En tid är över och en ny är kommen

 
Jag är hem hemma i Uddevalla. Det är jul överallt i hela huset vilket gör att det kliar i fingrarna av kreativitet. Idag har jag slagit in mina julklappar, glacerat pepparkakor, putsat skor, skrivit julkort och fotograferat. Jag och Linnea har även tränat och imorgon siktar jag på att fortsätta i samma spår. Jag vill göra en dörrkrans om vädret tillåter, annars ska jag laga mopeden. 

Min uppdatering har vacklat markant det senaste. Det är inte konstigt för en era är över och en ny är kommen. I denna övergångsperiod har det hänt mycket. Förra veckan var den sista jag tillbringade på Volvo tillsammans med Linnea. Vår tekniksprångartid är nu slut och likaså är vi för som vi stressade i slutet. Vi hade tre presentationer, fredagsfika och massa tester att få klart. Vi hann nätt och jämt och vi klarade av utmaningen av att vara ingenjörer för ett tag. Frågan som jag hade hoppas på att kunna besvara efter detta äventyr är dock fortfarande obesvarad. Vill jag bli ingenjör eller inte? Vi får se. 
 
Jag hade det jättebra på Volvo. Det bästa har varit att lära känna Linnea, spela badminton med Adrian och Anders samt att lösa problem. Jag kommer att sakna tiden i testriggen, lunchdejterna och tryggheten att veta vad man ska göra nästa dag. Ja för nu är jag arbetslös och vad som händer imorgon det vet jag inte. 
 
Perioden jag kliver in i nu vet jag inte heller vart den tar mig. Harald och jag bestämde ju oss för att flytta till Stockholm och äntligen har vi boende! Vi ska bo i en tvåa i Nacka och vi får tillträde till den i slutet av januari. Vi ska alltså byta stad och jag får börja om med jobb, vänner och ny klubb en gång till. Lite jobbit, jag har trivts bra i Göteborg med IFK, med staden och jobbet. Men jag ser fram emot Stockholm och jag längtar tills att vi installerat oss!
 
Jag har alltid velat bo i Stockholm faktikst. Varje gång jag besökt staden har jag känt mig glad och lycklig på något vis. Jag har bara bra minnen från Stockholm och ja tror det liggt något i det. Nu får jag prova på staden på riktigt tillsammans med Harald. 
 
Så det är inte konstigt att uppdateringen har vacklat. Vi har packat ner hela lägenheten i lådor, vi har burit, skruvat och städat. Vi har packat stånkat och knött. Vi har packat ur och packat upp. Ja hela lägenheten står i lådor här i Uddevalla nu. Det är kaos men ordning i oredan också. 
 
Ja jag är alltså i Uddevalla nu och här kommer jag att vara över jul. Nyår ska jag fira med Harald så jag åker upp till Stockholm i mellandagarna. Framöver är det jobbsökande som gäller och än så länge har jag fått svar från två ställen så det ser ganska ljust ut, men man ska inte ropa hej förrän man kommit över bäcken! Jag söker främst i butiker men det hade varit kul att hitta något mera kreativt/desigtaktigt men utan utbildning kommer man inte långt. 
 
Nä nu ska jag inte tjata mer, puss hej vi hörs nästa gång
 
 

Kommentarer
Postat av: Rebecca Adnell

Vilka stämningsfulla bilder!

2016-12-19 @ 22:47:54
URL: http://rebeccaadnell.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback