Estoy en Portugal¡Hola amigos!
Just nu är jag i Portugal! Stipendiumet som jag blev tilldelad för någon månad sedan är nu i full gång. Lever lyxigt i eget hotellrum och seglar katamaran medan delfinerna simmar längs med. Fint! Lissabon är en riktigt fin stad, den lever, är utsmyckad och grön. Maten är god och vädret är varmt, idag ska vi besöka Neves Corvo, en koppargruva och imorgon åker vi hem, c ya!
 
 
 

Swedish League Åmål II

 
Swedish League, Åmål | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Bilderna ovan är från gårdagens etapp. Idag sprang jag och åkte hem tidigt så fick inte tillfälle att fotografera. Det var synd faktiskt då det idag var mycket bättre och finare väder. 
 
I skogen var det också fint på sina ställen men oj så jobbigt det var. Jag är imponerad över de som orkade springa både igår och idag för jag var helt slut. Men jag gjorde ett jättefint lopp! Jag orinterade jättebra till alla kontroller, förutom en där jag la cirkus 5 minuter. Men de övriga var jag grym till. Lite knäckande är det dock att se hur långt efter man är och ännu mer knäckande att jag har en sådan lång omväg att komma dit. Jag blir ju bara stoppad hela tiden.  
 
 
 

Swedish League Åmål

Swedish League, Åmål | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Det var tappra löpare som krigade i skogen idag. Tufft och jobbigt, men fint, är de ord som jag fräsmt hört efter dagens tävling. Jag längtat tills imorgon, då får jag äntligten tävla och detta passar mig!
 
 
 

Kilsbergen

Träning | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Efter gårdagens tur i skogen fick jag ju ont i knät. Därför avstod jag från löpning idag och istället promenerade jag runt i skogen och fotograferade. Så skönt att tänka på annat. Det var riktig fin terräng idag igen och det sved lite att inte få springa. Något som också svider är att jag tvingas avstå från en av de två tävlingarna i helgen. Men hellre det än heltidsskadad. Men jag är glad att jag ska sprigna en tävling i alla fall för det kommer att bli första stora för i år!

En vanlig onsdagsmorgon

Morgonträning | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
God morgon på er! Det är onsdag och det betyder morgonträning och idag var i Blåbergaskogen. Eftersom mitt knä är lite halvskadat sprang jag bara en utav alla banor för att inte anstränga det för mycket. Jag fick ändå lite ont i slutet.. Men då var det tur att jag hade Lola med mig så att jag kunde fotografera lite. Det var jättefint i skogen som ni ser! 
 
Nu är det skola som står på schemat! 

Vilka dagarDe senaste dagarna har varit så jobbiga. Jag har varit sjukt nervös och stressad över det svenska muntliga nationella provet. Jag vet inte hur många gånger jag skrev om och ändrade innan jag blev nöjd, men nu är det klart! Och under redovisningen idag var min puls säkert uppe i 190 och efteråt kände jag en sådan lättnad, det var underbart! Nu kan jag stryka även det på min att-göra-lista! 

Men listan är lång och imorgon väntas Teknikprov. En ljusstråle i denna hetsiga vardag var att min studentmössa kom idag! Och den är så fin! 

Ponytails

Dagens look | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Varför ha en när man kan ha två? 
 
Idag skuttade jag runt med två ponytails i håret och det kändes som att jag var plockad direkt ur ett gammalt fotoalbum från min barndom. Satte upp håret så här jag skulle sminka mig men tyckte jag var lite söt och att jag passade bra i det så behöll dem i. 
 
 
 

Breathe out, Breathe in

Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Riris nya låt är gudomlig, lyssna på den, American Oxygen. 
 

En dag i Örebro

Lite blandade fotgrafer men alla bilder är tagna i Örebro | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Vilken fin dag. Vakande tidigt av solen och gjorde lite läxor innan Ebba, hennes kompis Johan och jag åkte in till Örebro. Det var lagom varmt, solen sken och pressbyron bjöd på glass. Vi hade lite saker vi skulle checka av varav den ena var gratis glass. De andra var Örebroläns museeum, ett par svarta byxor till mig och en plånbok till Ebba. Vi lyckades med de två förstnämnde och bytte ut Ebbas plånbok mot photoshoot vid slottet, gött häng på Ivy's och Jensens. 
 
 
 
 

Nytt objektiv!

Fotograf Ebba Ekman | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
Min familj har växt! I veckan kom mitt nya objektiv på posten som jag beställde för jättelängesedan. Jag blev jätteglad när det äntligen kom för jag har väntat så! Jag köpte inte bara objektivet, jag köpt även en fjärrutlösa och minneskort. Anledningen till fördröjningen var ett gråfilter som jag också beställt men som inte fanns i lager. Nu har i alla fall det viktigaste kommit och jag är överlycklig!
 
