Tough Viking

Hej! I helgen sprang jag Tough Viking i ett soligt Göteborg tillsammans med två av mina gamla jobbkamrater från Volvotiden. Vi anmälde oss i december och sedan dess har jag haft det som ett mål att träna mot. Loppet består av flera olika hinder där armstyrka/överkroppsstyrka krävs och i höstas kan jag säga att den styrkan i mig varit obefintlig. Men med lite styrketräning kan jag nu göra, hör och häpna, hela fem chins! 


Så i lördags var det dags och när jag anländer till tävlingen blev jag så full i skratt! Vilket jäkla jippo haha! Det var ett arrangemang som inte alls liknar en orienteringstävling, nä detta var något helt annat! De var muskelknuttar överallt och alla sprang runt i super tighta kläder eller i baröverkropp, det sprutade eld och spelades hög dunkmusik. Jag kände mig faktiskt lite misspalcerad men sen när jag träffade mina lagkamrater blev jag taggad och fokuserade på vårt mål istället.

Det gick bra, jättebra faktiskt och det var kul, jättekul! Man fick lera ner sig, klättra, springa, hoppa, dra, lyfta, kravla och bada isvak. Vi höll såklart ihop hela vägen ända i mål. Och i mål kände vi att nä är det över, vi vill köra lite till! 

Men slut var det och jag är nöjd. Det var inga problem alls att klara av hindren, jobbigt var det dock men mest kul! Och vet ni vad? Jag vann i min åldersklass! Så otippat men så kul haha! 
Slovenien i bilder

Slovenien 2017 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8

Ja här är resan till Slovenien i några bilder. Det har varit en riktigt kul resa där mycker har upplevt. Ny terräng, nya städer, världsarv, vyer, mat och massa mer. Är trött nu då jag landade sent igår och har både jobbat och tränat idag så orkar inte mycket utan jag låter bilderna tala för sig själva. 

Annars så är antagningen klar, proven är gjorda men än återstår min fotokurs. Det ska jag jobba med de kommande dagarna och till helgen ska jag springa tough viking! 


Vykort från Slovenien

God afton från Slovenien! Ja nu sitter jag och syrran och snor internet från hotellet som vi bor granne med i Koper, Slovenien. Vi kom hit igår eftermiddag och sedan dess har vi sett oss omkring i området, ätit amerikansk middag och så idag har vi bestigit berget Sneznik. 


Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av Slovenien... jag kan ingenting om landet förutom att huvudstaden heter Ljubljana. Därför är det extra kul att vara här och det jag sett och upplevt hittills har för det mesta varit positivt. Störta plusset än så länge är helt klart att det är shortsväder! Men det är även häftig natur, idag har vi upplevt medelhavsklimat med vinrankor och palmer men uppe på Berget låg snön kvar och det var trädfritt! 

Varför Slovenien kanske ni tänker, orientering tänker såklart min familj. Under påsken avgörs en 4-dagars tävling och första etappen är imorgon. Då är det sprint som gäller i Kopers gamla stadskärna. 

Nu ska jag chilla vidare med systra mi, och för er som undrar så blev jag klar med arkitektprovet och hann lämna in det innan jag åkte. Nu jobbar jag vidare med fotoskolans antagningsprov! Moj moj!


Cherry blossom boom & catch up

Körsbärstiden är kommen | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Körsbärstiden är kommen och Kungsträdgården är numera täckt av rosa moln. Det ser sagolikt ut och jag förstår att alla verkligen vill dokumentra detta. Det vill jag också, så igår klockan halv sex på morgon tog jag bussen in till stan för att fotografera molnen i lugn och ro i soluppgång. 
 
Jag var ensam bland blommorna, jag var nästan ensam i hela stan också, så jag fick första parkett till de bästa bilderna. Tyvärr ville solen bara visa sig en kort, kort stund innan den försvann bakom molnen... Det magiska ljuset var bara på en snabbvisit. Men det gjorde inte så mycket för visst blev bilderna härlliga ändå? 

Ja det blir ungefär ett inlägg i veckan så därför tänkte jag rada upp lite saker jag gjort de senaste dagarna. Det har hänt mycket faktiskt, mycket skoj framförallt! 
 
