God morgon

 
Det är ganska grå moln som täcker min himmel just nu, jag hoppas faktiskt att det håller i sig under dagen då jag ska arbeta. Min sömn det senaste har inte varit på topp och jag vet inte varför, jag hittar liksom ingen skön position att sova på och jag är medveten i drömmarna så djupt sover jag ej. På grund av detta avstog jag från att vara med på Göteborgs natt DM. Jag kände mig sliten och skör så att springa högintensivt skulle nog ha slutat i en mindre förkylning/halsont. Det var synd för dagen igår var så vårig och skön! 
 
Jag var ledig igår så jag passade på att vårstäda lägenheten. Jag har till och med våttorkat alla golven! Nu är det jättefint här och det är skönt att inte trampa i matrester som ligger på golvet haha (Vi har så lite bänkyta att det är svårt att hålla sig inom ramarna haha) När allt var polerat gick jag en omväg till jobbet för att hämta min cykel som jag lämnade kvar för i förrgår för att jag skulle till Ebba. Väl på jobbet passade jag på att knäppa bilden till ansökan till Fotoskolan på temat "en riktigt god espresso". Bilden blev helt ok och det är den jag sitter och pysslar med just nu!
 
 
Jag arbetar denna helgen och sedan är både Harald och jag lediga i 8 dagar framöver. Vi ska åka till Stockholm den första halvan av ledigheten och den andra tar vi hos mig i Uddevalla. Mer detaljerat vad vi ska göra vet vi inte riktigt.. Hemma i Uddevalla ska vi alla fall jag hjälpa till på vår tävling och sedan ska vi även springa en annan. Det ska bli kul med svensk tävlingspremiär!
 

Nord Jysk, tävlingspremiär

 
Hej! Nu är jag tillbaka i Sverige igen och ska snart bege mig till gymmet för ett återhämtningspass efter gårdagens tävlingspremiär! Som jag tidigare skrev fick jag otroligt ont i jumsken men efter en vilodag och en hel del voltarenpiller samt salva var smärtan borta och jag bestämde mig för att starta på tävlingan igår. 
 
Det var jätteroligt och det gick riktigt bra! Jag hade bra riktning och framförhållning så det mesta flöt bara på! Dock gjorde jag ett dåligt vägval till kontroll 10 där jag fegade och sprang runt. Där tappade jag ca 1min... Men det var så kul att få tävla igen! Jag slutade på en elfte plats ca 6(!!!) minuter efter.. Jag som tyckte jag sprang asfort haha... 
 
 

På Dansk mark

Jag befinner mig i Danmarks nordligaste stad, Skagen, på läger med Bohuslän-Dals orienteringsförbund. Vi anlände igår mitt på dagen och öppnade hårt med två pass, varav ett var en nattävling.
 
Det var nostalgiskt att ta Stenafärjan från Gbg över till Fredrikshamn. Jag minns så väl hur jag sprang omkring på båtens alla deck och lekte när jag var liten. Jag minns hur storartat och mäktigt det var att forsera fram över det öppna vattnet och hur läskigt det var att tänka på Titanic samtidigt och hur avundsjuk jag var på alla som fick bruncha i restaurangen.. I år var det dock min tur att få mummsa i mig äggröra och pannkakor med havet som utsikt, och gött var det! 
 
Utsikt från soldecket | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Träningarna i går var inte jätteroliga med det var väldigt härligt att vara ute och springa på barmark. Tyvärr fick jag riktigt ont i höger jumske/höftböjare under nattpasset så idag har jag avstått från löpning. Jag vet inte vad det är det jag fått men nu när jag tänker efter så har jag känt lite hela denna veckan men det var inte förrän igår det blommade upp rejält. 
 
Jag blev jätteledsen när jag fick avbryta pga smärta för jag såg hela vårsäsongen försvinna som såpbubblor i luften. Jag orkar inte med fler skador som ska stoppa mig... Idag känns det i alla fall lite bättre men det är jobbigt att inte veta om det är allvarligt eller ej.. 
 
I dag var det första etappen i Nord Jysk 2 dagars.. Jag tog bara kartan och promenerade omrking i sanddynerna och fotograferade. Efter tävlingen åkte vi norrut till Danmarks nordligaste punkt. Grenen. Där blev det photoshoot i de kyliga vindarna.
 
