semlor och träningsångest

 
Ja mina vänner idag är det fettisdagen och vad passar väl bättre än att baka semlor? Inte mycket vad jag kan komma på så att baka har jag haft för mig sedan jag kom hem från jobbet. Det var inte alls svårt och jobbigt som jag tänkte plus att de blev jättegoda så just nu är livet bra haha. Och ja jag äter mina semlor med vaniljkräm. 
 
Nu tacklar jag min ångest inför Järlas intervallpass.. Jag har inte sprungit på två veckor, det är äckligt väder ute och jag är trött så det är ganska svårt haha. Men det är lika bra att få det gjort! Är det bara jag som alltid känner ångest inför intervallpass? Jag tycker det är så jobbigt att ta sig an och utsätta mig för det att jag inför varje pass måste peppa mig asmycket. Efteråt sen är jag hur lycklig som helst, då sprutar verkligen endorfinerna och jag blir glad och lättad. Det får jag tänka på nu för snart är det sags! 
 

Kalasbra

 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Well hello! I helgen har jag återvänt till Hallsberg för första gången på länge och detta för att fira fyra vänner som fyllde 80 år tillsammans. Det var så mysigt och känslosamt och framförallt kul att återvända till Hbg där jag tillbringat tre av de bästa åren i mitt liv. Jag har så många bra minnen från den tiden att det kom några glädjetårar när jag klev in i lägenheten jag bodde i. Lika kul var det att träffa alla vänner igen, det finns inga bättre. 
 
Vi firade i hela kvällen och in i natten med lekar och dans och tacos. Vi pratade ikapp och in i framtiden. Vissa bastade och vissa körde beer pong. Ja det var ett bra kals, för kalas var det verkligen med paraplydrinkar och struthattar. 
 
Nu är det måndag och jag är inna på min sista postenvecka. Kan inte riktigt förstå att jag verkligen sa upp mig men det känns verkligen så skönt. Om en vecka börjar jag istället på Saltängenskolan som stödlärare till en elev. Det ska bli spännande och en utmaning. Jag hoppas att jag komemr att trivas bättre och att jag som person kan utvecklas och lära mig nya viktiga saker. Det hände inte direkt på posten... Ja vi får se helt enkelt. det kan ju inte vara med ostimulerade i alla fall!
 
 
 
 
 
 

Snön är tillbaka…

…Och lika så fikasuget. Det tog Harald och jag tag i idag och gick till Bageri Geatue. Jag vidgade mina erfarenheter genom att pröva en "köpenhamnare" medan Harald körde på hans plan-b då inte kladdkaka fanns tillgängligt, det vill säga en biskvi. Dansken var god om ni undrar, den var som ett mer kompakt wienerbröd utan vaniljkräm och utan allt bös.
 
 
Ja här ser ni vår eminenta fika bestående av kaffe, te, en biskvi och en köpenhamnare. Men nog pratat om fikat... Snön har ju gjort come back! Och det var så mysigt när jag vaknade imorse och såg snön som låg och vilade på trädgrenarna. Så mysigt att jag var tvungen att ta mad mig kameran till jobbet så att jag kunde dokumentera det på vägen hem. 
 
 

På gång i lägenheten

Ja nu är vi verkligen på gång att bli klara med "allt" i lägenheten. Det har inte gått så snabbt men vi har stött på en del problem... Dels arbetar harald och jag på olika tider så det är svårt att komma fram till något eller att fixa något stort när man är själv. Sen har Haralds bil ingen dragkrok så om vi vill köpa något stort är vi beroende av hans föräldrar och deras biltider. Vi hade ju också det problemet att vi inte fick in vår soffa då den var för lång så vi har behövt köpa en ny... Ja det har inte varit jättesmidigt att flytta in haha.
 
Men så i helgen har vi fixat grejor! I lördags köpte vi ett soffbord och igår en soffa! Vi har också fått hjälp med att sätta upp våra gardinstänger så nu har vi äntligen lite färg i rummen. Ja vi är mer än pågång att bli klara, nu saknas bara mattor och ett långt skrivbord som både Harald och jag kan dela på. 
 
