En riktig "bloggmorgon"

Frukost | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8  
 
Ja mina vänner, denna morgon har varit en riktigt bloggmorgon, och instagrammorgon och allt vad det kan tänkas heta. Jag har, som synes på bilderna, haft alldeles för mycket tid till att piffa till min frukost och jag klarade t.o.m av att inte äta upp den under tillverkningstiden (vilket brukar vara ett "problem" då jag är vrålhungrig på mornarna) Jag tog mig tid att göra en klassisk smoothie, lägga fram lite bär här och där och rulla ihop en wrap bara för synes skull. Den var jätteäcklig, slängde den sedan :/. Jag fick iaf till några bra bilder och det ser gott ut. 
 
Efter att jag hade surplat i mig min smoothie m.h.a ett sugrör från Ikea sminkade jag mig, mycket, för att jag kände för det och sedan fotograferade jag migsjälv. Sicken egomorgon. Sicken bloggmorgon. 

Smärta

En bild på mig och min partner in crime; foam rollern. Vi har jobbat ihop idag för att släppa på trycket.
 
Det blev inget radioprat för mig idag. Orsaken: jag har förstoppning... Det gör så innåthelvetes ont, jag kan seriöst inte göra något utan att magen krampar och skriker. Vet inte riktigt hur jag lyckats få detta men det är inte alls roligt så jag rekommenderar det inte. Malin skötte i alla fall snacket i radion mycket bra, jag tror nästan det hade blivit för mycket om jag också varit med så förstoppningen anlände kanske lägligt.. 
 
Idag har jag alltså försökt med allt möjligt för att bli av med mitt magont. Jag har ätit massor av laxerade mat, tex kokade katrinplommon, druckit katrinplommonjuice, druckit massa vatten, ätit fibrer och rört på mig. Men ont har jag och bajsa kan jag inte. 

Det som behövdes


Hej! Bloggen har inte varit speciellt pigg det senaste. Inte konstigt med tanke på motivationsdippen men efter att jag skrivit klart mitt första prov inom biologin kändes allt lite lättare. Ännu bättre blev det när jag besökte sjukgymnasten direkt efteråt. Hon sa att jag får springa! ...Tills det göt ont.. Vilket är förståeligt men bättre det än inget alls! Jag fick även fler övningar att göra och imorgon blir andra gången jag kör det passet. Det är riktigt jobbigt, bålen och benen får jobba!
 
Mitt humör blev ännu lite bättre när Harald kom på kvällen samma dag. Så skönt att inte behöva vänta så länge denna gång på att få träffa honom, inte ens en vecka var det nu. Vi har haft fullt upp med att ta det lugnt, se på film och laga mat. 
 
Vi har även tränat två gånger, styrka och rullskidor blev det, och idag var vi ute i skogen och plockade svamp och grillade korv, det var mysigt! 
 
Nu har han åkt och näst gång vi ses blir på 25-manna om två veckor. Det längtar jag till, inte bara pga Harald faktiskt utan även för att det är en utav årets roligaste tävlingar. Hela klubben är med och det är en härlig stämning! (Plus att jag älskar Stockholm om hösten, så fint då!)
 
Imorgon däremot ska jag prata i radion vid 12:10 i P4 väst tillsammans med Malin R! Lyssna!! Vi ska tala om VM-tävlingarna som kommer att arrangeras här i Bohuslän nästa år 20-27 augusti. Ja just det, om ni inte visste det så är jag ansvarig för VM's alla socialamedier tillsammans med Malin. Det är tex vi som publicerar bilder på deras instagram! Kuligt! Följ oss gärna på @woc2016 ;) inför intervjun är vi lite oförberedda men vi jobbar just nu på att informera oss själva om vad vi egentligen håller på med haha, det är lite kaos men jag tror vi grejar det! Det ska i alla fall bli kul! 
 
 
 

Tre

 
3 saker som jag vill ska hända innan året tar slut
- Anmält mig till någon form av fotoutbildning/kurs
- Sprungit ett långt tufft pass utan smärta i vaderna 
- Hälsat på massa holgyfriends
 
3 saker jag skrattar åt
- Det Ebba och jag håller på med, vi är knäppa
- Saker jag och mina polare gjorde när vi var små 
- Skämt
 
3 saker jag saknar i min garderob
- Vinterjacka 
- Långärmade, tunna tröjor 
- Passande jeans
 
 
3 saker jag brukar säga
- Hahah va?
- Najs
- Jag orkar inte
 
3 saker som doftar underbart
- Jasminblommor
- Harald
- Mat när man är hungrig
 
4 saker jag vill bli bättre på
- Ta tag i saker
- Orientering
- Laga mat och baka
- Fotografera
 
 3 saker jag älskar att göra
- Äta när jag är döhungrig
- Fotografera och meka med bilder
- Glida omrikng på en orienteringstävling
  
