Tekniksprånget-dagar

Det är genom Tekniksprånget som jag fått "jobb" på Volvo men det är inte bara jag och Linnea (som jag jobbar med) som fått plats på Volvo AB. Tekniksprånget har Volvo-platser över hela Sverige och de två senaste dagarna har alla vi hängt tillsammans i Gbg. Igår möttes alla Volvosprångare på centralen, därifrån fick vi en guidad tur genom Gbg till Volvos Huvudkontor. På kontoret fick vi äta bullar och spana in olika lastbilar och dumprar. Jag klagade inte, eller kanske lite när föreläsningarna sov vi också fick lyssna på blev för långrandiga.

På kvällen fick vi gå på vår allra första sittning på Chalmers. Vi fick sånghäften, smörgåstårta och så lekte vi lite lekar. Det var kul och jag fick en känsla av att det skulle vara najs att börja plugga.

Idag blev vi skjutsade till Volvo ute i Arendal. I Arendal arbetar man främst med bussar så vi fick en föreläsning av en ung tjej som precis börjat arbeta där. Hon var verkligen duktigt på att få oss att lyssna och bli intresserade. Hon visade på drivkraft och gav oss massor med inspiration om vad det finns för möjligheter i framtiden.

Det har varit kul att få se fler delar utav Volvo men även träffa alla andra som är Tekniksprångare på Volvo.

Just nu är jag påväg mot Stockholm. Där ska jag möta Ebba och så ska vi till Tele 2 för att se JUSTIN! Det ska bli så sjukt najs!!!


lyckokänslan

 
Naturen visar hösttecken efter hösttecken. Nu är hösten verkligen här, men som jag nämde i tidare inlägg klagar jag inte. Jag älskar när vi går in i en ny årstid. Det är som om att vi går in i en ny tid där vi lämnar allt ont bakom oss. Kroppen fylls av hopp och längtan. Det är precis så jag känner. Jag känner mig förväntasfull och nyfiken, hoppfull och glad över det som komma skall. Det är en riktig lyckokänsla, visst låter den härlig? Det är den också. 
 
Lyckokänsla har även Linnea och jag haft på jobbet. Igår lyckades vi äntligen koppla ihop alla delar som behövs för att testa luftflödet i den ventil vi utreder. Det har tagit oss flera veckor att installera och programmera alla möjliga olika program för att kunna styra alla enheter men nu fungerar det och vi kunde till och med börja testköra! Det är kul och vi kan se detta project ta fart och bli klart till och med! 
 
 
 

Stafett SM 2016

 
Årets alla SM-tävlingar är nu genomförda. I går avslutades den sista SM-helgen med stafett. Min klubb och jag hade anmält ett lag som bestod utav mig, min syster och Julia. Tyvärr blev Julia sjuk så vårt lag kunde inte fullfölja. Jag och Linnea sprang ändock våra sträckor. Det var tufft i den tunga terrängen, speciellt efter de två intensiva tävlingarna dagarna innan. 
 
Från strålande sol i Blekinge till ett höstigt Göteborg. I dag fick jag ta på mig min dunjacka när jag åkte till jobbet. Kyliga septembervindar finns det gott om i denna stad vill jag lova. Jag sörjer inte, jag är redo för hösten men först kommer ett gäng bilder från gårdagens varma tävling. 
 
Stafett SM 2016 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8

SM i medeldistans

 
Det är otroligt vad kroppen kan kännas underlig och bete sig konstigt. Det är otroligt vad kroppen kan prestera och det är otroligt hur många olika sätt kroppen kan reagera på. Idag har jag och min kropp upplevt många känslor och befunnit oss i flera olika fysiska tillstånd. När jag vaknade i morse var jag trött och jag ville helst åka hem. I karantän skärpte jag till mig efter peptalk med Fanny. På väg till start kändes kroppen seg och benen långsamma, men i skogen orkade jag trycka på riktigt bra första delen. Fokuset, löpningen och orienteringen var som inprogrammerat på högsta frekvens. Det gick som på räls. Jag var pigg och det kändes riktigt bra men just där och då slog tröttheten till, stressen kom smygandes, fokuset försvan och orienteringen sviktade i några minuter. En bom. Tillbaka till fokuset igen och mot sista kontrollen och in mål. I mål, utslagen, shit vad jag tog i idag. 
 
