Sommarlov!

Hej alla, jag är tillbaka! Bloggtorkan ska äntligen fuktas! Jag är hemma igen efter lägret jag har arbetat på. Det har varit en rolig, tuff och intensiv vecka där jag fått uppleva allt mellan glädje, smärta, stress, lättnad och trötthet. Det har varit många känslor och humöret har svängt en hel del då sömntimmarna varit få. Vi ledare har haft välidigt mycket att göra hela tiden, allt från logistik, till hänga ut kontroller, till uppföljning, till matlagning, till aktiviteter, till dans, till spex, till vattenballongskastning, till snitsling, till att ta hand om getingstuckna deltagare osv osv, listan är nästan oändligt lång! Men det har varit kul och jag har lärt mig massor under denna period av planerade och lägerutförande samt att jag har fått flera nya vänner och många fina, "jobbiga" och roliga minnen att bära med mig i livet. 
Här står jag och håller i första passets uppvärmning, huvud-axlar-knä & tå! | Foto: Stina Larsson
 
Lägret började förra söndagen och satte igång på riktigt på måndagen med två träningar. Jag hade planerat att få många träningspass denna vecka men redan på det första lyckades jag stuka foten riktigt rejält.. och så bra gick det med den mängdträningsveckan haha! Förbannat också! Jaja nu är foten nästan återställd, svullnaden har lättat och jag ska faktiskt ut och springa på den idag. 
 
I torsdags avslutades lägret med storstädning av alla lokaler, vi har sorterat, våttorkat, diskat, skakat mattor , ja allt man kan tänka sig så det var riktigt skönt att komma hem, somna i min egna säng och vakna upp till sommarlov och misdsommar! 
 
Harald och jag firade midsommar tillsammans med min familj och släkt i vårt gemensamma sommarhus på Orust. Som vanligt vill säga, med sill, potatis, tårta och jordgubbar. Det enda ovanliga var att det inte regnade så det var ju en bra sak! Vi gick en tipspromenad som småkusinerna hade annordnat och sedan hade vi femkamp där mitt och Haralds lag blev trea och därmed sist haha. 
 
Nu håller Harlad och jag på att packa ihop allt vi har i lägenheten då vi flyttar ut nu på måndag! Vi kommer att "bo i en resväska" nu i sommar tills vi hittar något tills hösten förhoppningsvis! 
 
Ni får tyvärr inga bilder från de senaste dagarna då jag glömt min SD-läsare i Uddevalla... Så kan det vara, aja vi hörs snart igen! Just det, jag tänkte snart ta och svara på frågorna i min frågestund så har ni något ni undrar över, kommentera er fråga på inlägget nedanför! 
 

Fråga på!

Det här är första gången jag ska ha en frågestund på min blogg. Jag har länge velat ha en men alltid tänkt att det säkert inte är någon som vill fråga något... Men igår när jag skulle sova låg jag och funderade på att vad spelar det för roll, vad är jag rädd för, varför kan jag inte ha en frågestund? Det är klart jag kan! 
 
Så idag, just nu öppnar jag min alldeles egna frågestund. Var så goda, fråga på!
 
 Foto: Elin Månsson

 
Btw så kommer bloggen att vara ganska död i en vecka fram över då O-camp, lägret jag arbetar med, börjar till helgen. (Därav tyckte jag det passade väldigt bra att ha en frågestund nu, då har ni något att göra när jag inte uppdaterar. Bra va? ) Jag åker till lägerplatsen, Hökensås, tidigt i morgon och befinner mig där tills på torsdag då lägret avslutas. Vi har arbetat mycket inför och det ska bli kul att äntligen få se allt det vi planerat komma till verket! 
 
Just nu sitter jag i soffan med en sovandes Harald i knät. Vi har precis sett matchen mellan Sverige och Italien och vi ska nog snart hitta på något att laga till middag. 
 
 
 
 
 
 

H

Du är fin 

Bogsten life

Najs | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
Jag har fått den äran att vara ledig från jobbet nästan varje helg. Denna helg lever jag livet på Haralds sommarställe tillsammans Harald samt hans familj. Vi åkte hit igår och kom fram passande till middagen. Idag har Harlad, Arvid och jag spelat golf i Skavsta, jag var faktiskt riktigt bra! Det var kul i början men efter typ två timmar var vår energinivå riktigt låg och spelet gick sämre och sämre och vi blev surare och surare haha. Nio hål senare var vi "äntligen" klara och fick åka hem och äta. När depåerna sedan far fullt laddade begav vi oss ut på öppet hav så att grabbarna fick åka wakeboard. Nu är det snart mat igen<33

Bada

Kvällsdopp i Delsjön | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8
 
När alla andra var på Håkan tog Harald och jag bilden till Delsjön och badade. Till en början var det kallt, men när man väl kommit i var det riktigt skönt och svalkande. Vi hade med oss sushi och kakor att mumsa på som belöning efter doppet. 
 
