Vilodag = Mysdag

Vilodag, O-ringen 2016 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Jag vilar, det är ju trots allt vilodag på o-ringen idag. Innan jag la mig här för att vila och blogga har jag varit ute på ett litet äventyr med min chicas, Ebba, Fanny och Andrea. Vi har åkt på road trip på vägarna runt de olika fjäll som finns här i närheten. Vi stannade i de butiker vi hittade och fikade på lite olika platser. Först åkte vi till Sälen för att handla lunch/fika, då träffade vi vår gamla mattelärare, det var lustigt och lite kul. Sedan åkte vi vidare ut i skogen och åt lunch, vi gjorde skagenmackor med touch av skogsbös. Det var riktigt fint i skogen, stillsamt och vackert, och mysigt trots att vi blev attackerade utav både knott och myggor. Nästa stopp var Rörbäcksnäs, där tittade vi på MTB-O i några minuter innnan vi tröttnde och åkte vidare för att bada. Vattnet var friskt och kyligt men vi låg i ett tag ändå. Snabbt bytte vi om. Det sista stoppet blev i Tandådalens ena skidbacke, där åt vi upp det sista av matsäcken vi köpt. Vaniljmunkar och jordgubbar. 
 
 

Elitsprinten

Elitsprinten O-ringen, Sälen | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
Yttreligare en dag har passerat är på Högfjället. Idag utsattes vi för en medeldistansbana men jag vaknade på fel sida idag och ville helst stanna inne under täcket. Jag tog mig ut, gav det en chans och mitt lopp var riktigt bra i början men efter halva banan fick jag psykbryt, bommade, började gråta och var sur/arg/ledsen...? I bland har jag sådana dagar. Mit magont har inte försvuniit än heller. 
 
På eftermiddagen sprang Eliten sprint i Lindvallen. Malin och jag gick ut på banan och spnade in löparna för att få några bra bilder. Det var roligt för helt plötsligt kommer Peter Holgersson, en utav mina förebilder inom fotografi! Vi samtalade lite och han gav mig lite tips, så kul! 
 

Etapp 1, 2 och räkor!

Etapp ett och två av O-ringen är avklarade. Det har gått okej. Eller, under den första etappen hade jag fruktansvärt ont i magen vilket gjorde att jag inte kunde springa och idag var jag bara seg i benen. Orienteringen har dock gått bra och det är väldigt fint uppe på fjällen så det är kul ändå. 
 
 
Vi har startat tidigt de första dagarna vilket har varit skönt då det blir väldigt varmt fram på dagen. Solen skiner men helt plötsligt kan en åskskur komma förbi seglandes. Vi bo precis vid arenan så vi kan springa till start direkt från lägenheten, det är skönt men lite ovanligt för att vara O-ringen. Efter tävlingarna har jag främst jobbat med VM, det är som sagt en del att göra nu och idag har vi bjudit på räkor!  
 
 
 
 

Bra start på O-ringen!

Som jag nämde i tidigare inlägg åkte alltså Malin och jag mot Sälen och O-ringen igår morse. Vi startade vår resa vid 08:18 och vi var framme runt tre-tiden. På vägen upp gjorde vi några småstopp, bland annat stannade vi till vid Digerfallet, ett vatenfall som porlade så fint i en stor skreva. Vi åt mat, åt glass och kanelbulle. Vår resa upp blev och gick bra! 
Digerfallet, Malin vid frukostbordet | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Så fort vi kom fram skaffade vi oss träningskartor över Flatfjällt som vi sedan tränade på. Det är så himla fint och kul att orientera här! Det är svårt och lättlöpt! Träningen gick bra och det kändes som om att jag förstod kartkritarens tänk. Efteråt var det dags för käk och vi åt hamburgebuffé på O'Learys. Som vi åt. Vi har aldrig ätit så mycket tidigar någonsin. Vi riktigt tryckte i oss, jag åt nog 3 hamburgare plus lite annat bös. Vi mådde illa efter åt haha men det var dyrt så vi ville äta för varenda slant!
 