Det blev ett Nikkor 24-70mm f/2.8. Jag kände att jag behövde ett ljusstarkt objektiv som passar bra till de flesta situatuoner. Eftersom min D90 är en fx kamera kommer brännvidden bli ca 35-105mm istället vilket jag tycker nästan är ännubättre då jag ofta fotograferar sport och behöver komma närmare. 
 
 
 

Tapaskväll, träning och stress

Det senaste ur bildbiblioteket | iPhone 6

Hej alla fans, förra veckan hade vi tjejer tapaskväll! Det var riktigt mysigt att umgås med alla samtidigt då det sällan inträffar. Mycket tjejsnack kan jag lova! Jag brukar inte stiga utanför min dörr så ofta längre som jag gjorde tidigare, men nu tar skolan upp all min tid. Jag är otroligt stressad och har höga krav på mig själv, jag sover dåligt och har tappat aptiten. Tråkigt, men det blir nog bättre när jag kan lägga gymnasiearbetet bakom mig. Det kommer att vara så skönt! 
 
Idag blev jag ett roligt styrkepass rikare och imorgon väntar svenska nationella och intervaller. Det blir en lång dag..
 
 

Welcome to my jungle

Klädval | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
Syns knappt bland träden i min nya favorit från Lidex.
 
 
 

Styrketräning

Styrketräning | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
Hej på er! Idag har det varit Ultra-SM i orientering. Eftersom jag fått löparknä så kunde jag inte delta vilket har kännts riktigt jobbigt nu dagarna innan. Inte bättre kändes det idag när jag följt alla som sprungit. Men jag får ändå glädjas då mina vänner har gjort bra ifrån sig, jag är stolt över dem! 
 
Istället för att springa en bana på 13.8km (som de sprang i min  klass) har jag idag tränat styrka. Det gick riktigt bra, jag kände mig stark och kunde göra varje övning med rätt teknik länge! Nu, har jag precis ätit upp min laxpasta med pesto och ska påbörja avslutandet på gymnasiearbetet... Jag kan se slutet!
 
Bra kämpat alla som sprang ultra idag! Och för er som är i samma situation som mig... Vår chans till revansch kommer! 
 
Imorgon ska jag träna vattenlöpningsintervaller och fortsätta mitt pluggnade. Kram

Gymnasiearbete

 
Det tar kål på mig! Blir aldrig klar känns det som! Och som jag svurit
över detta arbete, som jag kämpat och kämpar.
Nu lägger jag av för kvällen.. 
 
 
 

Bohuslunken

Bohuslunken 2015 | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 
 
Idag arrangerade vår klubb en orienterignstävling, Bohuslunken. Min uppgift var att stå i markan men det var ganska lungt så jag tog en tur med kameran och knäppte en hel del bilder. Jag satte även upp lappar runt om på tc där jag berättade att jag fotograferade och att man kunde hitta bilderna här, roligt om just du som läser hittade hit på grund av det! Hoppas också du lyckades fastna på en av bilderna! 
 
 
 

Att bli stoppad

 
Foto Agnes Wsterberg | Frankrike 2015
 
Alltid är det något som stoppar mig. Är det inte schlatter så är det benhinnor och är det inte benhinnor så är det så är det sjuksommar och nu är det inget utav detta, nu är det löparknä. 
 
Att ha en vilja, ett mål och en drivkraft är underbart. Det senaste åren har jag kämpat med divrse skador och sjukdomar, det har stoppat mig från att ta mig dit jag vill och det är inte underbart. Det är jobbigt och det slister. Jag har ändå alltid känt att det kommer att gå, känslan av att "det här kanske är min dag" finns där hela tiden, men har den kommit? Nej. Inför säsången har jag känt mig stark. Det har jag varit också de fyra första tävlingarna. Jag har känt mig både fysiskt och mentalt bättre men vad hände? Varför har jag ont nu när det gick så bra? Nu när min dag kanske skulle komma? 
 
Och det känns jävligt ordättvist. Jag har tränat både rörlighet och skadeförebyggande, stärkt benmuskulaturen och skurit ned på löpning. Vad är felet till mitt löparknä? 
 
Felet på löparknät vet jag däremot. Felet är att det stoppar mig. 
 
 

Kalasbra

Linneas 22 årskalas | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 
 
Lovet rullar på i ganska långsamtakt men dagen har gått fort. Trots nattävlingen igår vaknade jag tidigt och satte igång med gymnasiearbetet som alla andra dagar. (Jag är så långsam och ineffektiv!! Men idag löste det sig lite!) När arbetet blev för tråkigt städade jag mitt rum och la i ordning en massa gamla kläder fint ihopvikt på min säng för att mina småskusiner skulle kunna vraka och välja och ta det de ville ha. Det blev uppskattat och mer än hälften försvann och jag blev många kramar rikare. De kom hit för att fira Linnea som fyller 22 år på måndag så det bjöds på både tårta och bullar. Och nu är dagen helt plötsligt över och jag ska planera inför morgondagens 10km.