Lovely spring

 
Jag älskar när knopparna slår ut på träden, när den gråa atmosfären fylls av färger och när man kan plocka vitsippsbuketter att sätta i vaser. Det är en härlig känsla som kroppen fylls av varje år när våren gör intrång. Lika så i år och ska man tolka mitt instagramfölde har jag tagit tillvara på alla knoppar jag kommit över. De är ju så fina att jag inte kan motstå att grepppa tag i dem och känna lite och fånga de på bild. Den där härliga känslan förstärks och jag blir lite lycklig inombords. 
 
 

Min helg | Swedish League

Swedish League #3
 
Helgen har jag spenderat här i Göteborg och jag har sprungit båda Swedish League tävlingarna.
 
I lördags avgjordes SL 3 och det var dags för långdistans igen. Jag var tyvärr inte så mentalt förberedd utan var väldigt trött i huvudet och hade svårt att fokusera. Ett trött huvud i kobination med pigga ben resulterade i loppet som ni ser på kartan ovan... En röra av rosa.. Jag bara sprang utan att kolla på kartan imprinsip, föreställde mig att jag var på ett visst ställe fast jag i själva verket var på ett helt annat. Ja tekniskt sett så fanns det en hel del förbättringsområden, vad hände med riktningen ut från kontroll 3 till exempel? Och kontrolltagninen av 2an, 6an och 9an? Och vad gjorde jag för sväng påvägen till 5an? 
 
Något som fungerade bra var löpningen och det är alltid kul. Jag kunde trycka på och fick inte ont! Jag hade också bra planering utav mina vägval och jag tror jag valde de bättre alternativen. 
 
 
Swedish League 4 | På söndagen stod det medeldistans (äntligen medeldistans!) på schemat och det var hur kul som helst! Jag tyckte banan vi fick springa var riktigt kul, den bjöd på allt! Långa och korta sträckor, lättlöpt terräng såväl som tunglöpt och vägvalsproblematik. Vad mer kan man begära? 
 
Efter en liten besvikelse över lördagens långdistans skärpte jag till mig och fokuserade. Det blev ett bra lopp! Snurrade bara till det någon minut eller två och resten gick som per automatik.
 
Det bästa med loppet var nog att komma springades på upploppet och höra alla som hejade och att de pratade om mig i speakern. Det händer så sällan att de talar om lilla jag men i söndags hände det för jag kom in i ledningen med 4 minuter! Det var riktigt najs! Tiden höll sig länge och jag slutade tillsist på en nionde plats och det är mitt näst bästa resultat under en SL-tävling! 
 
Helgen i helhet har varit perfekt. Jag fick orientera, fotografera, träffa mamma och pappa och umgås med mina vänner. Och så fick jag se Malin W igen! Hur bra är inte det? Bättre kan det nästan inte bli! 
 
 
 

mmm

Vårdag | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 
 
Hejsan svejsan! Igår var en riktigt fin dag. Den började med sovmorgon och sedan gick jag en promenad på Safjället på stigar jag aldrig gått på. Det var jättefint väder och naturen lika så. Sen mötte jag upp Harald i stan där vi strosade runt ett tag. Göteborg blir finare och finare nu under våren. Därefter kom Haralds bror på besök. Vi gick hem och lagade middag, hamburgare.
 
Nu ska jag iväg och springa Swedish League här i Göteborg, önska mig lycka till!
 
 

Våren har flyttat in

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vår i lägenheten | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
Godmorgon. Solen är generös med att skicka varma strålar in genom i sovrumsfönstret. Jag är seg och morgontrött men jag blir glad när jag öppnar ögonen för då ser jag alla dessa härliga gröna löv som klorofyllerar och växer. De påminner mig om att våren verkligen är här. Det är lycka. 
 
Idag är jag ledig. Det är skönt för i veckan har mitt tillstånd varit lite si sådär. Jag har varit trött, haft ont i halsen och snorat fram och tillbaka. Lite oklart om jag verkligen är sjuk, haft dåligt med energi eller om jag är faktiskt är pollenallergisk (jag har glömt att ta allergitabletterna som jag köpte för några veckor sedan då jag trodde jag var allergisk mot pollen, har mått bra sedan dess men sämre nu när jag glömt att ta.. det är alltså lite oklart hur jag mår) Det är också oklart hur jag ska göra till helgen.. Tävla båda dagarna eller bara ena?
 
 
Nu ska jag i alla fall ut och röra på mig. Inte intensivt såklart, jag ska ta en promenad och sedan ska jag stretcha mina vader.