Stönandes vankade vi ut från restaurangen, nu var det dags att leta tältplats. Vi hittade ett fint litet skogsbryn i skogen där vi slog upp vårat tält och la oss för natten.
 
 
Idag vaknade vi tidigt. Vi spenderade morgonen vid en liten sjö där vi åt frukost, gjorde lite yoga och bara var / vätade på att klockan skulle slå 11:00 för då var det dags att gå höghöjdsbana! 
 
Vi fick instruktiner av guiden och 10 minuter senare var vi högt uppe i ett träd fastspända med två hakar i en vajer. Banan vi gick var upphängd mellan 10-15m höjd. Det var olika typer utav hinder mellan varje platå och det tog oss ungefär en timme att gå. Det var jättekul att gå och speciellt tillsammans med Malin.  
 
Det var lite läskigt att klättra men samtidigt var det kul att känna lite pirr i magen!
 
 
Samtidigt som vi klättrade bland träden gjorde även annan familj det, lillflickan gick dock inte utan fick agera Malin och min privata fotograf. Det var sp snällt utav henne och rikigt kul att vi fick bilder på vårat öventyr. 
 
När vi var klara belönade vi oss med gottis på Wayne's!
 
 
Nu är det läggdags för imorgon börjar tävlandet och jag startar 09:05! 

Soligt på Marstrand

 
Hej! Efter en träningsdag igår var det dags för en lugnare dag idag. Min syster och jag bestämde oss för att åka ut till kusten. För omväxlingsskull tog vi färjan över till Marstand. Vi har varit där en gång tidigare när vi var små. Då gick vi på rundvandring i Carlstens Fästning, idag solade vi för det mesta men vi hann allt med att spanan in borgen också. 
 
Solen var inte blyg idag. Det var väldigt skönt att ligga i värmen och bara va för en stund. Dock är jag väldigt dålig på att ligga still men när jag väl kunde slappna av njöt jag. Det var skönt och vår hudfärg har mörknat en del. 
 
 
När vi kände att det var dags att röra på oss, rörde vi på oss och vi tog en promenad över ön till fästningen. En mäktig byggnad. Jag blir imponerad över hur de under 1600-talet kunde bygga så rejält, rakt och snyggt. Vi avslutade vår Marstrandsvisit på "Lasse-Majas på Kajen" där jag lyxade till det med en Räkmacka för dyra pengar. Linni tog en pizza som jag fick smaka på och det var riktigt god med också. 
 
Nu är det packa till O-ringen som gäller. I morgon åker jag och Malin! 

VM-arbete & intervallpass

Jag är i Uddevalla.
 
Jag har haft många fina semsterdagar nu det senaste veckorna. Det har varit underbart. Det varit underbart att gå barfota, bada och träna vid Haralds sommarstuga. Det har varit underbart att få tävla, träffa vänner och upptäcka på Gotland. Det har varit underbart att strosa omrking i Gamlastan, sträffa Ebba och känna Stockholmsatmosfären. 
 
 
Än är inte mitt flängande över, jag har bara ett litet uppehåll och det hemma i Uddevalla. Jag rullade in på centralstationen i måndags och sedan dess har jag främst arbetat med VM. Jag har skrivit inlägg, jag har publicerat inlägg och jag har redigerat hemsidan. Igår åkte jag till och med upp till Strömsad för att jobba och det tillsammans med Malin R. Vi försökte sälja in oss hos de lokala butikerna men gensvaret var tyvärr ganska lågmält. Malin och jag hade i alla fall en bra stund tillsammans och det känns som om vi har hyfsad koll över vårt arbete. 
 
Idag har jag också arbetat med VM. Det är ganska mycket att göra nu när det bara är en månad kvar tills det börjar. Jag är nervös över hur allt ska gå men jag hoppas såklart att resultatet bli bra och att de tävlande samt publik blir nöjda. 
 