 
3 bästa böckerna jag läst
Hahah jag läser inte men typ
- Fem på Äventyr (observera jag var nio år)
- 50 Shades of Grey (otroligt mycket bättre än filmen) 
- Hungerspelen 
(detta ramar in ungefär alla böcker jag läst) 
  
3 saker väldigt få personer vet om mig
- Jag hatar ljudet av blöta gummihandskar som gnider sig mot varandra, jag får så ont i tänderna av det??? 
- Jag suger på att stava och har svårt för att läsa
- När jag var liten ville jag bli modell men vågade inte säga det till mamma för hon tyckte det var dumheter haha 
 
3 saker som gör mig till mig
- Att jag är glömsk
- Ska jag göra något vill jag vara bra på det, helst på första försöket, jag gillar inte att vara dålig 
- Alla mina intressen

Motivationsbrist


Just nu lider jag av motivationsbrist. Jag har inte lust att göra någonting. Jag vill inte plugga biologi, jag vill inte göra mina sjukgymnastövningar, jag vill inte gå ut, jag vill inte äta, jag vill inte träna, jag vill inte fotografera, jag vill inte meka med woc-hemsidan, jag vill inte va här, jag vill inte. Jag orkar inte.  

Man är ju pepp
Medel SM

 
Som sagt avgjordes de sista SM-tävlingarna för i år nu i helgen och jag ställde upp i medel-SM. Efter att jag i torsdags var hos en sjukgymnast, för att kolla upp smärtan jag brukar känna av i mina vader, försvann glöden inom mig. Jag har troligtvis Compartment Syndrome och det innebär att hinnan runtom muskeln är för trång och detta i sin tur innebär att jag får inte springa. Det är jobbigt att hela tiden stoppas av skador när man tränar för att inte få dem och när man tränar för att bli bäst. Allt liksom bara faller samman. Jag bestämde mig dock för att springa medel-SM ändå men då i torsdags när glöden försvann försvann också orken, viljan och orienteringsmoa.
 
Medel-SM kvalet var ett av årets sämsta lopp och jag förstår inte hur jag lyckades att ta mig vidare på det. Jag tappade riktningen flera gånger och kunde inte läsa kurvbilden. Vidare kom jag i alla fall och inför finalen var jag inte taggad och detta undras jag över nu i efterhand. Det skulle bli mitt sista löppass på länge, det var SM och jag vet om att jag är grym på medelsistans men där och då spelade det ingen roll om jag vann eller kom sist jag kände ingenting. Glöden inom mig hade förvagats av dålig teknik och en svårt utmaning. 
 
Jag försökte att skärpa till mig och när jag springer iväg mot startpunkten med kartan i handen och skådar terrängen och banan jag ska springa blev jag lite lycklig igen och kände glöden. Det här är kul och kul hade jag. Jag fick till ett bra tekniskt lopp med några få vägvalsmissar och farten var lagom för min orientering. Ont i vaderna fick jag inte heller vilket också var jätteskönt så när jag kommer i mål i ledning känns allt mycket bättre igen. Att jag sedan rasade ner till en 19de plats känns väl kanske inte jättekul men att under banan få tillbaka lite av glöden och att få springa ett bra lopp i vacker terräng är värt mycket mer. 
 
Nu däremot är drivet inte speciellt stort. Vad ska jag göra när jag inte får springa? 
 
 

Bilder från Stafett SM

 
I helgen har de sista SM-tävlingarna för i år varit och det avslutades med stafett. Vår klubb hade inget lag i år och då passade jag på att fotografera istället. Jag började nära TC i en mörk sluttning men traskade sedan längre bort och högst upp på en stor höjd öppnades hela skogen upp. Det var så vackert. De glesa tallarna tillsammans med vitmossan och lingonriset i motljus gjorde mig helt lyrisk och jag hade jättekul där jag stod med kameran och fotograferade alla löpare som sprang förbi. 
 
Stafett-SM 2015 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
Nu har jag mellanlandat i Hallsberg då jag är påväg hemåt. Konstigt men kul att vara tillbaka! 
 
 
 
 

Lång-SM

Och så var ännu ett Lång-SM avklarat och jag fick min bästa placering hittils. Kul men tyvärr är känslan efterår värre än någonsin. Det var det slitsammaste loppet jag någonsin sprunigt och jag hade inte kul någonstans. Då banläggaren bjödupp till väg-vägval väljer jag dem och då får mina vader ta stryk. Jag fick alltså kramp i vaderna redan påväg mot kontroll två, och har det en gång slagit till, ja då blir jag inte av med det. Jag var så nära att ge upp, skita i allt och låta smärtan ta över viljan om att fullfölja. Tårarna låg och gnagde hela vägen men jag gav inte upp. Jag kämpade vidare, jag stred mot smärtan och så fort jag sprang över mållinjen bara jag kastade mig på marken och släppte fram alla känslor. Jag blir så arg på mig själv för att jag är så svag och arg på banläggaren för att han lägger banor som dessa.
 
