Göteborgs Brantaste

Göteborgs Brantaste | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8  
 
Jag fick förfrågan om att dokumentera starten på "Göteborgs Brantaste" av Anna för några dagar sedan. Jag blev glad och kunde inte tacka nej till att hjälpa till med fotograferandet. Idag gick loppet av stapeln. Jag åkte direkt till starten efter arbetet på Volvo. Det var rikigt fint ljus så det var roligt att fotografera. Gbgs Brantaste är ett löplopp som arrangerades i Gbg för första gången i år. Det är en "backbana" där de tävlande utsätts för en bansträckning med många uppförsbackar helt enklet.
 
Starten var placerad nedanför skatås och målet högst uppe på en kulle i Delsjöområdet. Sträckan sprangs som snabbast på ca 13min så det gick snabbt över och jag kunde åka hem och vara hemma innan åtta. Matlagning stod näst på tur och idag lagade jag spagetti med köttfärssås. Det blev gott, jag är bra på att laga mat. Nu somnar jag snart, god natt. 
 
Här kommer först lite bilder ifrån dagen
 
 

VM är slut och det är jag också

 
VM är slut och det är jag också. Jag är så trött, vill sova hela tiden. Tiden till det har jag dock inte,  jag har dirket gått på ett nytt arbete. Igår började jag nämligen arbeta på Vovlo i Göteborg. Igår fyllde jag även år. Jag har nu snurrat runt solen 20 gånger men jag är inte yr ännu. Det var en konstig men mysig födelsedag. Jag vaknade tidigt utav harald som sjöng. Sedan tog jag min allra första moppetur och det till jobbet. Efter många om och men, felkörningar osv, hittade jag fram. Det tog en timme. 
 
När Col-styrkan var över på Chalmers vid 18:30 möttes jag av mamma och pappa. Vilken överraskning! Vi gick ut och åt. Det var gott, jag åt fläskkotlett. Till efterätt glass. Linnea kom senare på kvällen, då öppnade jag presenter. Jag älskar presenter. Jag fick en brandsläckare, filt, skål, äpplen, löparskor. 
 
Idag, dag två på jobbet var seg. Jag var trött och nu är jag ännu mer trött för jag har tränart. Intervaller med IFK. Det gick sådär. Nu ska jag sova, det ska bli jätteskönt. Först kommer lite ströbilder ifrån VM-veckan. Vilken bra vecka det blev. 
 

VM fortsätter

 
Fler världsmästare har korats, igår för medeldistans. Jag flänger hit och dit med kameran i högsta hugg, från sista kontrollen, till tc och in i i mål. Över allt är jag för att dokumentera allt som händer. Malin är med och instgrammar allt som sker och idag ska vi ut till Saltö för att dokumetera Pre-O! 

#WOC2016

Hej alla! Det är hektiskt att arbeta med VM. Men det är kul och nu har jag lite paus i alltihopa. Igår var det sprint som gällde och Malin och jag befann oss där det hände hela dagen. Vi har tagit kort och filmat allt och lagt ut på Instagram och Facebook. Det är roligt att så många följet oss och vi hoppas att alla tycker vi gör ett bra jobb!

Ni kan följa oss/VM på @woc2016 på både Instagram och Twitter, hemsidan som vi skriver på heter woc2016.se och om ni vill följa tävlingarna gör ni det bäst på live.woc2016.se

Idag har jag hunnit med att tävla själv faktiskt och det tillsammans mot Harald och Media gänget. Jag fick se mig slagen men det var roligt att tävla och springa snabbt igen. I mål stod Liselott, som jag inte träffat på evigheter, så det var en bra målgång må ja säga!

Nu är vi på plats på arenan och väntar på att allt ska börja. Då ska vi ut och dokumentera igen!


WOC ÄR IGÅNG!

... Och det känns så KUL! Malin och jag jobbar jättebra tillsammans, vi sitter just nu på Event Centret, skriver ut ackrediteringar och åker omrking i vår VM-bil för att ta bra bilder till våra sociala medier. Och ja ni läste rätt, vi har "fått" en bil att köra omrking i under hela VM! Det är så najs och coolt haha! Malin har också fixat ackrediteringskort till oss med alla tillgångar så vi får vara imprincip överallt. Hur bra spm helst tycker jag!
 
Malin och vår V60<333 | Nikon D90 | NIkkor 24-70mm f/2.8

Jag åkte hit till Strömstad redan i tisdags för att hjälpa till och de senaste dagarna har vi strukturerat upp i Event Centret men framförallt har vi uppdaterat hemsidan med information, spammat facebook och jobbat med vår livesida som kommer att användas under tävlingarna. 
 
 
Här är vi ute på uppdrag på Sprintarenan i Strömstad för att ta lite översiktsbilder och vilket väder vi har! Hoppas det blir så hela veckan! 
 