 
På tal om Malin så har min andra vän Malin W återvänt från chokladlandet! Nu är hon på svensk Uddevallamark igen och idag träffades vi en kortis. Jag åkte till Malin på eftermiddagen vid sjutton-tretio-tiden för att träna. VI sprang intervaller tillsammans med Frich och Christoffer i Sandersdalar. Det var jobbigt och mina ben var slitna och kändes inte så pigga... Tanken var 20st 60/30 intervaller men jag fick avbryta vid efter 16st. Tråkigt. 
 
Efter intervallerna sprang (gick) vi tillbaka till Malin där vi dushade, åt och fångade Pokémons. Vi pratade också såklart och vi planerade vår trip till O-ringen vi ska göra på fredag morgon. Vi ska åka upp lite innan för att spana in terrängen och gå höghöjdsbana! Det kommer bli rikigt kul och det är skönt att ha Majsen hemma igen!

Bae's Birthday

 
Ebba min kära vän fyllde 20 år igår och vilken ära det var att hon ville spendera sin dag med mig!
 
Vi möttes mitt i Stockholms city och började gå, vi visste inte vart vi var påväg men tillslut hamnade vi i Gamlastan. Där kikade vi in i Kungliga slottet och Storkyrkan. Vi låtsades att vi var Victoria som precis döpt sin Oskar och skulle gå ut för trapporna för att visa upp sin son. Det var svårt kom vi fram till då trappstegen var ojämna, klackskorna var på och vi var tvugna att ha blicken riktad mot pressen. Tur det inte var på riktigt, vi hade inte lyckats så bra.  
 
Efter "dopet" tog Ebba med mig till den trängsta gatan i hela Gamlastan. Den var verkligen trång och vi hade inte hittat den om det inte vore för alla turister som strövis ploppade ut ur springan mellan husväggarna. Här nedan ser ni Ebba visa hur smal gatan är:
 
 
Inte långa stunden efter att dessa bilder togs kom hungern som en chock och det där jobbiga letandet efter vart vi skulle ska äta började. Vi tog ett säkert kort och gick till Vigårda men maten som vi beställde hade dem inte så vi blev lite besvikna. Glädjen kom dock tillbaka när Ebba öppnade sitt paket från mig. Jag hade köpte en dammvippa gjord av strutsfjädrar till henne! Man kan säga att det är internt och att vippan är en symbol för en rolig händelse vi varit med om. Fast den är ju faktiskt riktigt fin och användbar också! 
 
 
Eftersom vi inte fick den mat vi önskade kom hungern tillbaka ganska snabbt då all mat inte åts upp. Vi dämpade matsuget med en gigantisk våffla serverad med nutella, grädde och jordgubbar. Det var gott, jättegott. När klockan slog halv fyra skiljdes vi åt, gick åt varitt håll men lite gladare och lite lyckligare än när vi möttes. 
 
 
 
 

Badkrukor

Joakim spurtar i mål
 
Tre av tre etapper är nu löpta och vi sitter helt utslagna i vardagsrumets bekvämligheter och går igenom dagens lopp samt veckans alla bilder. Vi har hunnit med en hel del på få dagar så det är inte kontstigt att man är lite trött nu. 
 
Det var idag Gotlands 3-dagars avgjordes och jag sprang ut i jaktstarten som trea. Jag gjorde inte ett topplopp utan bommade ca 6min totalt och slutet var jag trött och sur på alla enbuskar som rev mig på armarna, skar upp min tights och stod i vägen för min kompassriktning. Jag lyckades trots det behålla min tredje plats och i pris fick jag ett presentkort på Intersport. 
 
Efter de två första tävlinarna i veckan tog vi omvägar hem för att bada och det gjorde vi även idag. Idag åkte vi till en strand på den Östra sidan utav ön där vi chillade ett litet tag och bestämde oss för att inte bada utan åka och äta glass istället. Sagt och gjort och nu är vi tillbaka i stugan och är utslagna.  

Gotland levererar

 
Jag har hoppat i land på Gotland. Det gjorde jag i förrgår vid fyra tiden med färjan från Nynäshamn till Visby. I Visby möttes jag upp av Jeanette, Kristin och Joakim som sedan tidigare hängt på ön ett tag. Vi tog ett turistvarv i staden som inkluderade stadsvandring, galssätning och ruinspaning. Vi promenerade genom Botaniska trädgården och den var riktigt mysig och vi hittade en jättegosig katt! 
 