Jag och min kropp, vi sammarbetar. Ibland gör vi det bra och ibland fungerar vi inte alls tillsammans. Idag hade vi delade meningar men i slutändan fick vi till det riktigt bra. Vi kämpade i skogen och jag lyckades ännu en gång placera mig högt upp i recultatlistan. Det är och känns så jäkla skönt. Det är så skönt att jag kan springa utan smärta, att jag är i form och orkar trycka på i löpningen. Det är en jättehärlig känsla och det är ännu bättre när jag får det bekräftat genom resultat. Jag och min kropps arbete har gett resultat. Att kliva upp på pallen brevid alla dessa D20-tjejer är mäktigt, kul och inspirerande. Det är något jag vill uppleva flera gånger om.
 
Jag är nöjd med loppet i helhet. Men tittar jag närmare på tidsdifferanserna, mikrovägvalen och bommarna så grämer jag mig lite... En minut har jag definivt slarvat bort och en minut var avståndet upp till tredjeplatsen.. Men herre gu jag blev 8 på ett SM och jag gjorde ett bra lopp, min kropp höll och jag kan springa. Så klart är jag nöjd! 
 
 
 

På't igen!

SM-medel kval | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm  f/2.8
 
Och så var vi på't igen! 
Medelkvalet är sprunget, fältmåltiden är uppäten och benen är lite småtrötta. Det känns bra. Kroppen känns mycket bättre än efter förra veckans lång-kval, jag har inte ont någonstans! Mitt kvallopp blev helt okej, bitvis sprang jag riktigt bra men på andra ställen har jag klantat till det. Loppet räckte till A-final och det var det viktigaste idag. Jag tyckte det var riktigt kul orientering, man var verkligen tvungen att vara med på kartan och vara noga med kompassen då det var diffust och ganska brötigt i skogen. 
 
Nu laddar jag om inför morgondagens final. Jag hoppas att jag kan trycka på ännu mer i löpningen och att jag litar mer på min orientering. Det ska bli kul och jag längtar redan tills start! 

Som ett guld fast bättre

SM Långdistans, final
 
Det är dagen efter finaldagen. Jag sitter i soffan och känner mig stolt, glad och nöjd. Det är inte för inte jag gör det. Igår lyckades jag på något sätt förvandla mina ömmande och staplande ben till två helt självgåenede. Jag som var så nervös efter kvalet. Nervös över att mina ben skulle krampa och skrika utav mjölksyra redan till första kontrollen. Jag som var så rädd över att bli besviken och ledsen för att kroppen inte håller. Jag som varit så rädd för att det inte ska gå. Men icke. Jag kunde trycka på, jag kände mig snabb, lätt och jag hade en vilja att inte ge upp. Igår var tillfället jag tränat för hela sommaren och det var så kul och så jävla skönt att det för en gångs skull kändes bra att springa. Att det var under Lång SM finalen är ju bara helt jäkla galet. Ni förstår nog inte hur lättad och glad jag är. Jag har lyckats träna på bra, hållit mig frisk, toppat formen och orienterat nästa prickfritt, fattar ni? Det är det här jag kämpat för så himla länge och plötsligt händer det. Det är sjukt. Jag är tionde bäst i Sverige och det kan jag leva på länge. 
 

Lång SM kval

 
Foto: Jeanette Jönsson Hellstadius 
 
Tjolahopp! Jag har landat i Karlshamn tillsammans med Sveriges orienteringselit. I helgen arrangeras lång SM och idag har vi sprungit kval. Det kändes väldigt konstigt. Dels att det är SM redan nu men framförallt för att alla i min klass gick vidare till A-final. Det gällde bara att stämpla rätt. Inte alls som det brukar vara så viljan att göra livetslopp var ganksa låg. Det blev inte heller livets lopp, dåligt fokus gav många småmissar. Kroppen kändes inte heller hundra, mina ben kan verkligen inte omvandla energi till en kraft som ska ta mig frammåt. Det känns som om jag står och tuggar på ett och samma ställe. Det suger. 
 
Jag bor med IFK-arna och det tar hand om mig väl. Nu ska vi snart laga mat men först kartgenomgång med "the Elinz". 
 
Inför morgondagen känns det sådär, jag är orolig över hur min kropp kommer att reagera... Inte världensbästa känsla. Jag får helt enkelt fokusera på orienteringen i stället. Jag hoppas det kommer gå bra! 