Ner till Upp

Min hunkyboy | Iphone 6
 
Min frustration över Natt-SM försvann under gårdagen när den fylldes utav saker som gör mig lycklig. 
 
>> Igår spelade Harald och jag tennis på morgonen. Jag blev lycklig för det är kul plus att man rör på sig och plus att jag var bättre på tennis än vad Harald var.
 
>> Vi handlade och lagade mat. Det är kul och jag blir lycklig av att äta.
 
Tennis på GLTK | Iphone 6
 
>> Vi åkte in till stan och shoppade lite. Jag köpte ett par thights och det var konstigt att anväda nordea-kortet igen för det händer så sällan, haha. Jag blir lite lycklig av att shoppa, det är nice.
 
>> Vi mötte Ebba och Johan och bestämde oss för att fika, det blir man mycket lycklig och glad utav. Harald och jag delade på en chokladmuffin.
 
>> På kvällen kom Malin R på besök! Hon fick äntligen se hur jag har det och att träffa henne blir man också lycklig av! 
 
>> Vi tvättade hela kvällen typ och att lägga sig i en nybäddad säng med rena lakan blir jag lycklig av. 

Natt-SM

Natt-SM 2016 och min fantastiska bom
 
Mitt första natt-SM blev en besvikelse och det är med tårar i ögonen jag skriver det. Det var en stor chans för mig att få göra ett bra lopp och äntligen få ta hem det där eftertraktade SM-lövet. Kroppen kändes riktigt bra under uppvärmningen, jag var fokuserad, lite nervös och jag såg fram emot natten. Jag tyckte det skulle bli så kul att få springa! 
 
Och som jag inleder loppet, som en vinnare med stort självförtroende, jag äger och springer så jävla bra. Jag ler ute i skogen och har kul, jag njuter. Men när lyckan var som störst och löpningen skulle gå som lugnast stressar jag upp mig av någon anledning. Kontrolltagningen av fyran vill jag bara spy på. Jag har en plan om hur jag ska ta den men när den sista kompassgången inte lyckas och jag hamnar snett blir jag helt till mig typ. Jag ser sedan en i min klass och börjar automatiskt följa efter tills jag inser "va fan gör du? skärp dig och spring tillbaka dit du visste vart du var" Och så gjorde jag det och tog en ny kompasskurs men hamna fel igen och igen och igen. Jag kan inte komma på varför man jag slarvade med min kompassgång från första början. Det är så klantigt gjort men jag antar att jag inte ville slösa tid utan bara hitta kontrollen så fort som möjligt.. Det gick ju bra.. Tillslut får jag äntligen till det och hittar den efter cirka 10 minuters "letande". Jag har gråten i halsen. Det som gick så jäkla bra. Men jag skakade av mig misstaget och tänkte att det inte gjorde så mycket för under ett natt-lopp kan allt hända. Jag laddade om mentalt, hittade motivationen och sprang på bra igen. 
 
Men just då när motivationen och orienterarglädjen var tillbaka blir det helt bäckmörkt. Lampan min slocknade och jag hade varken extralampa eller kartlyse. Jag visste inte riktigt om jag skulle skratta eller gråta. Det här händer bara inte tänkte jag. Jag försökte få i gång lampan igen, jag tänkte att det vvar glapp i sladden bara men det förblev mörkt. Jag hade dock blivit ikapp sprungen av två i klassen så jag tänkte att jag kunde hänga med dem resten av banan men det var hopplöst. Jag snubblade fram och ramlade på allt så jag beslöt mig för att bryta och gå hem. 
 
Resten utav kvällen forsade tårarna ner för kinderna. Det är så typiskt. När jag för en gångs skull kan springa och kroppen känns bra, jag är inte skadad och inte sjuk då slocknar lampjävlen. Vad är oddsen? Jag blir så lack, jag orkar inte. Det hade kunnat bli ett bra resultat trots missen för jag låg bra med innan jag bommade.
 
Jag får ta med mig en sjukt bra inledning, att jag inte gav upp efter bommen och hittade motivationen igen, det är jag riktigt stolt över. Och så tar jag med mig att jag hade så himla kul i början, jag log verkligen när jag sprang! 

Brännö

Göteborgs skärgård, Brännö | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 

God förmiddag. Nu befinner jag mig på buss 300 mot Björlanda. Där ska jag bli upphämtad av Högstrand och sedan ska vi åka ner till Sydsverige, igen, för idag är det Natt-SM! Men det är inte därför jag visar bilderna ovan från igår, de har ju om helt andra saker att göra.