Nä, nu tillbaka till arbetet!
 
 

KM i Mete

 
Efter en helg med shopping, träning, bio, mys och fix med lägenheten i Göteborg har jag nu återvänt till Uddevalla (det är ett väldigt flängande hela tiden!) Jag åkte tidigt i morse så jag var hemma innanför dörren innan halv tio. Under dagen har jag i stort sett bara arbetat med VM fram tills att det blev dags att förbereda för KM i mete. KM i mete arrangerar vi i klubben varje sommar som en kul icke-orienteringsgrej vi gör tillsammans. Vi samlas alltså vid en sjö för att meta och den som fångar tyngst totalfångst vinner. Det är vinnarna från tidigare år som planerar och håller i kommade års tävling. I år var det pappa och jag som arrangerade då vi segrade sist år. 
 
I år höll vi till i södra delen utav Kärrevattnet. Det blev en riktigt fin sensommarkväll, varm och vindstilla. Fisket i sjön var tyvärr inte lika bra som vädret... Men vi hade det trevligt ändå, vi grillade korv, fikade och så vägde vi in allas fångst såklart och delade ut pokaler till segrarna. Nästa år blir det Pappa och Tor som får arrangera metet. 
 
KM i mete 2016 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8

Sunny morning

 
Att vakna tidigt har alltid varit min grej. Inte idag dock, eller, allt är ju relativt men relaterar jag till mig själv vaknade jag sent idag. Upp steg jag, solen lös och magen kurrade. I ett nyvaket Göteborg promenerade jag till Ica och köpte frukostgodsaker som nybakat bröd, salami och yoghurtkvarg. Hemma igen hade Sömntutan vaknat men lagt sig till rätta igen i soffan. Frukosten fixade jag. 
 
Morgongosig Harald | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Förmiddagen tillbringade vi på Ikea. Vi saknar fortfarande en hel del prylar till hemmet men Ikea hjälper oss att fylla de flesta av våra tomrum. Idag var vi ute efter lite småprylar som en lampskärm till hallen, tavelramar och "bestickfack" till kökslådorna. Vi hittade allt detta men söker fortfarande efter något att hänga våra jackor på, just nu ligger de utspridda överallt för krokar, det finns inte. Det är dagens I-landsproblem och snart kommer väl nästa när vi ska klaga på att det är jobbigt att vi måste gå ut och in någon annanstans för att tvätta. 
 
Hoppas ni inte har så jobbiga problem som vi har

Träningssug

Mitt träningssug existerar mer än någonsin. Det är SÅ skönt. Jag vill ut och springa varje dag flera gånger om! Det går lätt när jag springer, jag känner mig pigg i kroppen och jag orkar tugga på i uppförsbackarna. Det är en riktigt fin känsla som jag hoppas håller i sig länge.

Idag sprang jag den träning Malin och jag la nu i helgen. En gång till? tänker ni kanske nu men nja banan är redigerad och gick inte som förut. Det var soligt och skönt i skogen. Jag såg flera fåglar, ett rådjur och en och annan svampplockare. Banan var kul att springa, jag hade valt de finaste stråken, såklart, dock var den nog lite för lätt så ändra ska jag göra igen...

Nu är jag påväg ner till Göteborg efter en tid hemma i Uddevlla och på vift till Luleå och tillbaka. Det ska blir skönt att komma till lägenheten igen, träffa Harald och flytta in lite mer grejer.


Norge, Flytt (!!!) & Banläggning

 
 
Herre gu! Tiden går fort! Nu är det en hel vecka sedan pappa och jag åkte mot Norge för toppturer och för att hälsa på mamma. Jag har många bilder att visa er och i detta inlägg får ni se några från när vi var hos mamma i Gol. Det var en väldigt bra resa men nu har vi kommit hem och jag har till och med hunnit byta hus! 
 
 
I onsdags fick jag nämligen nyckeln till Haralds och min nya lägenhet! Åh den är så mysig! Det är en tvåa i Kungsladugård (västra Gbg) precis intill Slottsskogen. Lägenheten ligger i ett gammalt hus så vi har högt i tak och spröjsat glas. Den är inte så modern och har inte renoverats på ett tag men den har charm och mycket potential. Jag tror att vi kommer trivas! 
 
Under torsdagen flyttade vi våra saker från Uddevalla, vi bar och bar. Det tog tid och energi. På Ikea åt vi upp oss och sedan shoppade vi loss. Eftersom vi hyr lägenheten utan möbler är den helt tom (såklart) så det finns inget porslin, inga köksredskap och knappt några förvaringsutrymmen... Detta resulterade i att Ikea-kvittot blev långt. Vi åkte även runt till flera loppisar för att leta prylar och vi hittade en tv-bänk och några fina porslinsskålar. Något som kommit till använding nu är alla mina studentpresenter! Så himla bra! Skålar, muggar, stekpannor allt kommer väl till pass!
 
När det mesta är klart i lägenheten ska jag visa den för er!
 
Idag har jag lagt flyttandet åt sidan. Idag är jag i Uddevalla igen och jag har varit ute på ett långpass på 1:48:00 på Herrestadsfjället. Jag sprang öster ut från Klämman (en klubbstuga på den västra delen av fjället) upp till Hellerstugan, vidare till Åleslån och där ifrån tog jag Bohusleden ner mot stan och hemmet. Det blev en bra sväng på 16.5 km. Nu på eftermiddagen har jag haft Malin på besök, vi har lagt en orienteringsbana till Holgy som kommer hit och tränar under VM-veckan. 
 
Norge | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8

2258 m.ö.h

Gendesheim 160730 | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
Pappa och jag, bestämde oss för att, efter o-ringen, åka in i Norge till Jotunheims bergskedja för att vandra. Vi anlände till vår utgångspunkt, Gendesheim, ganska sent i lördags kväll. Det var kyligt och blåste nästan kuling. Vår plan för vistelsen var att stanna över natten så att vi tidigt nästa morgon kunde ge oss av och gå den klassiska Besseggenrundan. Sagt och gjort. I blåste slog vi upp vårt tält, fyllde på våra energidepåer med tikkamasala och pasta och bestämde rutten vi skulle ge oss ut på dagen därpå.
 
Natten var sval. Både pappa och jag vaknade vid klockan sex men efter att vi tittat på varandra med trötta ögon somnade vi om och steg upp vid sju istället. Snabbt var i ihopplockade och redo att bestiga berg. Besseggenrundan börjar med en båttur till Memurubu, därefter promenerar man tillbaka längsmed sjön över Veslefjell, som har sin högsta punkt på 1743 m.ö.h, till Gendesheim. Pappa och jag valde dock att avvika från den traditionella vägen... Vi vek av från vandringsleden och klättrade upp för Besshøe, ett berg på 2258 m.ö.h som sitter i hop med Veslefjell. Det var riktigt tufft att ta sig upp. Det var också läskigt då underlaget vi gick på bestod utav lösa stenar. Det rasade sten efter oss men upp skulle vi och upp kom vi, en härlig känsla att vara högt över allt och blicka ut i världen. 
 
I Memurubu började vår vandring efter båtturen från Gendesheim. 
På väg uppför första slänten och jag har redan tagit överdrivet många fotogafier, dessa blev bäst. Så vackert landskap. 
Klättring uppför Besshøe i moln
Högst upp på Besshøe! Här var det växlande väder, snö, sol och moln på samma gång
Det var läskigt upp men ännu värre påväg ner från Besshøe!
Besseggen är känt för sin smala passage mellan de två sjöarna Gjende (till vänster) och Bessvattnet (till höger) Gjendes vatten kommer från glaciärer och det är därför det får sin blågröna vackra färgton. 
 
Det tog oss 8 timmar totalt att gå Besseggen samt att bestiga Besshøe. Det var lite jobbigt ibland men oftast njöt jag då naturen var så vacker att och jag hade choklad att mumsa på påvägen. 
 
Trötta och hungriga men mätta på vyer och höjder satte pappa och jag oss i bilen och åkte vidare på vår Norge-turné. Nästa stopp var Gol. I Gol arbetar mamma som hemsamarit så pappa och jag åkte dit och hälsade på. Det var mysigt att få vara med mamsen igen. Vi vandrade lite till, cyklade en tur och åt russinboller. Idag åkte pappa och jag hem till Uddevalla, imorgon blirdet Göteborg och ny lägenhet, spännande. 
 
God natt. 
 
 
 

FRÅN SÄLEN TILL GENDESHEIM

God kväll, mina ben är trötta och ögonlocken är tunga. Jag kikar in här mest för att meddela er som undrat vart jag tagit vägen de senaste dagarna att jag inte har ett permanent uppehåll. Nej jag bytte bara Sälenfjällen mot det Norska friluftslivet utan el, internet och wc. Jag och pappa åkte efter o-ringen in i Norge till Gendesheim. Gendesheim är en populär vantdringsbas för norskarna där den så kallade Besshø-turen utgår ifrån.

Pappa och jag bestämde oss för att promenera denna och det har vi gjort idag. Det var kul, jobbigt och riktigt fint! Vi promenerade i 8 timmar men då följde vi inte stigen hela vägen utan vek av och gick upp på Besshøtoppen. Det tog sin lilla tid men det var roligt att få gjort en topptur. Jag har tagit massor med kamerabilder men väljer att publicera dem senare i veckan. Här får ni iaf ett smakprov av vad som komma skall o j på vad pappa och jah har haft för oss dr senaste två dagarna.