Haga, Ebba

Ebba i Haga | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Nu ska jag alldeles strax gå mot jobbet men innan dess hinner jag berätta lite om dagen och vad som komma skall. Idag har Ebba och jag strosat omkring i Haga. Det var ganska litet och utbudet var inte något av det vi sökte så vi åkte in till Brunnsparken och strosade vidare där istället. Ebba är ute efter den perfekta vårjackan men om hon lyckas hitta den idag är högst osannolikt, för jackor fanns det inte gått om. Jag är däremot inte ute efter någonting då jag har en plånbok som ekar. 
 
Jag jobbar stägning idag och slutar vid 21:00. Efter det åker jag direkt till Uddevalla för imorgon ska jag och en för mig okänd klubbkamrat åka till Mora för vi ska åka TjejVasan! 
 
 

Sovrum

Sovrummet på Thorburnsgatan | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Det är soligt utomhus men jag är inne och drar mig. Solen skiner och skapar ett härligt ljus i sovrummet, ett ljus som jag alldeles nyss förevigade. 
 
Igår sken också solen men då arbetade jag från att den gick upp tills den gick ner.. Nästan. Jag cyklade till jobbet och när jag slutade trampade jag genom staden, korsade Korsvägen, rullade under motorvägen förbi massa hästar tills jag nådde mitt mål Delsjön. Där parkerade jag Sixten, min cykel, lite småsvettig av uppförnackarna och satte mig på en sten och väntade tills att träningen med IFK skulle börja. Det var stillsamt och fint men när vi började springa gick det fasligt fort. 
 
Träning var jättekul och jag kände mig så välkommen. 
 
 

Semlor

Hej vänner. I veckan som varit har jag varit ensam hemma. Harald är iväg på ytterligare en fältvecka så det har varit väldigt kallt här. Jag har underhållit mig med att jobba från måndag till onsdag. Jag har även tränat litegrann men inte så mycket som jag velat. Jag har jobbat dåliga tider plus att jag inte har något bra stället att köra styrka på. I går var jag ändå med på COL's intervaller men fick avbryta pga ont i vaderna. 

Idag har jag vilat och bakat semlornistället. Det gjorde jag tillsammans med Ebba och Andrea och vi bjöd även in Moa P som också bor här i staden, så vi fyra lagade till några saftiga semlor. 

Träningssug

Torsdagsträning med klubben och Kirsi 
 
Träningssuget är tillbaka och det är härligt. Igår sprang jag natträning med Kirsi från det Finska landslaget plus några mer i min klubb och idag var jag ute på ett långpass. Det var ett tag sedan jag sprang nattorietnering vilket syns på gps-rutten. Helt plötsligt drog jag jättesentt och kontroll nummer sju tog jag aldrig haha. Tur det är ett tag kvar tills tävlingssäsongen börjar! Det var i alla fall en rolig täning och extra kul var det att Kirsi ville vara med och träna. Det var första gången jag träffade henne men det lär inte vara den sista då hon också bor i Göteborg. Hon springer för IFK och bjöd in mig till deras träningar, kul! 
 
Idag som sagt sprang jag ett långpass från hemmet i Uddevalla. Det var jättehärligt väder men helt plötsligt började det snöa! Det blev nästan ännufinare för hela atmosfären glittrade i motljuset. Nu är jag tillbaka i Göteborg igen (jag åker fram och tillbaka hela tiden haha) och Harald är äntligen hemma efter en vecka ute i fält. Vi har lagat mat och nu ska vi se på serier. Till helgen jobbar jag men jag hopps hinna med ett intervallpass. 
 