Igår var en mycket bra dag. Det var soligt, vårvarmt och jag umgicks med Ebba. Jag bestämde att vi skulle åka ut och se på havet. Det gjorde vi, och vi gjorde det ordentligt. Vi tog båten ut till Brännö Rödsten, en liten ö i Göteborgs södra skärgård. Det blåste mycket och det var svårt att ta snygga selfies uppe på utkiksplatsen. 

Vi promenerade mest omkring, pratade, tittade på havet och klappade den grå katten. Det är märkligt hur havet kan ha en sådan lugnande inverkan på mig. Jag blir helt tagen av havet. Jag älskar havet och hur det liksom helar all oro som finns inom mig. Jag blir lycklig och avslappnad. 

Spring!

 Jag efter dagens löptur | Iphone 6
 
Det är kul att springa när man har fina träningskläder, man känner sig snabb och får kommentarer om att man har ett snyggt löpsteg. Precis så var det idag när jag efter många om och men beslöt mig för att snöra på mig löparskorna och sticka ut på ett intervallpass. Anledningen till 'om och men' var den att jag på morgonen vaknade med halsont som på eftermiddagen försvann. Jag visste inte riktigt om jag var löpbar eller inte men eftersom smärtan försvann och jag kände mig pigg så beslöt jag mig för att give it a go. Och det blev ju bra! 
 
Jag sprang från lägenheten upp till Safjället där det finns en 2.5-kilometers motionsslinga i ett skogsparti. Perfekt för intervallpass och morgonjogg. Det blev 20st härliga 200-meters intervaller med joggvila emellan.
 
Efter träningspasset stretchade jag igenom vaderna, åt lite hastigt och begav mig sedan till jobbet. Jag blir glad när jag kliver in på jobbet då mina arbetskamrater är roliga. Det är det bästa med att jobba på Roots! Jag jobbade stägning idag och det gick bra det också. Imorgon är jag ledig och ska då träffa Ebba, vad vi hittar på det vet jag inte. Jag ska i alla fall förbereda mig inför natt-SM som är nu på fredag genom att planera dagen, kolla gamla kartor och stanna uppe lite längre än vanligt, som idag, för att förlänga dagen. 
 
Nu orkar jag dock inte vara vaken längre. Dags att bygga upp sig genom lite (mycket) sömn! God natt.
 

Bilder & tankar från Swedish League 1&2

Olseröd vid Brösarp | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
Hola amigos. Jag har precis kommit hem efter ett återhämtningspass och ett tennispass med Ebba. Vi var faktiskt riktigt bra (om vi jämför oss med de gånger vi tidigare spelat tennis) och det var kul!
 
Helgen spenderades, som ni säkert vet vid detta laget, i Brösarp där jag sprang de första SL-tävlingarna för året. Det var jättekul att få tävla och träffa alla vänner igen efter en lång vinters uppehåll. Under sprinten i lördags kändes kroppen lite tung och inte alls så explosiv som den varit tidigare i "vår". Detta höll i sig även under söndagen och jag fick verkligen ta i för att komma fram. Det var inte så roligt då banan var 9km och jag blev trött redan i början... När jag sedan bommar kontroll 2 med ca 4 minuter och löpare som startat 6-8min bakom mig kommer ikapp tappade jag modet och gav liksom upp. Jag var så nära på att gå hem men jag bestämde mig tillslut för att jogga runt resten utav banan. Loppet resulterade i ett riktigt långpass på 1timme och 36 minuter ca 27 minuter efter segrarinnan. Jag gjorde både bra och lite sämre vägval och kroppen efter loppet kändes faktiskt ganska bra. 
 
Så här i efterhand tycker jag att jag betedde mig väldigt vekligt. Visst kroppen kändes inte 100 och jag hade bommat ganska rejält men ändå? Varför kunde jag inte försöka att ta i? Varför gav jag upp för? Jag vet inte riktigt. Jag är kluven i min tankar krig gårdagens lopp (som ni förövrigt ser nedan). Nu laddar jag inför nästa helg istället. Då är det Natt-SM och det kommer att bli mitt första någonsin!
 
Swedish League #2 
Bilder ifrån EM-testerna i fredags | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
 
Swedish League #2 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 

Sprint, havet & lugnet

 
Första riktiga tävlingen är sprungen och det var så kul! Jag var väldigt nervös innan start då det var så längesedan jag tävlade på detta vis. Men allt släppte när jag fick kartan för då insåg jag ju att jag kan det här. Orienteringsmässigt gick det bra, lite ovant med sprint men det var kul! Jag la kanske 20-30s totalt vilket är mycket i sprint-sammanhang men jag är nöjd med min insatts. Kroppen var helt ok, lit trögt att andas så jag kunde inte trycka på ordentligt. Hoppas det känns bättre imorgon. 
 