Sommar i September

 
God morgon. Ofta talar vi svenskar om vädret. Antingen hatar vi det eller så älskar vi det, men vi är ändå aldrigt riktigt nöjda. Någon som i alla fall är nöjd över vädret nu, är jag. De senaste dagarna har det bara langats varma kvällar på varma kvällar. Det är så skönt. Det är varmt att åka moppe, jag kan ha på mig sommarkläder och jag slipper träna i regn (det är inte så najs) plus att ljuset är magiskt vid rätt tidpunkt. Det kan inte bli bättre. 
 
Igår tog Harald och jag tillvara på värmen genom en promenad i Slottsskogen. Vi spanade in hur pingvinerna och knubbsälarna mådde innan vi slog oss ner på ett café där vi delede på en brownie med kokostosca. Vi kunde se solen försvinna bakom träden. När den helt var täckt av löv bestämde vi oss för att gå runt träddungen och jaga de sista ljusstrålarna. Det är de sista som ger ett så fint varmt ljus som ni kan se i de två nerdesta bilderna.
 
Idag ska jag på begravning. Min farmors sista strålar har släckts. Det känns så orättvist. Hon har alltid har varit den pigga och påhittiga. Men livet har sin gång och det är bara att acceptera det. Vila i frid finaste farmor, jag kommer att sakna dig <3 
 

Our hood

 
God kväll. Idag har jag jobbat som alla de andra senaste vardagarna. Jag är på Volvo tidigt och sämplar ut lite senare än vad jag måste. Jag samlar nämligen på flextimmar så att jag kan åka iväg på SM och annat med gott samvete. På jobbet idag har Linnea och jag försökt förstå oss på Matlab och Simulink... Det går sådär.. Vi har mycket att lära. 
 
Väl hemma tog jag mig an kameran, det kändes tryggt, en sak jag kan. Harald och jag gick ut för att upptäcka vårt kvarter. Det är jättefint, lungt och mysigt. Titt som tätt dyker det upp en liten butik man kan gå in och hitta gamla saker i, eller en där det endast finns ekologiska varor. Det finns även gott om frisörer och restauranger, något som vi ska prova framöver. 
 
Just nu har Harald och jag matkoma. Vi har precis ätit och idag lagade vi lammkött med pommesfrittes. Det var gott. Snart blir det Sex and the City och läggdags. 
 
Btw så på intervallerna igår fick jag världens kramp i vaderna. Jag fick avbryta, blev ledsen och gick tillbaka. 
 
Vårt bostadsområde | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 

Quiz

 
Kameran hängde med till jobbet idag. Inte på grund av att dokumentera min arbetsdag utan för att dokumentera den glödande solen jag berättade om i tidigare inlägg. Solen glöder verklien nu på mornarna. Varje gång jag passerat den påväg till jobbet har jag grämt mig över att jag inte hade kameran med mig. Men så idag fick jag föreviga den brinnande solen! De bilderna sparar jag dock för nu. Istället visar jag er dessa från dagens lunch-quiz. Här på Volvo arrangerar de titt som tätt olika aktiviteter och idag var det tipspromenad. Eftersom jag ändå hade med kameran fick den följa med ut så här ser ni de jag för tillfället arbetar med. Linnea, den blonda, är hon jag går tekniksprånget med.
 
Quizet var ganska svårt så den där fruktkorgen man kunde vinna känns långt borta. Det var i alla fall skönt att komma ut från kontoret och röra på benen. Och på tal om att röra på benen så är det precis det jag ska göra nu för nu bär det iväg mot IFKs intervallträning. C ya! 
 
 
 
 

Det glöder

Påväg till arbetet blev jag stoppad av solen som glödde | iPhone 6 
 
Jag har redan arbetat två hela veckor på Volvo. Det är ganska kul, Linnea och jag har fått tillgång till verkstaden så att vi kan testa det vi vill. Just nu testar vi flödet i en ventil som finns i bromssystemet. Jag önskade att jag kunde visa er för det ser så häftigt ut med alla sladdar och datorer men det råder strikta fotografiförbud.
 
Förutom att arbeta i veckan har jag lagt min tid på att träna, tittat på Sex and the City med Harald och lagat mat, bakat, sprungit motionsorientering och varit på födelsedagsfirande för Kirsi och Elin. En bra vecka helt enkelt! Nu är det helg och för tillfälligt befinner jag mig i Uddevalla. Min mamma fyllde år igår så Harald och jag tog bilen upp för att fira henne. Vi åt tårta och glass och sjöng jättefint för henne. Idag ska Harald och jag köpa en micro för det saknar vi enormt mycket. Vi ska även storhandla och fylla på vårt skafferi då småbutikerna runt om lägenheten är så dyra. 
 