Påtal om mitt träningssug så har jag och Harald bestämt oss för att åka till Danmark på tränings- och tävlingshelg. Nordjysk-2dagars ska vi springa och vi åker med mitt distrikt som annordar detta miniläger. Det ska bli riktigt kul! 
 
over'n'out
 

Fjäderlätt

 
Tjena hejsan, jag börjar bli trött och ska snart gå och lägga mig. Detta inlägg är nog ett helt onädigt inlägg för jag har inte direkt något att berätta. Jag tog tåget till Göteborg och jobbet i morse vid klockan nio och stannade där tills jag klockade ut 18:19. Jag promenerade sedan hem och passade på att handla och att boka bord på Holy Cow tills på alla hjärtans dag. Det var inte länge jag var hemma innan jag stack iväg igen och denna gång på en löptur, den första på nästan två veckor. Kroppen kändes fjäderlätt och det är kul att kunna träna igen! 
 
På kvällen har jag lagat mat, kollat på tv och grejat lite med WOC. Nu ska jag borsta tänderna och ladda inför en ny jobbdag imorgon. 
 
 

Klokare!


Utbildningshelg 
 
Jag är hemma från Vara och utbildningshelgen är över. Jag är nu lite klokare och har fått tillåtelse att lägga orienteringsbanor till tävlingar nivå 1, alltså SM och andra prestigefyllda värdetävlingar!
 
Under helgen har vi O-campledare också planerat inför lägret i sommar. Lägret är ett orienteringsläger där träningar, spex och utmaningar erbjuds. Jag är med i Utmaningsgruppen och vi har färdigställt våra utmaningar och bestämt geografiskplats och lite så. 
 
Vi fick även vara med på en föreläsning som Fredrik Bakkman höll. Han pratade om sin utveckling och sin satsning inom orientering, den var intressant att höra och efteråt fick vi ta fanbilder.. Och det gjorde jag såklart haha!
 
Idag på morgonen åkte jag hem till Uddevalla för idag hade jag inplanerat att redovisa min slutuppgift i biologin. Jag redovisade mitt arbete om hur löven ändrar färg på hösten och det gick jättebra. Jag fick högsta betyg på redovisningen och nästhögsta betyg i hela kursen. Det är så skönt att vara klar med kursen och det är så kul att det gick så bra tillslut! 

Soppkök, halsont och utbildningshelg

Vi kan låtsas att svampen är av arten sopp så att bilden passar till inlägget | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
I veckan har jag arbetat i det såkallade Soppköket. Det är ett lite mindre café som också finns i Stadsbiblioteket som, såklart, också tillhör Roots. I Soppköket serveras det soppa mellan 11-16 på dagen och det är alltså där, på våning minus ett, jag har tillbringat min arbetstid nu i veckan. Lugnt är det ord som sammanfattar arbetet i Soppköket. Det är jättelugnt och jag har hunnit med att ha flera sleife-sessions bakom disken. Det har varit ganska långtråkigt. Annars i veckan har jag träffat Ebba, vi har ätit broccolisoppa och kladdkaka. Jag och Harald har börjat följa lite serier, lagat mat och städat.
 
Jag har fortfarande kvar sjukkänningar vilket suger. Jag orkar inte vara sjuk i över en vecka varje gång sjukdomen slår till. Det går i alla fall åt rätt håll och jag planerar att kunna träna nästa vecka. Nu till helgen är det O-camp-träff och vi ska gå utbildningar. Jag ska gå banläggarkursen steg 2. Utbildningarna sker i Vara och det är där jag befinner mig nu i ett klassrum, på golvet, på en maddrass. Det var allt för mig ikväll. Hare gött hej.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgsnack


Har just nu rast på jobbet och idag prövar jag vår wrap med fetaost och omelett till lunch. Den är riktigt god! Alldeles nyss kikade Andrea och Ebba förbi och sa hej och knallade sedan vidare på något vanligt dagsäventyr. Jag sitter i en skrubb brevid några takeawaymuggar och tänker tillbaka på helgen som varit. 

Det har varit en bra helg. Harald och jag prövade Göteborgs nattliv för första gången tillsammans med en litemer rutinerad Ebba. Det blev en rolig kväll som började med middag hos Ebba och som avslutades inne på Excet, ett konstigt ställe. 

Resten av helgen har jag kurerat min förkylning genom att plugga biologi och att gå promenader. Det har hjälpt ganska bra, nu snorar jag bara väldigt.

Nu ska jag fortsätta att jobba, hare gött!