Efter tävlingen, tillbaka vid boendet, tog jag lola och gick på promenad till havet. Det var jättefint och lungnande. 
 

Rehab, ansökan & Swedish League

 
Hej vänner! På bilden ser ni mig när jag igår var på IFK-kliniken hos Petra som hjälper mig med mina vadproblem. Det börjar lösa sig! Tror jag... det känns mycket bättre i alla fall! Nu har jag fått rehabövningar som jag ska göra cirka varje dag. Bara att sätta igång! 
 
 
Idag vaknade jag när Harald gick upp, alltså tidigt... Men det var bra för jag har redan hunnit sprunga till posten och skickat in bilder till Kulturama. Jag ska ju söka fotoskolor och bilderna måste vara framme senast nu på måndag så jag hoppas verkligen att de hinner komma fram! Varför det också var så bråttom att komma ivag till posten nu på morgonen är för att om en timme ska jag ska jag åka till Brösarp där jag ska springa Swedish League tävlingarna i helgen. 
 
Jag är lite nervös inför tävlingarna då min orientering inte klaffat det senase plus att jag vill så gärna att det ska gå bra. Den kombon är inte så bra... Jag ska köra lite mentalt innan som jag hoppas ska hjälpa! 
 
Nu ska jag fixa det sissta innan jag åker, så hörs vi nog nästa vecka. 

Mycket har hänt de senaste veckorna

 
Förr förra veckan hade Harald och jag "påsklov". Vi var lediga från jobbet och bestämde oss för att åka på en liten turne. Först till Stockholm, sedan till Nyköping och tillsist till Uddevalla. I Stockholm hängde vi med Haralds familj och de bjöd oss på sjukt god mat och vi fick dagarna att gå genom turer in till city, träning och mys. På bilderna ovan sitter vi och fikar på Espresso house och bara några sekunder efter gick Josefine Bornebusch förbi, det tyckte vi var coolt. 
 
Utanför Nyköping har Haralds familj deras sommarstuga och så mycket som Harald har pratat om den så var jag ju bara tvungen att åka dit. Den var jättemysig, nyrenoverad i lantlig/stug-stil med kamin och stora fönster och sjöutsikt. Där mellanlande vi bara på väg ner mot Uddevalla men vi hann med att bada jaccuzi och leta påskägg som haren hade gömt. 
 
I Uddevalla sprang vi tävlingspremiär i Svergie! Vilken fart jag har benen! Jag har fått upp en jättebra styrka i löpningen och uthålligheten men jag har blivit stressad i mitt orienterande. Jag bommade minst 5 minuter och likadant blev det igår när jag sprang Strömstadmedeln. Fick även träffat Malin där som jag ej sett på fem månader typ!! Så kul, hon är en stjärna! 
 
Jag vill så jäkla mycket och då bara jag springer och jag springer alldeles för långt och snett.. Jag vill så himla gärna bara lyckas. Nu känner jag att jag har fysiken för att kunna göra det och då blir jag så nervös och bommar istället.. Vad har hänt med Mental-Moa som aldrig brukar missa!? Imorgon är det iaf Ol-intervaller så jag hoppas på att kunna genomföra dem bra inför kommade helgs stora tävlingar! 
 

De sensta bilderna från min instagram @woagustafsson| Pubkväll med Per & Ebba | Grym selfie (så snygg ju) | Paintball | Tävlingspremiär i Sverige | Selfie igen | Fikapaus på Espresso House 

 

Under den senaste veckan har jag gått och blivit pollenallergiker tror jag.. Jag började snora väldigt och under träningen i tisdags fick jag typ andnöd och kände mig hur trött som helst. Nu käkar jag Allegra och idag är jag pigg och känner inte av några besvär. SKÖNT! 
 
Jag har även spelat painball med Harald och hans crew, det var jättekul men jag blev skjuten i ryggen av en spelare på alldeles för nära håll så jag började blöda. Det gjorde asont, började typ gråta.
 
Jag har också hunnit med att träffa Per och Ebba! Per tågade ner för att hälsa på och vi "gick ut" på en pubrunda, spelade quiz och drack några drinkar. Det var en lugn kväll ute och tillslut blev jag så trött att jag bangade ytterligare ett place så jag drog hem. Det var kul så länge det varade! 
 
Idag arbetar jag från 11-19 men innan dess blir det frukost och så drar jag nog till gymmet en sväng, ha det gott.