GBG MODE

 
Hola, idag fick jag äntligen sova ut. Det var hur gött som helst att inte behöva gå upp ur sängen. Trots möjligheten att ligga och dra mig hela dagen stod jag upp vid niotiden. Under gårkvällen förberedde jag nämligen en lista med saker att göra idag. Listan började med att jag skulle gratta Andrea för idag fyller hon år. Grattis igen Andrea! Nummer två var att höra av mig till pappa och nummer tre var att sätta upp insynsskydd på fönstrena i sovrummet. Det var snabbt avklarat och jag kunde gå vidare till punkt fyra.
 
"Stan" var min punkt fyra, och "stan" innefattade att åka in till stan för att köpa nya vita strumpor samt att spana efter punktbelysning till lägenheten. Jag hittade strumpor i den första butiken jag klev in i, men alltså lampor... Vilken djungel, vilken dyr djungel.. Det blev ingen lampa..
 
På punkt nummer fem stod "träna". Idag körde jag ett återhämtningspass på spinningcykeln. Mina ben blev slitna och ömma efter gårdagens två hårda pass men nu känns de lite lättare igen. Undertiden jag cyklade tittade jag på "Sommar med  Ernst" så tiden tickade snabbt. Efter träningen tog jag tag i punkt nummer sex, laga mat och göra matlådor. Idag lagade jag kycklingpaj med bladspenat och soltorkadetomater och det blev jättegott! Det tyckte Linnea, som är här i Gbg igen, också! Bra betyg helt enkelt. 
 
I morgon blir det åter till Volvo. Nu har jag lärt mig vägen också så det bara 20 min dörr till dörr! Moppe är en bra uppfinning alltså! Speciellt när man vet vart man ska! Sista punkten på min lista för dagen blir att bortsta tänderna och lägga mig, hare gött så hörs vi snart igen. 

En annorlunda tävlingsdag

DM på Käringön | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
För tre dagar sedan gick vi från sommarmånad in i septemer. Det innebär att höstsäsången är här och idag sprang jag den första hösttävlingen. Tävlingsdagen har sett väldigt annorlunda ut än i vanliga fall. Dels för att tävlingen gick ute på Käringön men också för att det var två tävlingar på varandra. Vi började dagen med sprint och på eftermiddagen sprang vi medeldistans. 
 
Som sagt hölls tävlingen på Käringön, en ö som är belägen utanför Orust. Vid 9.30 imorse samlades alla tävlande i färjeläget i Tuvesvik för att ta färjan ut till ön Det var annorlunda om något! 
 
Det var jättekul att orientera på käringön då jag aldrig sprunigt med karta på kala klippor förut. Det gick otroligt snabbt och det var svårt att hänga med med kartläsandet. Under förmidagens sprintlopp lyckades jag ändå hyfsat bra med att komma in i kartan och jag gjorde inte alls stora misstag. På eftermiddagens medel blev misstagen lite större men i det stora hela är jag nöjd med båda mina lopp :) 
 
 
En liten del av dagens sprintbana, alltså kolla alla hus!? Det var jättetrångt mellan dem i verkligheten och det var kul att man fick springa precis intill dem! 
 
 
 
 
 

The day

Kronhjort | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Idag ringde klockan vid 06:28 precis som igår. Klockan 07:31 stämplade jag in på jobbet och var där tills 16:42 då jag stämplade ut. På Volvo är det jag och en tjej vid namn Linnea som sammarbetar. Vi kommer överrens rktigt bra vilket är både kul och skönt! Idag har vi sorterat dokument hela dagen, det var väl kanske mindre kul. 
 
17:02 kom jag hem och där väntade Linnea, min syster. Hon har ju börjat studera i Gbg så hon hänger här en del, det är mer kul det! Eftersom klockan inte hade slagit "god natt" och solen fortfarande strålade gick vi ut på en promenad. Vi bor precis i kanten av slottsskogen så vi gick och besökte alla djur som går instängda i hagarna där. Det är synd om dem tycker jag. De är skogsdjur som borde ha flera kvadratkilometer att röra sig på men så får de bara några få... De var i alla fall fina och såg ut att må ganksa bra. 
 
Nu tittar vi på Diamond League och ska väl snart lägga oss. I morgon väntar min femte arbetsdag på Volvo och kanske lite träning, vi får se. Ha det bra