Sprintläger i Schweiz

Sprintläger, Baden 2015 | Nikon D90 | Nokkor 24-70mm f/2.8

Det har varit fyra intensiva dagar i Schweiz
, fyra intensiva men roliga, och givande dagar. Med på lägret var jag, fem andra juniorer, ledare men också tre elitlöpare; Galina Vinogradova (Ryssland), William Lind och Gustav Bergman. Jag tyckte det var väldigt inspirerende att de var med då de är bland de allra bästa löparna i världen. Att få träna med dem, prata med dem om träning och analysering, om vardagsliv och rutiner har gjort att jag förstår bättre om vad som krävs för att verkligen ligga på topp hela tiden. Det var kul att höra vad de gör!
 
Det arrangerades två träningar varje dag. Eftersom mina ben inte rigktigt tål att sprigna så mycket valde jag att avstå en och inte fullfölja alla. Trots detta fick jag ändå många bra "aha-moments". Bland annat när vi tränade startrutiner, då fick vi testa olika sätt att fokusera och förbereda sig på innan start och man fick laborera fram en metod som fungerade bra just för en själv. Även när vi sprang en OL vs Löpning-träning fick jag ett litet "aha". Då jämförde vi löphastigheten vi hade undertiden vi orienterade med den hastighet vi hade när vi enbart sprang, genom detta kunde vi då se om vi var långsamma orienterare eller om vi var snabba, effektiva orienterare. 
 
Sammanfattningsvis kan jag säga att lägret har varit inspirerande. Igår flög vi hem efter en sista träning i Zürich. Jag landade på Arlanda faktiskt, och just nu är jag i Södertälje hos Jeanette. Det gick inga bra flyg till Gbg och eftersom 25-manna ändå går i Stockholm passade det jättebra att landa här! Jeanette jobbar tyvärr hela dagen så jag får roa migsjälv, snart ska jag gå ut och gå hade jag tänkt. 
 
Efter första träningen i Rheinfelden spanade vi in bla denna söta bebis get 
I väntan på träning två!
Utsikt över Baden, straden vi bodde i.
Under den andra dagen avstog jag fm träningen då störningsmoment stod på schemat. Jag aggerade paparzzi och hejarklack och försökta störa löparna så bra jag kunde genom att stressa dem med att ropa att de hade ledningen och lite allt möjligt. Det var dock svårt att få till bra bilder samtidigt men det var kul se deras reaktioner. 
 
Sista träningen tog jag det lugnt på, jag valde de slingriga vägvalen för att jag ville se hur det såg ut. Inte jätteseriöst men Zürich var en fin stad och jag ville se den :) 
 

Kommentarer
Postat av: Dixi Wonderland

Vilka magiska bilder du har fotat :D Jätte fina!

Svar: Tack !
Moa Gustafsson

2015-10-08 @ 11:44:58
URL: http://dixiwonderland.com/
Postat av: Heb

Så värd det här!!!

2015-10-12 @ 21:54:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback