Snapshots

Hej alla läsare! Det var ett tag sedan jag hörde av mig nu och det känns som att min bloggning blir allt glesare och glesare. Jag själv tycker det är väldigt tråkigt men kan bara skylla på att livet kommit emellan vilket iof är ganska bra. Jag tänkte, på grund av min frånvaro, göra en liten summering/visa bilder från tillfällen de senaste dagarna. 
 
Herrestadsfjället | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
När snön fortfarande täckte landet och minusgraderna verkligen kändes av begav pappa och jag oss ut på en två timmar lång skidtur som vi avslutade med att grilla korv och fiska på isen. Vi fick tyvärr inget napp.
 
Göteborg | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Dessa tre bilder fotograferade jag dagen efter kaosdagen med bilen. Snön hade slutat falla och jag ville föreviga det vita kalla, pudret så jag bar med mig Lola (min kamera haha) till min arbetsplats. Efer jobbet kilade jag upp på takterrasen och knäppte några bilder och tur var väl det för oj vad vackert det var!
 
Sjöfartsmuseet | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Förra veckan hängde jag med Ebba endel och en dag besökte vi Sjöfartsmuseet. Det var inte jätteintressesant men det var roligt att köra simulator och att titta på exotiska fiskar!
 
Annars så jobbar jag oftast från 9-17, jag tränar mycket och äter mycket, jag trivs. 
 

Denna dag har satt mig på prov

Dagen har varit en dag full av kaos och stress. Igår hade jag en bra plan över hur denna dag skulle se ut men allt förändrades när jag insåg att det är tisdag och udda vecka. Det är nämligen så att den bil vi har parkerad utanför lägenheten måste flyttas för snöröjning och dyligt annars erfodras man en p-bot vilket vi redan har fått en gång... Jag som då alltså tänkt att promenera till jobbet inser 40 min innan jag börjar att shit, jag måste ta bilen, det är tisdag och udda vecka. 
 
Varför min reaktion över att behöva ta bilden till jobbet blev negativ var pågrund av det snökaos som råder just nu. Under natten tills idag föll det ca 30cm snö som blev till tung blötsnö under morgonen. Denna snö omringade bilen både uppe på och på sidorna, framför och bakom. Den var helt inpackad och där stod jag utan skyffel och ska alltså köra undan detta fordon. Hur? Jo jag får helt enkelt gräva fram bilden med hjälp av händerna.
 
Det måste sett roligt ut där jag stod hukad och kraffsade som ett odjur till hund runt en insöad bil. Bilen kom tillsut fram och stressad och genomsvettig sladdar jag äntligen iväg mot en ny parkering och jobbet. Efter en löptur från parkeringen klockar jag in en minut försent på jobbet men lättad över att vara framme "i tid". Nu kunde dagens planer inte ändras mer... Tänkte jag ja.. 
 
Planen för dagen var att ta mig till GMOKs intervallträning efter jobbet men när jag vrider om nyckeln för att köra iväg till Skatås startar inte bilen. Jag hade glömt i all morgonstress att stänga av lamporna på bilen så batteriet hade under dagen laddat ur. Jag sjönk ihop lite snyftandes i sätet med ett hängande huvud och tankar som sa "Jag orkar inte detta". 
 
Och det var inte så konstigt. Efter en så stressig morgon, en lång dag på jobbet och utan mat i magen så hade energin totalt tagit slut. Att jag sedan insåg att jag skulle missa träningen blev jag ännu mer arg och irriterad. Vad skulle jag göra? Vad gör man när bilen inte startar? 
 
Efter en liten snap-konversation med Ebba och ett dussin djupa andetag kravlade jag mig ut ur den döda bilen och letade efter någon som skulle kunna hjälpa mig att starta bilen. Efter att ha frågat runt tio personer fann jag tillslut min hjälte. En kort man som talade svenska med engelsk dialekt och skulle bara in på affären brevid och handla. Han kunde mitt i vardagen stanna och hjälpa mig. Jag var så glad och lycklig när bilen startade. 
 
Nu är jag hemma och ut har jag inte gått sedan jag kom hit. Gör jag det fastnar jag säkert i en snödriva.
 
Jag gör ett nytt försök imorgon med promenad till jobbet och att springa intervaller. Aktiva dagar

Sedan hemkomsten från Fjätervålen har träningen legat i fokus. Främst vill jag åt uthållighet och det, inte bara för alla långa orienteringslopp som ska springas till våren utan för att jag ska åka TjejVasan. Därför är det extra roligt och bra att vi har fått så mycket snö här på Västkusten. Nu kan jag åka längdskidor på hemmaplan! I helgen åkte jag över fyra timmar totalt och jag planerar att åka igen kommande helg. (Ja just det, jag är ju Göteborgare nu och snön finns i Uddevalla, därför åker jag skidor på helgerna för då är jag ledig och kan åka hemhem.)
 
 
Nu i januari har jag arbetat mycket på mitt nya jobb. Det har varit riktigt kul, jag trivs på Roots. Jag gillar de som arbetar där, jag tycker om att fixa och trixa bakom disken med kaffe, mackor och smooties och jag gillar miljön, stämningen och sysslorna. Idag sprang jag hem efter att jag slutat vid 18-tiden. Det blev ett lugnt långpass runt på Göteborgs gator och i Slottsskogen. Jag kan tyvärr inte säga att jag hittar bra här i mina nya trakter.. Det blev endel stanna och kolla google maps men jag fick mig en fin tur med många utsiktsplatser. 
 
Åh! Nu ska jag berätta något kul! Det är så bra! Ebba har flyttat till Göteborg! Förra Söndagen blev Andrea och jag inbjudna till henne på Tacokväll och tjejsnack. Det var väldigt mysigt och det är så kul att Ebba, Andrea och jag bor i samma stad! 
 
 
Imorgon väntar ytterligare en jobbdag från 8:30 till 17:00. Kom gärna in på Roots på stadsbiblioteket i Gbg och säg hej eller köp en kaffe eller kanske en kompis-smoothie!

Nyår i Fjätervålen

Min nyårsvecka tillbringade jag tillsammans med gänget från Holgy, plus Harald och Filip. Här kommer lite bilder ifrån den veckan som innehöll skidåkning i alla riktningar, gött häng och frusna näsor. Vi hade en riktigt bra nyårsafton med stafettävling i skidor, stjärtlappsrace, korvgrillning, trerätters, beerpong och fyrverkeritittande. 
 
Nyårsafton 2015 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 

2015 i bilder

 
Här är några bilder från hela året som gått. Det har varit ett bra år!

2015 A Year to Remember

Hej, nu har jag hållit mig borta från bloggen allt för länge. Utan flit dock, det hara bara varit väldigt mycket att göra såhär i början av det nya året. Mer om det i ett annat inlägg. Nu har jag tänkt att bjuda er på lite minnen ifrån 2015.  
 
Beskriv året med tre ord.
Händelserikt, roligt och förvånande 

 

Bästa köpet?

Resan till Magaluf 

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2015?

Waiting for love, Avicii - Första gången Harald och jag bonda lyssnade vi på denna. Magaluf, Orup - Denna låt lyssnade Ebba, Per och jag på då vi taggade resan till just Magaluf. Petrolium, Kent - Min fösta KentKonsert var magisk och bäst var helt klart när de splade Petrolium, så mäktigt, så bra. 

 

Vem har du umgåtts med mest?
Trots att vi flyttat ifrån varandra har jag nog faktiskt flest timmar tillsammans med Ebba!
 

Har du haft ett förhållande under 2015?

Ja och fortfarande med Harald.

