En dröm går i uppfyllelse!

Foto Elin Månsson
 
Och det är inte vilken dröm som helst utan en dröm jag drömt sedan högskoletiden då min kamera var ny och jag precis hade fått kontakt med hela världen genom cyberspace. Det känns alltså väldigt, väldigt mycket och betyder väldigt, väldigt mycket att denna dröm ska slå in, och det om bara två veckor. 
 
Jag ska flytta till Brisbane, Australien, för att studera engelska och foto. Drömmen om att plugga foto och engelska utomlands ska slå in (peppar peppar) och jag är så taggad. Jag kan knappt tro det själv när jag sitter här och skriver, det har varit i mina tankar så länge och att nu veta att det ska bli av är magiskt. Det liksom pirrar i mig när jag tänker på det och jag ler så stort inombords att jag nästan spricker. 
 
Jag åker den 11/11 och kommer hem den 25/3 så jag blir borta i 4,5 månad ungefär. Jag hoppar över en slaskvinter på västkusten och drar en solstingssommar på Australiens östkust istället. Det kommer att bli varmt, och ni som känner mig vet att hetta kanske inte är mitt bästa klimat, men jag tror att jag överlever ;)
 
Men allså wow vad jag är lycklig över att jag ska göra detta. Finns inga ord, det ska bli så häftigt! Nu håller jag på med de sista förberedleserna och nervositeten stiger för varje dag som går. Hur ska det bli? Har jag sökt rätt visum? Bokat rätt flyg? Har jag plats på skolan? Vet de att jag kommer? Kommer jag bli besviken? Det återstår att se och jag försöker ha ett öppet sinne! 

Sunset walk

 
Hej från sjukstugan! Eller föredetta sjukstuga rättare sagt. Jag är frisk nu och tränade mitt första pass på över en vecka igår. Det var skönt men idag har jag endel muskler som gnäller, träningsvärk tror jag det kallas. Jag körde styrka med klubben, och igår var det jag som var ansvarig och höll i passet. Jag gjorde ett klassiskt cirkelpass med olika övningar för bålen, jag tror dem tyckte det var kul, trötta och svettiga blev dem i alla fall! 
 
Annars när jag var sjuk har jag inte gjort mycket. Jag har inte haft något jobb och vädret har varit kasst så att vara inomhus blev ett faktum. Men när solen väl visade sig (läs när regnet inte öste ner) var jag bla ute och plockade svamp med Linnea, eller på promenad med kameran. 
 
 
Att gå på promenad är en typisk höstgrej för mig. När säsongen är över och jag drar ner på träningen tycker jag det är jätteskönt att ta en promenad för att tänka, men också för att ta tillvara på vädret och dagen. Jag är ute och går i uppåt två timmar varje gång. Oftast är det utan musik i öronen för att lyssna på naturens egna ljud tycker jag är otroligt rogivande och ger bättre tänk. 
 
Idag gick jag till ett utav mina favoritställen för att fånga utsikten i solens nedgång, visst var det fint? 
 
 

25manna i rörlig bild!

 
 
Jag har blivit goproägare! Det blev jag förra veckan så i helgen när 25manna var passade jag på att lära känna min nya familjemedlem genom att spela in lite rörliga bilder. Jag köpte en begagnad Gopro Hero5 Black med lite olika tillbehör (helst hade jag velat ha hero6 men att lägga ut 6000kr kändes lite väl mycket så jag fick nöja mig med en femma). Jag har inte hunnit prova alla olika funktioner ännu men av det jag testat är jag nöjd, och det är så kul att smidigt kunna ta kort och filma i bra kvalitet med en sådan liten manick! 
 
 

sthlm

 
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Det är mycket som händer och det är så mycker som har hänt, och Jag är dålig på att få en kontinutet i mitt uppdateradnde. Varje gång jag ska skriva blir det lite om allt möjligt och osammanhängade och inte så djupt jag egenligen vill gå på varje händelse. Det är då jag måste tänka, för vem är det egentligen jag skriver? Jo det är ju för mig. Så huvudsaken är väl kanske inte att ni ska hänga med hela tiden även fast jag vill det då jag värnar om er som lägger ner tid på att besöka min blogg. 
 
Men okej, jag har en del att berätta så jag börjar någonstans och så får vi se hur långt jag kommer. 
 
Just nu känner jag för att berätta om mina dagar med Karolin i Stockholm. Karolin är en person som jag lärt känna via Järla orientering när jag i våras var med och tränade med dem. Vi är ganska lika och kommer bra överrens. Båda två är kreativa, glada och lite galna. I alla fall så arbetar Karolin som silversmed i sin farfars ateljé på Söder. Där smider hon silversmycken och konstverk helt från grunden med inspiration från naturen. Jag kommer in i bilden då Karolin undrade om jag kunde hjälpa henne att fotografera sina skapelser, och självklart kan jag det. 
 
I måndags vaknade jag upp på bäddsoffan i Karolins tillfälliga lägenhet. Hon lagade gröt till frukost och när båda ätit upp och gjort sig redo för dagen tog vi tuben till Slussen. Ateljén ligger vid Mose backe precis där man går ut till Restaurang Gondolen. Drömmigt läge om man frågar mig. När man kliver in i ateljén rycker det i fingrarna. Det osar kreativitet och själen blir helt till sig av atmosfären och möjligheterna som finns i detta rum. Jag förstår att Karolin trivs och brinner för att få vara där och skapa.  
 
Mitt jobb bestod utav att fotografera diverse smycken och skapelser till hennes hemsida. Det var svårt, kul och krävande. Svårt för att jag inte har de bästa verktygen för uppgiften, kul för att jag gillar utmanande fotograferingar, och krävande för att det tog tid och inte alltid blev som jag ville. Men sen är jag ju perfektionist när det kommer till foto, jag vill att det jag skapar ska bli exakt så som jag tänkt och blir det inte så, ja då blir jag lite besviken. 
 
Det krävdes två dagar för att få till bilderna och nu känner jag mig ganska stolt över bilderna jag fick fram med tanke på de förhållanen som var.. Dåligt ljus, skakig miljö och inte rätt verktyg. 
 
Kul har det varit, jag har utvecklats som fotograf och varje gång jag känner att jag blivit en bättre fotograf då är jag nöjd och självförtroendet stiger. Det har också varit kul för att jag har fått lära känna Karolin ännu bättre! 
 
 
 

höst

Höstporträtt | NIkon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
Ja hösten är här och med varje årstid kommer en ny kraft och ny motivation. Jag fylls av energi och idéerna och viljorna blir starka och tydliga.