Jag tycker det är konstigt, att när man vänder på kartan i startögonblicken på ett SM, får se en bana som är så löpbetonad och lättorienterad. Runt 4-5 kilometer av banan har varit väg och stiglöpning nästan ända fram till kontrollen. Och ja jag hade kunnat välja att springa rakt på men varför göra det när runtom är mer givande? Kanske är det bara jag som är less på denna typ av banläggning då mina vader inte pallar trycket men jag tycket ändå det borde funnits bättre skogsvägval att välja på. Jag får väl helt enkelt acceptera det och försöka få mina vader att sluta krampa. 
 
 

Trötta ben


Det är så typiskt att jag inte kan hålla mig frisk inför SM-tävlingar. Lär jag mig aldrig? Tydligen inte. Inför dagens lång-SM har jag varit sjuk i knappat en vecka, det var nog den sämsta uppladdningen någonsin för som jag fick kämpa. Nu är jag helt slut, min andning och mina ben är tunga men jag laddar om med choklad så kanske orkar med morgondagen också. Köpenhamn

 
 
I onsdags hade Ebba sin lediga dag och efter ett tandläkarbesök tog vi tåget över Öresundsbron till Köpenhamn. Väl i Köpenhamn började vi vår turistdag i Botaniksa trädgården. Det var jättefint och framförallt väldigt lugnt och harmoniskt där. All trafik och stress totalt försvann inanför staketet till trädgården. Det vi helst ville se var linjanerna men den luftfuktighet vi möttes av inne i växthuset var övermänslkig så att kolla efter lijaner missade vi helt. Allt fokus låg på att ta av sig jackor och koftor och skydda kameran från fukt haha. 
 
När vi hade fått nog av botaniska och fika på våra matsäcksmackor gick vi shoppinggatorna mot Nyhamn. Påvägen provade vi lite skor och kläder och gick upp i Rundetaarn och fick oss ett träningspass för benen och en fin utsikt över Köpenhamn. 
 
I Nyhamn åt vi jättekonstig mat som vi blev besvikna på så vi köpte varsin nutellapankaka, det var nästan det bästa på dagen. Det var så härligt att få i sig något gott efter massa olika kalla röror och sill. Vi avslutade dagen på Tivoli där vi spelade bort en hundring och köpte godis. En riktigt bra dag! 
 
 
Köpenhamn | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Köpenhavn var en fin stad som gav mig fina minnen! 
 
 
 

By the Sea

Ystads kust | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
Idag åkte vi hem från Ysad och Ebba. Här är några bilder från när Ebba och jag besökte Ales Stenar och när vi tillsammans med mamma och Linnea bevittnade solnedgången efter minigolfrundan. 
 
 
 

Hos Ebba i Ystad!Jag är hos Ebba! Det tog mig hela sommaren att komma hit och nu har vi bara lite tid innan jag åker hemåt igen :( jag åkte ner igår tillsammans med mamma och min syster. De släppte av mig hos Ebba som hade bakat både kaka och scones åt mig! Jag blev så glad av att se henne igen! Samtidigt som vi mumsade på fikan hann vi diskutera både det ena och det andra om kärlek, Isis, flyktingar. 
 
Idag var jag med familjen första halvan av dagen. Då strosade vi runt i Ystad innan jag åkte och hämtade Ebba på hennes jobb i Simrishamn. Därifrån tog vi oss vidare till Ales Stenar och något fik som tydligen var Sveriges näst bästa... Och ja det var väl bra, de hade god morotskaka hade. På kvällen har vi spelat minigolf och kollat på havet, det var kul och fint. Imorgon ska vi till Köpenhamn, det sk bli ännu roligare! 
 
 
 


 

Liseberg & Sprint-DM

Liseberg 2015 | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 
 
"Det var inte igår" jag var på Liseberg, men faktum är att just idag är det så.. Men igår när jag väl var där var det verkligen inte igår. Hänger ni med? Inte? Det var i alla fall jättelängesedan jag var på Liseberg och speciellt tillsammans med min storasyster. 
 
Det var kul, riktig kul faktiskt. Jag trodde att jag hade vuxit ifrån det ganska mycket men när Linnea och jag satt och fikade inne i parken i början kändes det som förlorad åktid haha! Vi blev små igen och taktiksnackade om hur vi bäst skulle hinna med alla åkatraktioner och undvika köer. Igår var det inte så mycket folk i parken vilket gjorde att det inbland inte var några köer vilket var jätteskönt. Jag som inte varit på Liseberg på säkert fem år hade många nya bergochdalbanor att åka vilket gjorde det ännu roligare att vara där. 
 