Senast jag skrev var det måndag och jag hade precis fotat för Stockholms brantaste. Veckan fortsatte som vanligt med jobb och träning tisdag-onsdag men så i torsdags åkte Harald och jag till Göteborg! I gbg mötte vi upp familj och så firade vi min stora syster som fyllde år. Vi firade med finmiddag och revy i form av "Macken" av Galenskaparna. Det var kul att hitta på någonting alla tillsammans! 
 
 
På fredagen åkte Harald hem och jag åkte ut till havet för fotografera till Fotoskolans antagningsprov. Temat är Sveriges Nationalrätt och jag tänker ju då såklart på havets delikatesser. Därav åkte jag till havet men resultatet blev kankse inte det bästa.. Antagningsprovet till arkitektlinjen vet ni att jag håller på och efter min fototur fortsatte jag med det. (Idag tisdag kommer jag att bli klar! Så nice!) 
 
 
I lördag- och söndags sprang vi Göteborgsdubblen i Floda. Det var tuff terräng och roliga banor och nytt för i år är att jag och min syster springer i samma klass! Vi var jättejämna men som tur var vann jag över henne båda dagrna haha! Efter tävlingen i söndags stannade Linni och jag i Göteborg där vi shoppade och åt pizza på Vapiano. Klockan fem var det dags att kramas hejdå och åka till Stockholm. 
 
Som sagt så hände det mycket kul i veckan och den kommande har jag påsklov! Imorgon flyger jag till Slovenien med familjen. Där blir det orientering såklart, men också lugn och ro hoppas jag! Idag på schemat står arkitektprovet, ungdomsmottagningen och packa! 
 
 

Inför STHLM brantaste

 
God kväll! Idag har jag testfotat inför StockholmsBrantaste som jag fått förtroende att dokumentera i maj. Järla är med och arrangerar loppet så det var på den vägen jag blev tillfrågad. Så kul! Inför loppet kommer de att träna på delar utav banan och idag körde dem löpskolning och intervaller. Det var svårt att få till bra bilder i det skarpa motljuset men det skapade också väldigt häftiga effekter. Här ovan ser ni en bråkdel av alla bilder jag tog idag. 
 
Hela dagen har varit produktiv och mitt humör har verkligen svängt till det positiva. Så skönt! Min nya arbetstid till klockan tre gör att jag kan skapa mer på eftermiddagen så idag började jag om på min stol. Idag arbetade jag med pinnar istället för hönsnät och det gick mycket bättre. Nu har jag en färdig stomme! Fortsättning följer... Efter stolen drog jag och fotade och efter det passade jag själv på att träna. 
 
Nu är det mys i soffan fram tills läggdags, pöss

Det är skönt att sparka sönder saker

 
Idag gick jag på en skogspromenad med kameran. Jag kunde gå utan jacka och jag behövde solglasögon för att inte bländas. Hur skönt som helst. Att gå ut i skogen när jag är lite sur är för mig den bästa trösten/uppiggaren. Jag mår bra i skogen, den påminner om så mycket positivt.  
 
Igår försökte jag göra Arkitektprovet, det gick inte så bra.. Det slutade med att jag, efter fyra timmars byggande, sparkade sönder det jag precis gjort och sedan slängde det. Det var inte alls kul. Stolen som skulle byggas blev en katastrof och att inse det med pms och lite energi i kroppen blev för mycket för mig... Jag ballade ur totalt men fan vad skönt det var att vara arg och ledsen och bara sparka sönder något. Otroligt jobbigt också. 
 
Jag hatar att jag inte har tillräckligt bra betyg för att komma in på arkitektlinjen. Jag fattar inte hur man klarar av att få så bra betyg. All cred till er.
 
Så ja, jag måste alltså göra arkitektprovet för att ha en chans att komma in på arkitektutbildningen. I år ska man bygga en stol i verklig storlek och den stol som jag ser framför mig är så najs, men det gick som sagt uruselt att bygga den igår. Det gör mig stressad för nu har jag mindre tid på mig att göra klart alla olika ansökningar.
 
Någon som har tips på utbildningar som liknar arkitektur eller som ger typ samma jobb efter åt? 
 
Nu ska åka till en bygghandel och titta på nytt material, hönsnät var inget bra.