Mosen tipsar om New York

 
Lina frågar:
Ska till new york i november!!! några tips?? plzzzzzzzz<3
 
Mosen svarar:
Nu blir jag avis!!! 
 
Först ska jag varna lite, du kommer vilja stanna kvar för alltid så att du är beredd på ett jobbigt farväl. Det var varningen.
 
Det jag tyckte var kul var att upptäcka både klassiska turistnästen men också platser dit inga turister vallfärdar.
 
Att åka upp i Rockerfeller center är ett måste, hur många turister som än knör för att få bästa platsen så är det värt det. För att äntligen få se den välkända utsikten över Manhattan, Empire State och Central Park är hur mäktigt som helslt!
 
Att hitta ställen som man vill besöka där inga turister befinner sig är ganska lätt. Min syster följde serien Gossip Girl året vi var i USA och den utspelar sig på Upper East Side. Vi åkte dit bara för att få känslan av att vara med i ett avsnitt. Så mitt tips är att leta upp ställen i filmer eller böcker som du gärna vill se och ta dig dit! Lite kul att kunna säga när man ser på den filmen sen att "där har jag varit!"
 
Dra dig ifrån turiststråken in på någon sidogata för att hitta annorlunda och konstiga affärer, ta en riktigt amarikansk frukost/brunch i central park, gå över Brooklyn Bridge, stanna upp och bara iakta att som sker, blunda och lyssna och sug in alla intryck av dofter och ljud. Men det viktigaste som jag tyvärr glömde/var för feg för att göra är att *trumvirlel* Rusa in i en taxi och skrika "Follow that car!" Ångrar faktiskt att jag inte gjorde det men nu har jag en bra anledning att pka tillbaka i alla fall :)
 
Hoppas du får det grymt i äpplet och att mina tips hjälpte lite, kram!

Throw Back Sunday, New York

 
 
 
New York 2012 | Nikon D90 | Nikkor 105mm f/3.5-5.6 
 
Kastar mig tillbaka lite mer än två år i tiden och hittar mig själv i New York. En plats som ligger djupt inbäddad bland favoriterna. Tempot på gatorna blandat med lugnet i Central Park är en magisk kontrast som jag gärna vill uppleva igen. Bilderna är bara ett litet, litet urval av flera hundra som jag tog under veckan i USA.

Fast i Hbg

Måndagens outfit | skor - vagabond | jeans - crocker | skjorta - present från Liselott  
 
Sitter fast i Hallsberg och kommer inte här ifrån förrän imorgon då (förhoppningsvis) tågen rullar igen. Segt som satan för jag ville verkligen hem och ta lov. Nu har jag haft tågvaka över alla avgångar från Hbg och Filip min vän har suttit fast mitt i ingenstans utan elektricitet i tre timmar! Ett annat tåg fick komma och plocka passagerarna och köra dem tillbaka till Hallsberg igen. Helt sjukt ju att det kan gå så fel.
 
Btw så skrev Ebba, Noak och jag högskoleprovet igår och jag skrev det för första gången. Kul med femtimmarsbingo må ja säga! ... Haha ja som ett bingo var det, under svenska- och engelskadelen har jag gissat hej vilt på det ena och det andra alternativet. Min läshastighet är inte den de förutsätter vilket gör det svårt men matematiken gick betydligt bättre så jag får se om en månad om jag fick bingo eller inte.  
 

25manna

25manna | Nikon D90 | Nikkor 18-105mm f/3.5-5.6
 
Lite bilder ifrån förra helgen då jag var i Stockholm med klubben och tävlade. Ger mig själv godkänt för det båda dagarna då jag lyckade hålla ihop orienteringen till två fina lopp. 

Perfekta höstskorna...

 
.. I alla fall att ha i skolan eller när det inte regnar och är halt på gatorna haha! Kunde helt enkelt inte motstå att köpa dessa vackra skapelser till skor. 

Höst

Hösten är här och jag gillar det. I alla fall när den bjuder på dagar som dessa. Lite halv spontant åkte Ebba och jag in till Örebro för att spana in den nya iphone 6 som vi båda är aspiranter till att köpa. Påväg från centralen promenerade vi längs ån och helt plötsligt ser vi Ernst. Efter lite om och men beslutar vi oss för att fråga om vi får ta en bild med honom och han svarade "javisst, vi tar en selfie!" jag var typ helt lyrisk efteråt för Ernst är ju min favorit. 
 
Förmiddagen fortsatte bra, Ebba och jag fastande på ett fik där vi brunchade bland de morgontrötta örebroarna. Sedan strosade vi runt i butiker som vi inte brukar gå in i och vi besökte gator vi aldrig gått på. 
 

Think positive

Fotograf Ebba Ekman | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 
 
Efter gårdagen har jag insett att man inte kan fastna i något dåligt som hänt. Ebba och jag tog en promenad runt i Hallsberg och lättade på våra hjärtan, fick ut alla kännslor och tankar som legat och gnagt. Under de senaste veckorna har jag inte haft en så bra självkänsla. Jag har svikit personer som betytt mycket för mig och det är mentalt jobbigt att hela tiden gå och grubbla över hur jag kunde handla som jag gjorde. Men alla gör fel och det enda sättet att komma någonstans är att tänka positivt, blicka framåt och förlåta sig själv.