Proppfylld vår

Ja nu är det verkligen vår på riktigt. Solens strålar är värmande, det är ljust fram tills klockan sju och vårblommorna står i blom. Jag njuter av tillvaron. Det är så härligt att kunna glida omkring i tunnare jacka och i sneakers utan att frysa. 

 
På mitt schema har jag ganska många saker att ta i tu med och er som känner mig vet att jag har svårt att ta tag och börja någonstans. Framför mig att göra har jag arkitektprovet, som i år går ut på att bygga en stol, jag håller också fortfarande på med fotografi 2 kursen där jag har två större uppgifter kvar att ta mig an och jag skjuter bara upp starten mer och mer! Inte bra! Sen håller jag även på att lägga banor till Järlas tävling som går i maj, det har jag i alla fall kommit en bit på vägen med. Men som ni ser har jag endel att stå i och när det blir så händer inte så mycket.... ingen bra kombo men jag ska nog hinna klart!   
 
Jag trivs ändå ganska bra med att ha så mycket att göra, det får mig att känna att jag lever. Det blir nog lite lättare att ta tag i allt nästa vecka för då får jag nytt schema på skolan. (Ja jag kommer att få jobba kvar! Så kul, jag trivs verkligen!) Då ska jag jobba från 8-15 vilket gör att jag kommer att få mer fritid<333
 
 

Tävlingspremiär!

Ja äntligen var det dags för tävlingspremiär! Det har verkligen kliat i fingrarna och sprätt i benen de senaste dagarna, så sugen har jag varit på att få tävla igen. Så i helgen var det dags och det var så kul som jag hade hoppas på, om inte bättre! 
 
 
Harald och jag hängde med hans familj till Nyköping OKs tävlingar, och över natten nattade vi i deras stuga på landet. I lördags var det individuell "långdistans" och i år springer jag ju i D21 vilket innebär tuffare motstånd och längre banor. Det är inget som "skrämmer" mig men jag var lite orolig att jag inte skulle orka springa då löpning inte prioriterats i min träningsplanering det senaste. Tydligen har nog mina två intensiva månader på posten varit bra träning för alltså det gick bra, jag kunde springa utan problem! Teknikskt sett var det kanske lite värre men inte konstigt,,, såhär i början av säsongen är nog de flesta oslipade diamanter. Jag hade riktigt kul ändå och det var så härligt att vara på ett TC fyllt med vänner. 
 
 
Idag stod stafett på programmet och eftersom jag var ensam ifrån Uddevalla OK sprang jag i ett kombinationslag med Matilda M och Synnøve B. Vi gick för att ha skoj, utan några resultatmål vilket gjorde att jag kunde sticka ut på första sträckan utan press och förväntningar. Det var så skönt men det var svårt att njuta för oj vilken brötig terräng det var och oj vad trött i benen jag var sedan gårdagen. Jag ville ändå försöka göra ett bra lopp så jag fick verkligen kriga för att hänga på täten. Det fungerade de första sträckorna men på mitten blev det tungt och jag tappade både ork och fokus. Trots det kunde jag växla över på en 14de plats endast 6-7min efter täten så jag är väldigt nöjd med min insats!  
 
 
Det har varit en fin helg då jag fått träffa många vänner, tävlingspremiärat och solat i vårsol! 
 
Foto: Jeanette Jönsson Hellstadius 
 
Nu känner jag mig som Svante på bilden, helt slut i korppen och jag vill bara krypa ner under täcket och sova! 
 

Linni på besök <3

Jag hade en sådan himlans bra helg! Min syster kom på besök och vi har hittat på massor med kul och mysiga saker. Vi har sprungit och tränat ATC-pass, vi gick på Skönheten och Odjuret, vi har shoppat, fikat och haft delikatesskväll med hemmagjord pizza, vin och ost! En superhelg! Det bästa var såklart bara den saken att hon kom och hälsade på men utöver det var våra pizzor väldigt bra. 
 
Här kommer lite bilder ifrån helgen
 

Fashion Stories

Lars Wallins utställning Fashion Stories | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
God måndag på er! Det är dags för en ny arbetsvecka men innan jag drar ner till mitt nya jobb tänkte jag berätta om gårdagen. Och ja jag har nytt jobb! Nu jobbar jag på Saltängens skola där jag är extralärare i en årskurs tvåa. Det är så mycket roligare än jag trodde och barnen är så snälla emot mig! Mycket bättre än på Posten! 
 
Back to subject... Igår åkte Harald och jag ut till Artipelag, en stor konsthall som ligger utmot Värmdö till, för att tilla på Lars Wallins utställning Fashion Stories. Jag har länge känttill Lars och hans arbeten så att få se dem i verkligenheten var väldigt roligt. Jag blir så imponerad över hans krativitet och variation! Harald var väl inte jättetaggad på att åka så jag fick bjuda honom på inträdet för att han skulle hänga med haha, men i gengälld bjöd han mig på lunch och för första gångne i år kunde vi sitta utomhus. Det drog lite kyligt i vinden men med en filt och jackan på var det inga problem. 
 
 
Annars i helgen har jag sprugit 400meters banintervaller, köpt tulpaner och vaktat Svante. Nu måste jag dra för att inte komma försent , vi hörs väl snart hoppas jag. 

2016 - the list!