 
Såhär ser det ut i detta nu. Jag sitter i soffan och bakom mig/framför Harald går det bara en lång vägg avgränsar vår lägenhet med grannens.  Rakt fram in genom den vita dörren ligger vårt sovrum och till vänster skymtar ni hallen och början av köket. Visst kan det bli riktigt bra när vi fixat allt! 
 
Idag däremot har lägenhetfixet legat i skuggn av arbete och träning. Äntligen har jag blivit frisk så att jag kan röra på mig ordentligt. Jag blev förkylningssjuk förra veckan och det har suttit i ett bra tag vilket har varit riktigt tråkigt då vädret har strålat.  Jaja. Annars så har jag faktiskt sagt upp mig från posten, ni som följer mig Snap vet nog redan detta men för er andra kommer här en liten uppdatering om jobbläget. Ja Posten Posten... Det är gudomliga arbetstider från sju till tre men jag tycker inte alls att det är kul. Jag har vaknat upp och känt att jag inte vill gå till jobbet och så ska det ju inte riktigt vara. Jag har också fått ont i knäna, löparknä så jag kan inte träna löpning som jag vill så på grund av detta valde jag att avgå från min post (höhö). Jag får jobba kvar tills jag hittar något annat vilket är jättesnällt men de behöver mig då de redan är underbemannade så det känns lite taskigt att lämna faktiskt. Men jag ska ju må bra, det är det viktiga. 
 
Så nu söker jag jobb! Vet ni något här i Stockolm, tipsa mig! Eller tipsa om mig;) 
 

Love day

Love day


I tisdags var det kärleksdagen och min dag var verkligen fylld av kärlek. Jag började dagen med att ge Kärlek till Harald i form av chokladpralier och en ros (så romantisk har jag aldrig varit, överträffade mig själv haha) och sedan gick jag till jobbet med en mer positiv inställning än tidigare och försökte sprida lite glädje. 

Efter jobbet blev jag upphämtad av Harald så åkte vi till älta för att hämta Svante. Med svante gick vi en kvällspromenad i solnedgången vid vattnet. Det var fint och mysigt och kärleksfullt ;). På kvällen lagade vi mat tillsammans och lyxade till det med trerätters. 


Det spritter i benen

 
God kväll. Det är måndag, ny vecka och plats för nya möjligheter. Nu börjar dagarna bli längre och solen lyser fortfarande när man går hem från jobbet. Det är positivt och jag längtar till tävlingspremiären. Det spritter verkligen i benen när jag är ute och ser barmarken i skogen!
 
Men på tal om jobb så har jag inte varit där på ett tag faktiskt (med undantag idag), I slutet av förra veckan blev jag lite hängig så jag stannade hemma och fokuserade på pluggandet i stället. Det var nämligen slutspruten på kursen så det passade egentligen bara bra och nu har jag läst klart Fotografiskt bild 1. Det känns väldigt skönt och jag tror att jag har gjort bra ifrån mig. Idag börjar uppföljaren Fotografisk bild 2 och jag hoppas att den kommer flyta på lika bra. 
 
I helgen har jag varit ensam hemma så jag har haft egentid med fotopromenader, bad och shoppingrundor. Det är mycket att fixa i lägenheten så jag har grejat mycket i den. Jag har gjort om vår tv-bänk, satt upp lampor och pyntant med blommor i vart enda rum. Sakt men säkert känns det mer som ett hem. När vi fått in lite fler möbler tänkte jag visa er hur vi har det. Så länge får ni nöja er med bilder från en utav mina promenader i området runt lägenheten. Nu ska jag laga mat, kram. 

Stockholm

 
Min mensdeperiton har släppt men ibland känner jag den när som. Det är läskigt. Mina pmsdeperitoner får mig helt ur balans och jag vet varken ut eller in. Alla negativa tankar blir tusen gånger värre och mitt humör svänger som en serpentinbana. Det blir extra påtagligt under förnyelse så därför har flytten varit ganska jobbig faktiskt. Man skulle kunna tro att det enda jag känner är upprymdhet och glädje över att få flytta in i en helt ny lägenhet tillsammans med Harald, och det känner jag, men det jag känner mest av allt är rädsla och ångest. Vad är det som händer? Kommer det här att blir bra? Tänk om jag inte trivs? Vad händer då?