 
Vart reste du under 2015?
  • Första resan på året blev till Åre på skidsemester med Ebba och Andrea. Det var en jättebra resa som vi sent kommer att glömma, vi hade jättekul och åkte som riktiga proffs i backarna. Vill ni se mer utav den resan kan ni klicka er vidare här.
  • Nästa resa gick till Paris, Frankrike på träningsläger med Holgy. Sista resan med dem = so sad...
  • Den tredje resan då flög jag ända till Portugal och Lissabon. Den resan var kort och intesiv och det bästa var att den var gratis haha! Nej men det var en riktig upplevelseresa med sjuka kontraster. Från lyx till lort i koppargruvor. 
  • Den fjärde resan var Magaluf och vid det här laget har ni nog ej missat att jag varit där haha, det var också en sjukt najs resa. Den var så bra för vi åkte dit och bara var. Vi hade inga krav på att hitta på saker utan vi bara solade och festade.
  • Den femte var till Ystad och Ebba och vi halkade över den Svenska gränsen till Köpenhmn och Danmark. Den dagen var en riktigt bra dag. Vi var glada, vädret varmt och vi upplevde de danska delikateserna i Nyhamn.  
  • Under min sjätte resa i år flög jag till Schweiz på träningsläger med landslaget. Den resan var givande och gav mersmak av vad orienteringen i framtiden har att erbjuda.
  • För inte så längesedan bilade jag ända upp till Lillehammer för träningsläger och över nyår då åkte världensbästa Holgy-gäng och jag till Idre för att fira in det nya året. 
 
 
Vad var din största tabbe 2015?

Att börja äta ppiller. Jag har mått så fruktansvärt dåligt. Jag har fått panilångestattacker och mina känslor och tankar har totalt rubbats och förstörts. Jag har inte sett en ljus framtid bara mörker för ca en månad sedan fick jag nog och rev sönder hela ppiller paketet. Jag ska aldrig mer äta ppiller. 

 

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Jag tog Studenten! Själva studenten i sig var stor och härlig, livet efteråt har mest varit osäkert och veligt. Vart ska jag? Vart är jag på väg, vad vill jag? 

Jag träffade Harald, utom honom hade jag nog suttit och ruttnat i ett hörn. Nu bor vi i Göteborg och jag har ett nytt jobb på Roots Café. Det är stort. 

 
Har du blivit bättre på något?

Göra Kaffe! Dock inte dricka... Tänka efter, 

 

Vad var extra dåligt med året?

Att sluta på Holgy och att börja med ppiller och få alla jävla biverkningar man kunde få. Och att jag fick compartment i vederna.. Det suger

 

Vad var extra bra?

Studenten, vilken dag! Den var bäst. Resan till Åre och Idre. Att få ett nytt jobb har varit riktigt kul. Att bli tilldelad resestipendium. Att få förtroende att åka på landslagsläger. Att åka TjejVasan! Mitt "nya" objektiv är extremt bra. Att gå på bal och vara jättefin. Att hälsa på Ebba i Ystad. Alla tävlingar jag sprungit. Att träffa Harald. 

 
Lärde du känna några nya människor?

Ja många, Harald och hans familj och mina nya arbetskamrater och säkert en och annan orieterare.  Och Johan, Ebbas vän, på bilden ovan!

 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Ja det har jag gjort, jag är konstig och hittar alltid på något knäppt. Fråga Ebba. 

 
Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att ta studenten, då var jag så glad och lättad.   

 

Vad var din största framgång på jobbet 2015?
Jag avancerade i kollektivavtalet från 86:60 kr/h till 96:70 kr/h! WOHO! plus att jag fick nytt jobb! 

 

Största framgång på det privata planet?

Jag har blivit sambo! 

 
Vem saknade du?

Min syster som fortfarande bor i Luleå, flytta hit Linni!

 

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Ta tag i saker!!!! Hoppas jag iaf..

 

Tror du 2016 kommer bli lika bra?

Nej, bättre

 

Vad kommer du sakna från 2015?

Jag kommer nog alltid sakna livet i Hallsberg, det är en så stor del utav mig. 

 
Vad spenderade du mest pengar på?

Kläder, mat och resor och ett objektiv

 
Vilka är dina planer inför 2016?

Satsa på orieteringen sista junioråret. Jobba på Roots fram tills sommaren (eller längre, vi får se). Hålla mig frisk, träna på och lösa mysteriet med vad jag vill bli. Resa, jag känner för att resa. Kanske en språkresa tills vintern? 

 
Vad vill du säga till dig själv inför 2016?

Ta det med ro och tänk efter men ta tag och gör saker och följ ditt hjärta.