruktsallad på kvällen då jag kom, och som vi njöt av det! Det var jättegott så idag på morgonen bakade vi ännu fler! Idag gick vi också på en fin promenad upp på ett berg inte långt från Malins hus. Utsikten där var jättefin så vi passade på att ta lite pics och spela in film till VMs instagramsida. Snart drar det igång på riktigt!  
 
Det blev en ganska kort vistelse hos Malin men en bra sådan. 

Jag borde bli mer effektiv

 
Jag vet inte hur många gånger jag lovat mig själv att ta tag i saker och bara göra det. Säkert flera hundra men det blir aldig någon förbättring. Jag är så lat, ag fattar inte hur jag kan vara det för jag vill inte vara det. Någon som har några tips på hur jag ska gå tillväga för det händer inget produktivt i mitt liv! Jag orkar inte gå ut, söka jobb eller dylikt. Jag sitter bara framför min dator och slösurfar.. 
 

Jag ville ju bli modell

Jag | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
När jag var yngre ville jag bli modell. Jag satt varje dag efter skolan och kollade på Top Model och jag totalt förälskade mig i de vackra flickorna och de bilder som de kunde skapa. Det där ville jag också kunna och göra. Men jag såg inte rätt ut, jag hade inte den kropp som krävdes och det ansikte som ville ses. Hela min tonårstid har jag levt med tanken om att jag är för tjock och för ful. Jag har inte de där jäkla kindbenen, den höga pannan, de smala ögonen, thig gapet eller pengarna att spendera på kläder och smink för att passa in. 
 
Jag är arg på mig själv att jag har känt såhär och arg för att jag brydde mig. Men när man är 13 ynka år förstår man inte bättre, trots att det sägs att alla lika mycket värda. Detta går inte in för en 13 åring när det inte syns och visas. Detta går inte in i en 13 årings hjärna när allt hon ser är något helt annat. Handlig väger mer än ord. 
 
Hela min tonårstid har jag nästan önskat mig anorexia. 
 
Den tid jag spenderade på Fridaskolan i Uddevalla var en av de värre i mitt liv, samtidigt som den tiden gett mig mycket gott och många goda minnen är det oftast det dåliga som jag minns. De fyra år jag gick på Fridaskolan utvecklades jag mycket, jag gick från flickan som var fri från bekymmer till tjejen som hade alla bekymmer i världen. Åldern, klasskamraterna och de sociala mediernas början blev för mycket och alla bara spädde på med mer och mer åsikter om hur man skulle vara och jag fanns inte i den kategorin. Att inte bli accepterad av alla runtomkring en satte också sina spår. Jag tyckte tillslut helt enkelt inte om mig själv. 
 
Trots detta har jag aldirg fallit dit "på riktigt". Någonstans har mammas ord "du är bra som du är" fäst sig. Och det är jag evigt tacksam för. Men att leva med tanken att man inte räcker till pga sociala medier, tvprogram och klasskamrater är fruktansvärt har varit riktigt jobbigt. 
 
 
Inte förrän nu, flera år senare vet jag att jag äger. Att min tonårstid blev som den blev kan jag egentligen inte hjälpa, jag som trettonåring kan inte påverka vad som visas på tv, eller vad som likeas på instagram eller vad folk uppskattar. Det är bara synd att jag föll för trycket och att jag inte var starkare. Men jag har tagit mig ur detta och om jag är stark nu? Ja. Ja jag är stark men man ska inte behöva gå igenom dessa hatiska tankar i flera år för att bli det. 
 
Jag är inte ensam. Jag tror de flesta tjejer i tonåren känner såhär men inte vågar uttala sig om det. Precis som jag.
 
Att komma tillbaka till Uddevalla efter tre år i Hallsberg har fått mig att tänka tillbaka mycket på den tidsperiod som sträckte sig från 12-16år (alltså innan Hbg). Det är inte kul att tänka tillbaka på då jag bara minns att jag inte tyckte att jag pasade in och kände mig obekväm. Att lämna denna skitstad var det bästa jag någonsin gjort och nu är jag tillbaka som migsjälv. Och jag, jag vill här ifrån igen för jag kan göra precis vad jag vill, hur jag vill. Och jag är jag och förblir alltid som jag är och jag kommer alltid att ha mina stora vackra ögon, mitt runda söta aniskte och mina härliga jävla kurvor. Fuck allt och alla som fått mig att må skit. Tack till alla som fått mig att aldirg falla dit.