Linnea och jag åt och åkte gott, pasta bolognese och Linnea fick godis som hon köpte i en  riktigt fin godisbutik, (som ni kan se på bild 5). Man blev helt till sig när man gick in haha, det var så fint med allt godis på väggarna! 
 
Vi avslutade Lisebergskvällen med att åka Lisebergshjulet och se ut över ett blinkande Göteborg som täcktes av ett tak av stjärnor, det var fint.
 

Sprint-DM 
 
Sprint-DM | D21 plc 1 | 15:57
 
Kontrast mot igår, idag var det sprint-DM! Vi var i Trollhättan och sprang idag då vi hade delat DM med Västergötland. Banan var enkel med få luringar, det som jag missade på var skovalet. Jag trodde inte att det skulle vara så mycket skog- och parklöpning som det blev så jag var väldigt vinglig där jag kom springandes med mina löparskor. Men det var kul och gick bra ändå! Det blev min andra DM-seger i år vilken känns jättebra och kul! 
 
Imorgon är det vår klubb som arrangerar stafett-DM. Jag ska hjälpa till vid starten, det har jag aldrig förr gjort så vi får se hur det går. Det ska i alla fall bli kul (det också) och nu ikväll har jag bakat kakor som vi ska sälja i markan. 
 
                    Nu ska Linni och jag göra pizza, ciao!
 

Holgyläger äger

Olgyläger Frankrike 2015 from Moa Gustafsson on Vimeo. | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 

 

Medan Linnea och jag är i Göteborg och på Liseberg får ni kolla på denna film från lägret i Frankrike. Lägret bjöd på mycket gott och blandat och detta är bara en liten del av allt. 

 

 

 


En teaser till vän

Frankrike 2015 | Fotograf Andrea Svensson 
 
Ja mina kära vänner, denna bild får representera en liten teaser för inte mindre än två saker! Imorgon tänkte jag nämligen publicera *trumvirvel* filmen från lägret i Frankrike! Jag hade verkligen inte tid och ork att pussla ihop alla klipp jag filmade under resan då vi kommit hem och skolan och träningen tog över. Nu är jag ju arbetslös och har all tid i världen så igår klippte jag ihop den (förhoppningsvis av holgysarna) efterlängtade filmen! 
 
Sak nummer två bilden teasar om är att jag på måndag bilar ner till Ystad för att träffa Ebba! Det ska bli jättekul att få träffa henne igen och se hur hon har det nu! 
 

 
Idag skulle jag ha min första biologilektion men läraren dök aldrig upp så jag blev sur och irriterad. Det hängde i sen resten av dagen men lättade när mamma, Linnea och jag åkte till Grabbestd och Tanumstrand och jag fick ett par tights och en träningströja. Påvägen hem besökte vi Vitlycke och spanade in hällristningar och nu på kvällen har jag tränat linjeorientering ute i Herrestad. Det gick inte så jättebra, kartan och terrängen var dålig. 
 
Over'n'out, puss
 

Min överraskning!


Åh vad jag blev glad när jag insåg att det var ridning Malin hade planerat åt oss igår! Det kunde jag verkligen inte lista ut för det är något som ligger totalt utanför vår aktivitetszoon. Trots att det regnade var humöret uppe för en dröm jag har haft är just att få rida helt själv och känna hur man styr hästen. Det var mäktigt att stå brevid, men framförallt att sitta uppe på dessa stora djur, man får verkligen respekt för deras storlek. 

Det var kul! Jättekul faktiskt och ganska lätt. De hästarna vi fick låna, Pepper och Moonlight, var jättesnälla och löd oss så vi fick rida iväg helt själva ut i skogen. 

Denna födelsedagspresent var något utöver det vanliga och en av de bästa jag någonsin fått! Så kul att få en upplevelse! Tack Malin! 
It Works!

Olgyavslutning 2015 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
Min externa hårddisk vill sammarbeta igen! Det äger! Nu kan jag äntligen hålla på som vanligt igen, spara bilder på rätt sätt och arbeta snabbt utan krångel. Vet inte riktigt hur jag fick det att fungera igen men genom att återställa datorn och uppdatera om allt släppte glappet och vips så fungerade det. Gött. Bilderna visades i alla mappar  när jag klickade in på dem (vilket de inte gjorde tidigare) och jag hittade dessa snabba i den bemärkt olgyavslutning. Några som jag tänkt publicera före sommaren men inte riktigt hunnit med, men de passar väl bra att visa dem nu när tävlingssäsången är igång igen!  
 
Idag väntar en överraskning åt mig! Det ska bli spännande, 12.30 börar det lilla äventyret och jag har ingen aning om vad det innebär! Det är Malin som står bakom detta påhitt och man vet aldrig var hon kan ha kikaren!