 
Jag lovade vid ett tillfälle, för mycket längesedan, att jag snart skulle publicera min årliga lista. Alltså den listan som sammanfattar föregående år. Det har inte riktigt blivit av men nu kände jag lust och att det var på tiden för mig att summera mitt 2016. Så nu kör vi som de säger i melodifestiveln :):)
 
Beskriv året med tre ord.
Känslosamt, härligt, ovisst. Tre ord som tillsammans kan tolkas både positivt och negativt och i mitt fall så gäller båda tolkningarna.

Bästa köpet?
Dammvippan till Ebba, helt klart

 

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016?
Jag har faktiskt inte lyssnat på så mycket musik i år men eftersom jag varit på både Justin Bieber- och Kentkonsert kommer Let me love you med Justin och Den sista sången med Kent påminna mig om 2016.

Vem har du umgåtts med mest?
2015 var det Ebba men 2016 har jag abslout umgåtts mest med Harald. Vi har ju liksom bott tillsammans!

Har du haft ett förhållande under 2016?
Yas
 
Vart reste du under 2016?
Oj, jag reste inte alls mycket. I alla fall inte på några härliga solresor eller skidresor, jag flög nog inte ens under 2016.. Däremot har jag gjort lite kortare turer som till Norge med pappa för att vandra Besseggen. Jag har även varit på Gotland tillsammans m Jeanette mfl och orienterat i taggbuskar och bland får. Två mycket bra resor!
 
Vad var din största tabbe 2016?
Det var nog att jag inte skärpte till mig mentalt under vårtävlingarna. Som ni kanske minns (antagligen inte) var jag i strålande löpform i våras vilket gjorde att jag på tävlingarna bara sprang och sprang utan orientera... Detta resulterade i ett oförbättrat resultat och inga blågula kläder för mig..
 
Vilka ser du som de största händelserna under året?

Helt klart mina prestationer på SM-tävlingarna! Haha ryser när jag tänker på det, så häftigt att jag lyckades hålla mig friskt och skadefri, pricka formen och orientera som en gud på percis rätt tillfälle!

Jag blev mopedist!

Att arbeta med VM i strömstad var stort och jättekul. Malin och jag jobbade verkligen hur bra som helst och hela arrangemanget blev så lyckat! Coolt! 

Farmors bortgång :'(

 
 
Har du blivit bättre på något?

Ja oj vad jag har lärt mig mycket 2016! Tillexempel hur man flyttpackar, hur ett ABS-bromssystem fungerar, åka wakeboard, köra moped, spela riktig golf mm

Vad var extra dåligt med året?
Min inkomst haha, har känt mig väligt låst pga riktigt usel inskomst och mycket utgifter. Därav inga resor.. :(

Vad var extra bra?
Well ofc min höstsäsong, tekniksprånget, toppturen upp på Besshöe i Norge, våren i Gbg, Ocamp, VM

 
Lärde du känna några nya människor?
Ja många, framförallt många nya arbetskamrater då jag jobbat på fyra olika ställen i år. Bland annat Anna och Linnea som jag fortfarande håller kontakten med! 

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?
Jajamän, jag har köpt egen alkohol från systemet (wow), Fångat en gädda, Varit på fotoeorkshop

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Well ofc att vinna tre SM-löv fast jag är mest glad över att jag kunde springa utan smärta

Vad var din största framgång på jobbet 2016?
Öhh pass, ingen aning, typ att jag nästan vann en hel batmintonmatch eller att jag har jobbar som cafebiträde, lägerledare på O-Camp, medieadministratör för VM och som tekniksprångare på Vovlo!

Vem saknade du?
Min familj och mina holgyvänner, farmor

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Tjäna pengar och spara dem, resa, och komma fram till var och vad jag plugga utomlands!   

Tror du 2017 kommer bli lika bra?
Ja om inte bättre

Vad kommer du sakna från 2016?
Helt klart livet i GBG och IFK, jag tyckde verkligen så mycket om att träna med den klubben! Och juniortiden!

 
Vad spenderade du mest pengar på?
Boende och mat
 
Vilka är dina planer inför 2017?
Tjäna pengar så att jag kan resa och studera utomlands. Harald och jag planerar att åka på europaturne til sommaren! 
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2017?

Ta det med ro och tänk efter men ta tag och gör saker och följ ditt hjärta. 

 

Peace out, 


Skidhelg i soffan


Ja denna helg har blivit en riktigt soffsittarskidhelg och åh vad jag gillar det. Jag tycker det är så mysigt att krypa upp i soffan, vira in sig i täcket och titta på dessa spännande skidlopp som varit (och som håller på i form av Vasaloppet). Jag vet inte riktigt varför jag känner så starkt för att följa sveriges skidåkare men med lite eftertanke ligger det väl något i att jag vuxit upp med en pappa som flitigt följt varenda tävling och att jag själv håller på med sporten så att jag kan relatera till det dem utsätter sig för. Det är häftigt men också lite underligt att jag liksom känner med åkarna. Går det inte bra för dem jag följt blir jag lite ledsen inombords för deras skull. Jag vet hur hårt dem kämpat för att lyckas och jag vet själv hur det är att misslyckas. Likadant när de sedan lyckas, då blir jag glad för deras skull för jag vet hur jävla härligt det är att uppnå sitt mål.
 
Ja så nu är jag mitt upp i mitt vasaloppstittande och efter detta börjar VM femmilen. När jag inte hållt min horisontala ställning i soffan har jag producerat soffkuddar, tränat och shoppat. En bra helg helt enkelt!