Nu har jag blivit sjuk. Jag har "ont i halsen" eller det är rött och irriterat precis vid svalget i gommen, där den där boxingpåsen hänger och dinglar. Ingen träning igår och ingen träning idag.. Tråkigt, jag som var taggad på den kommande grundträningsperioden. 

Plötsligt händer det

 
Jag har äntligen lyckats kamma hem mitt första individuella SM-löv. Jag har blandade känslor. Jag är så glad och euforisk på grund utav att jag nu äger ett löv, en bekräftelse på att jag är bland de främsta i Sverige. Dock känns det inte lika kul då loppet som gav mig detta inte var perfekt. Att belönas över ett lopp som inte var "bra" känns konstigt på något sätt, som om att jag inte är värd att belönas. Det låter kanske konstigt, men jag är inte så glad som jag trodde att jag skulle bli över det första lövet. Det är som om att jag fått någon slags uppenbarelse om att det inte är lövet som betyder något utan det jag presterar. Jag har hypeat ett löv mer än själva utförandet. Detta är i och för sig något jag vetat länge.. Att det är det perfekta loppet och inte priset man ska sträva efter men jag har alltid drömt om att få vara bland de främsta, kamma hem löv efter löv att jag på något sätt glömt det viktigta. Men nu står jag här med mitt första löv och känner mig lite uppgiven. Det är inte så kul att ha ett löv om det påminner om en prestation som inte var den ultimata. 
 
Sprint-SM helgen har i alla fall varit riktigt fin. Sommaren har inletts på bästa sätt. I fredags kväll anlände vi till Järnavik, ett litet, litet samhälle på den Blekingska kusten. (När jag säger vi, menar jag; jag plus IFK som jag åkte med.) Vi lagade middag, sprang en sväng och vissa badade. En bra uppladdning inför lördagens kval. I min klass var det få anmälda så att alla som blev godkända gick vidare till final. Tråkigt med få anmälningar men det gjorde att jag kunde slappna av och komma bra in i sprintorienteringen tills finalen dagen därpå.
 
SM-sprint, kval | Nikon D90 | Nikkor 50mm f/1.8 
 
Vi var positiva efter kvalet. Alla gick vidare till A-final och alla tyckte att kvalbanorna varit roliga. Vi firade det med grillkväll och firade även Max Peter som fyllde år med tårta och kubbspel. 
 
Fotograf: Elin Månsson 
 
På finaldagen var jag nervös. Jag ville ju så gjärna ha det där lövet. Taggad, lite småstressad men ändå cool tog jag tag i finalkartan och börjar springa mot startpunkten. Beslutsångest redan till ettan och oj shit vad snabbt det går på kartan, jag är redan vid fösta korsningen!  Så inleddes min sprintfinal och som ni ser vid kontroll två hade jag inte hunnit läsa in mig på kommande långsträcka. (Det röda innebär en hastighet på över 15min/km alltså typ stillastående) Valde dock en bra vägval men utförde det inte 100%, missade lite vid övergångarna och hann inte läsa in så bra utav resterande sträckor. 
 
Strulade sedan till det till kontroll 6 där jag klantigt nog missade att man inte kunde springa igenon ett hus haha.. Gjorde sedan exakt samma sak till kontroll 12 på exakt samma ställe..  Drygt för det gjorde att jag tappade ungefär 30s. Jag gjorde dock endel bra saker under loppets gång och det var att; inte hetsa upp mig och påverkas utav andra. Jag blev till exempel ikapp sprungen utav Louise, då fick jag lite negativa tankar till en början men slog bort dem plus att jag inte hängde efter henne utan valde mina egna vägval och vi var samtidigt vid nästa igen. Dock fann jag tyvärr inte de bästa löpstråken men eftersom jag inte tränat så mycket på sprint i år är det väl inte så konstigt. Jag känner att jag har mycket att utveckla så det där lövet kanske jag var förtjänt ändå. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Varmt


Så fort jag lyfter ett finger börjar svetten att rinna. Så varmt är det. 

Hej vänner och ovänner. Det har varit 29 grader i Gbg i veckan och jag har bokstavligt talat smält, krymp och torkat ut varje gång jag gått ut. Jag har dock arbetat under de hetaste timmarna men när kvällen kommer är det fortfarande varmt. Jag gillar det. Jag kan gå barbent utan att frysa, springa i sport-BH och sola på innergården. I veckan har jag gjort allt det där. Det gäller ju att passa på!


Ebba och jag gick ut och åt i onsdags. Det blev ett spontant möte då jag hade glömt av att Harald slutade sent den dagen och då redan ätit på jobbet och inte skulle komma hem på länge. Men då fanns Ebba där för mig och ville göra mig middagssällskap! Det var en härlig varm kväll, vi år på Vigårda och sedan satte vi oss på en bänk och filosoferade, precis like Old Times i Hallsberg. Mysigt.

Nu är jag på resandefot igen och denna gång åker jag söder ut till Ronneby och sprint-SM. Vi är framme om några timmar och vi har äntligen lyckats få igång ac'n. Innan dess var det bastu.