BDOF-are precis på Grenen | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
 

En inblick i ROOTs Café

Min arbetsplats, Roots Café | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Jag ska söka Fotoskolan STHLM. Jag tror inte att jag kommer in men jag ska göra ett tappert försök och lägga ner tid på min ansökan och antagningsarbetet som ska göras inför. En utav uppgifterna var att fotografera, eller göra en kort film, på temat "en riktig god espresso". Temat är jag ganska nöjd över då min arbetsplats erbjuder espressokaffe i mängder. Dock är jag  ju själv ingen kaffedrickare men jag kan tänka mig att den bästa esperesson dricks på morgonen eller när blodsockernivån dippar rejält.
 
Jag har en tanke/ide om hur jag vill gestalta temat och därför tog jag med mig kameran igår till jobbet för att känna på lite olika vinklar osv. Det blev tyvärr inte riktigt som jag tänkt mig så det slutade med att jag gick runt och fotade annat som ni kanske ser..
 
Men detta är i alla fall mitt jobb, min arbetsplats och på bilderna ser ni Isabelle som håller på att göra en stor latte och Sofie som rullar wraps i mängder. 
 
Nu har jag precis kommit hem från intervallträningen med Chalmers OL. Idag sprang vi sex långa intervaller och det kändes bra och jag kunde springa i nylonT-shirt!! Sjukt najs! Jag höll ett bra tempo genom hela passet och hade en jämn pulsnivå. Imorgon har jag vilodag efter två pass dagen till ära. Då ska jag träffa Ebba Hebba, det blir också najs. 
 
 

Tjejvasan, vårfeelings och träning

Jag under min snyggdag i förrgår | Tjejvasan 2016 | Tulpaner från mamma | Styrketräning på Nordic Wellness 

Dagarna och tiden går så fort att jag inte riktigt hinner med. Idag är det en vecka sedan jag åkte TjejVasan och jag har inte ens berättat hur det gick! TjejVasan är verkligen en jätterolig tävling som jag rekomenderar skidåkande tjejer att åka. Det är så kul för alla är glada och taggade och spåret är lättåkt med fin natur runtom. I år starade jag i stardled två vilket för mig var en förbättring med 8 led. Jag fick starta samtidigt som de allra bästa men dem var jag långt efter i mål. Men jag är jättenöjd med min tid som slutade på 1:51:45. Jag hade som mål att komma under två timmar vilket jag gjorde med god marginal. Jag tror dock att jag skulle kunna åkte ännu snabbare då mina skidor inte alls gled lika bra i jämförelse med de åkare jag hade bredvid mig. Jag fick verkligen kämpa och ta i med hela kroppen för att ta mig fram. Det var lite synd men jag tyckte det var bra ändå. Till Mora åkte jag med Anette, en tjej som jag aldrig tidigare träffat men som också skulle åka loppet. Hon är ett glatt energiknippe och vi kom bra överrens och vi hade mycket att prata om så både resan dit och hem gick snabbt över.
 
I veckan som varit har jag skaffat halvårskort på Nordic Wellness. Det är så skönt att äntligen kunna gå och träna när jag vill och ha tillgång till vikter osv men framförallt att få tillgång till olika konditionsmaskiner så att jag kan träna alternativt. Jag får fortfarande ont i vaderna närjag anstränger de för mycket... Dock slarvar jag mycket med mina tåhävlingar. 
 
 
Harald och jag cyklade runt en kväll i stan och parkerade efter ett tag, cyklarna, utanför ett fik där Harald väljer att mumsa på en semla? Jag var kanske inte heller så rolig då jag valde en plastkopp med fruktbitar men det var i alla fall gott! Efter fikat cyklade vi hem och lagade mat och åt middag tillsammans med Ebba. Det var trevligt. Vi lyssnade på 80-talsmusik.
 
Jag har berättat att jag börjat träna lite med IFK gbg va? I tisdags var jag med igen och då sprang vi en "reflexslinga" i skogen med pannlampa. Jag hamnade ensam i ett litet vakum (då de är så jäkla snabba!!) och sprang vilse. Tillslut kom jag ut på en väg där jag mötte några jag kunde fråga om vägen tillbaka haha. Efter typ 20 minuters letande hittade jag fram, de hade blivit lite oroliga.
 
Nu ska HarryBoy och jag äta. I morgon jobbar jag men jag hoppas på att hinna med ett pass på NW innan jag börjar! puss