Anledningen till att vi är här är väl främst för att umgås men också för orienteringstävlingarna såklart. Igår var det första etappen av Gotlands 3-dagars och orienteringen som bjöds på var riktigt kul! Trots endel misstag är jag nöjd med loppet då bommarna var så små. Efter tävlingen fortsate vi vårat turistande på ön och vi åkte och spanade in den störta Rauken vid namn Jungfrun, efter det bilade vi vidare till Slite och påvägen dit stannade vi för ett dopp, det var jättekallt i vattnet. I Slite bjöd (läs rånade de oss på 70kr var) Medusas Café på goda crepes med glass, grädde, nutella, banan, sylt och råsocker i olika kombinationer. 
 
 
Här är vi på Medusas Café i den lilla staden Slite, Anna är vår gäst för dagen! När vi hade gått ett varv i SLite och spanat in deras övervuxna kalkugnar tröttnade vi pch åkte vidare till en platt ö med höga Raukar. Det var jättefint där! Vi träffade lite ulliga får och mötte ett (kärleks)par som flydde likt fåren när vi kom tjoandes. 
 
 
Vi avslutade dagen med grillkäk, men på bilden ovan äter vi tacos, det var i måndags det. Idag är det onsdag och idag sprang vi den andra etappen i tävligen. Det var medel idag också och orienteringen var kul idag med! Det är väldigt svårt här på Gotland så man måste ha tungan rätt i mun. Det hade jag nästan hela banan och då jag inte hade det var jag totalt vilse. Efter ett tag kom Kristin så vi kunde leta upp vår kontroll tillsammans, det var najs och efter det gick det bra hela vägen! 
 
Nu ska vi snart börja laga mat och ladda inför morgondagens jaktstart. Det ska bli kul så kanske hörs då! 
 

Klockan 04:30

Tidig morgontimma | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Klockan 04:30 vaknade jag i morse. Jag steg upp då kissblåsan ville tömmas och påväg tillbaka mot sängen stoppades jag utav denna enastående utsikt. Älvorna dansade på vattenytan i solens morgonstrålar, jag kunde inte motstå att gå ut och föreviga denna vackra naturuppvisning. 
 
 
Såhär såg det ut genom mobillinsen och ska jag vara ärlig tycker jag det blev mycket bättre bilder med telefonen... Tråkigt men soluppgång/nedgång har aldrig varit min grej att fotografera. Det är något jag vill bli bättre på, precis som porträttfotografering och sport! 

Vi bytte landet mot staden

Nyköping är en stad jag endast besökt två gånger i mitt liv. Senast var igår och då bjöd den lilla staden på strålande sol, god mat och glasögonshopping. Harald och jag åkte in till Nyköping på förmiddagen igår för att få lite kontrast till vår annars lugna och stillsamma lantlivsvardag. Det blev inga jättekontraster då stadskärnan i Nyköping är ganska liten och lugn men strosar runt i butiker och gå på fik fick vi allt gjort. Jag hittade äntligen ett par "äkta" solglasögon, ni vet sådana som verkligen hjälper mot solens strålar? Det blev ett par från Carrera som jag bara skulle prova för skojs skull men de satt jättebra så jag köpte dem! 
 
 
När våra magar suktade efter mat stannade vi till på ett café, Hellmanska gården, som låg brevid gågatan. Det var ett jättemysigt fik i en gammal byggnad med en lummig bakgård med växthus. Vi placerade oss i växthuset där vi åt, jag en vegansk sallad med rödbetor, hummus och sockerärtor och Harald en hamburgare (som vanligt haha). Avslutningsvis delade vi på brownie, efter det åkte vi hem och lekte med Svante. 
 
 
Idag har vi haft en aktiv dag. Vi började dagen med nästan tre timmars golf och nu under eftermiddagen var vi ute och sprang i en timme. Det har varit en härlig dag på alla sätt och vis! 
 
Nu är det fotboll som gäller! 

På vattnet

 
 
Vädret har stabiliserats och bjuder nu nästan enbart på sol. Det är perfekt väder, soligt, lagom blåsigt och en härlig varm temperatur i luften. Harald och jag carpar varenda dag genom att ta vara på solstrålarna på alla möjliga vis. Igår tillexempel snyggade vi till i trädgården. Vi klippte gräset och rensade i rabatterna, vi lekte med Svante och vi satte upp en chinsstång mellan två träd.
 
 
Under den senare delen utav dagen carpade vi vidare genom att ta en tur med båten. Sjön som stugan ligger vid heter Långhalsen och man kan ta sig hela vägen ut till Östersjön via den. Ända till havet åkte vi dock inte igår utan vi höll oss bara på nära avstånd. Det var härligt att känna vinden vina och låta den ta tag i håret och skapa  oreda. Det var också härligt att ta ett svalkande kvällsdopp. Det är såhär våra dagar rullar på, visst låter det najs? Det ät det också! 
 
 

Mina svar till er!

Äntligen kommer svaren, som ni har längtat, eller hur!? 
 
Vad är dina planer till hösten?
Jag har varit väldigt kluven hela försommaren om vad jag ska göra. Vill jag börja pugga eller vill jag arbeta och spara ihop pengar? Eller vill jag dra utomlands och arbeta? Ja jag har haft många tankar men efter förra veckan vet jag äntligen, tror jag.. Jag kommer att stanna kvar i Göteborg och arbeta på Volvo. Jag fick arbete där genon tekniksprånget och det känns som det är en väldigt bra erfarenhetsgrej att göra. Dels för CV't men också för att jag kommer få en inblick i vad vidare teknikstudier kan leda till. 
 
Harald och jag kommer inte bo kvar i samma lägenhet (vi flyttade förra veckan) så nu söker vi en ny till hösten! 
 
 
Hur länge har du och Harald varit tillsammans? 
 
Hmm jadu, vi har inget speciellt datum som vi räknar ifrån men jag skulle säga att vi bestömde oss för att det skulle vara vi i höstas förra året så typ 10-11 månader. 
 
Vill du berätta om hur och när du och Harald blev tillsammans ? 
Vi träffades för första gången i slutet av maj förra året under en orienterarfest. Jag tyckte han såg riktigt bra ut och jag funderade på hur jag hade kunnat missa honom då orienterarvärlden är så liten. I alla fall så var det partaj men jag hade inte riktigt tankar på att haffa någon men när kvällen led mot sitt slut var det han och jag kvar på dansgolvet. Dagen efter pratade vi massor och det var varken stelt eller awekvard utan bara najs. Allt flöt på och jag kände mer och mer för att få lära känna Harald ännu bättre. Det fick jag chans att göra hela förra sommaren då vi åkte och hälsade på varandra fram och tillbaka från sthlm och UA. Så i slutet av sommaren blev det liksom vi!
 
Hur gick det med fotoskolan?
Det gick bra ! Jag kom in men jag bestämde mig för att tacka nej då priset på utbildningen låg på 96-tusen (!!!) kronor men jag kände även att utbildningen i sig var lite för konstnärlig och kritisk för min smak, jag vill ju bara lära mig, inte bli bedömd. Jag tror jag skulle få press på mig under mitt fotograferande och det vill jag inte, jag vill ha det som en avslappning, något att göra när jag inte fokuserar på träning eller arbete. Det är nog en kurs jag är ute efter, inte en utbildning, har ni några tips??  
 
 
Hur fick ni tag på er lägenhet?
Jag sökte lägenheter via blocket och mailade typ 10 personer dagligen i två veckor. Tillslut fick vi napp och vi tog första bästa.
 
Hur stor är lägenheten?
37kvm
 
Vad ser du mest fram emot i sommar?
Värme, träning, vila och att umgås med vänner under tävlingar! Ser fram emot o-ringen i Sälen, det ska bli jättekul med fjällterräng och att träffa alla vänner såklart.  
 
 
 
Hur växte ditt fotointresse fram? 
Det började nog när André, från min klubb, hade med sig sin systemkamera till olika tävlingar. Jag var runt 10-12 år och varje gång han hade med sig kameran lånade jag den och tog massvis med bilder. I samma veva åkte vår familj till Thailand och inför den resan införskaffade sig pappa en kompaktkamera som vi hade med oss och efter resan tog jag liksom över den och fotograferade allt som kom mig ivägen. På den tiden strävade jag inte direkt efter "bra" bilder utan jag fotograferade bara för att det var häftigt att man kunde titta på bilderna direkt i kameran istället för att vänta aslänge på framkallningsfirman haha
 
Jag började intressera mig på riktigt runt 2012 då jag började på Fridaskolan och träffade Hanna. Hon hade nämligen en egen systemkamera och det är på grund utav henne som jag idag äger min D90 och bloggar. Vi två har haft många photoshoots och filmstunder tillsammans och vår kreativitet flödade verkligen! Vi hade jättekul ihop och jag tackar dig för allt du lärt mig om fotografi!
 
Här är Hanna under en utav våra photoshoots 
 
Tack för alla frågor! Det här var kul så det kanske hände igen men prkar ni inte vänta får ni gärna ställa frågon ändå, det är bara att kommentera. 

Naturen är god

 
Idag vaknade jag upp stel och trött. Inte konstigt då jag igår sprang Ultra-SM på 12.2km och var ute i två timmar och fyra minuter och övervägde att inte jogga ner samt stretcha efteråt då det ösregnade.
 
2:04, den tiden vann jag inte på men det gör ingenting. Min plan var inte att satsa allt och gå för medalj, nä jag var med för skojs skull och för att träna och ett rejält träningspass fick jag ju så jag är nöjd. Harlad var också med till tävlingen och sprang, och i slutet utav min bana möttes vi och samtalade litegrann, det var kul. Direkt efter det kom världens åskoväder och som det regnade! Det var galet men en riktigt kul upplevelse! Häftigt hur naturen kan bete sig. 
 
För att lätta på dagens stelhet i kroppen, och för att det var fint väder och för att jag hade sett kantareller när jag var ute och sprang i torsdags bestämde vi oss, Harald och jag, för att gå ut i skogen och plocka det naturen hade att erbjuda. Det resulterade i kantarellerna jag hittat tidigare och en liter blåbär att baka paj på. Pajen vi bakade blev jättegod och för att inte få dåligt samvete över att vi åt så mycket stack vi ut på en springtur i det böljande landskap Sörmland erbjuder här i Bogstenstrakten.
 
Det har varit en mysig och lugn dag och vi planerar morgondagen lika så. 
 
 

Midsommar

 
 
Midsommar. De flesta i min ålder skrapar nog ihop ett gött kompisgäng som de firar midsommar ända in på småtimmarna med. Jag däremot, jag brukar hänga med släkten och det gjorde jag även detta år. Det var ett tag sedan midsommar firades men Harald och jag har haft fullt upp med flytt så att blogga har hamnat i skuggan. Nu har jag dock en lugn och fri stund så nu hinner jag publicera lite bilder ifrån just midsommar. 
 
Vi höll till på släktens sommarställe på Orust där vi sjöng "en bonde i vår by" kring midsommarstången varv efter varv och vi klappade i takt och avfyrade "raketen". Sill åt vi, potatis åt vi och tårta åt vi i mängder. Det var en bra midsommar. 
 
Midsommar 2016 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8

Back to Bogsten

 
Vi är tillbaka på Haralds sommarställe, Bogsten. Här ska vi hänga en längre tid framöver och vi började vistelsen idag med en fisketur. Det blev en jättebra fisketur för jag lyckades fånga min första gädda! Jag var helt lyrisk och stolt nät jag stod i bådet och kämpade med att få upp firren! 
 
Imorgon är det ultra SM så nu är det högtid att sova, god natt!