Julaftons kväll

 Julafton 2016 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8

God Jul alla! Ja igår var det Julafton och jag vaknade första gången vid halv fem. Ja sådan är jag. Det spelar ingen roll hur sent jag lägger mig eller ju äldre jag blir, jag vaknar ändå tidigt varje julaftonsmorgon. Är det inte härligt? men till skillnad från barndomstiden lyckades jag somna om och det var väldigt skönt faktist. 
 
Dagen började med tomtegröt och julkalenderstittande. Jag gillade verkigen årets julkalender! Den var precis så som jag vill att en kalender ska vara, mysig atmosfär från förr, fina och välgjorda kostymer och en story som handlar om tomten. Många plus till Selma och hennes saga helt enkelt. När gröten var uppäten började Linnea, pappa och jag förbereda den sista julmaten som bröd, grönkål och revben. Detta gjordes innan Kalle Anka och där emellan hann jag också med ett träningspass på fjället med karta och kompass. 
 
Med ett träningspass i bagaget kändes det inte lika jobbigt att möla i sig julmat och julgodis senare på kvällen haha. (Kompensation ni vet, plus minus noll på energiskalan ;)) Ja men efter Kalle Anka åkte vi hem till våra kusiner. Där har vi firat jul de senaste åren med släkten på pappas sida. Vi äter massa julmat och vid sisådär sjutiden knackar tomten på dörren och det blir ett väldans liv för äntligen är han här! Tomten har kommit och han kom även i år och lika så livet.
 
Jag hade tydligen bara varit ganska snäll i år, i alla fall om man jämför med mina kusiner haha. Deras pakethög växte sig väldigt stor men jag är nöjd med de julklappar jag fick. Bäst var ett par tofflor som jag fick från Harald. 
 
Jag, jag och Maja samt farfar och linnea | iPhone 6 
 
 
Det blev en fin afton som ni kan se på bilderna med mycket mat, paket och kärlek. Idag är det pappas födelsedag och den firas alltid med juldagsträning tillsammans med klubben. Juldagsträningen är en tradition som varat länge och det är den träning som har absolut flest deltagare. Det gör träningen extra kul! Vi springer en tur på fjället och idag var den grupp jag sprang med ute i två timmar och femton minuter. Hur orkar vi ens? Men tillsammans ger vi varandra energi så det går allt. Nu är jag död och ska krypa ner i sängen och läsa lite (ja ni lästa rätt, jag ska läsa frivilligt och händer väldigt sällan så det tåls att uppmärksammas haha)
 
Adios 
 

Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

På översta bilden trodde jag först att det var Bianca Ingrosso!!

2016-12-25 @ 19:31:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback