Photogether

Wiho! Vilken kul dag jag var med om igår! Förra veckan blev jag upplyst om "Photogether", ett evenemang här i Göteborg för fotoentusiaster. Det pågick hela dagen och varvade mellan olika workshops och föreläsningar. Jag fick prova på studio- och streetfoto och de olika föreläsningarna handlade om systemkamerans uppbyggnad, bildkompostion och relationen mellan fotograf och modell.
 
 
Annie Hyrefeldt, som jag känner till genom orienteringen, höll i streetfotograferingen. Vi gick iväg till en cool parkeringsbåt där hon förklarade samtidigt som hon fotograferade modellen Wilma Svirin vad hon tänkte på. Det är viktigt att ha många ideer och poser i bakhuvudet så att man kan hjälpa modellen, samt arbeta fram det resultat man vill ha, var ett tips tillexempel.
 
Det var jättesvårt tyckte jag att veta vad som skulle se bra ut och vad modellen skulle göra men det är bara att träna. Det blev såklart svårare när vi var så många som ville ha ögonkontakt men det var väldigt roligt att få testa fotografera en riktigt modell.
 
 
Här ser ni en del av alla som var med på fotopromenaden. Fotokrig! 
 
Studiofoto | Modell Liza Dagsberg | Fotograf Moa Gustafsson | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
På studiofotograferingen fick jag förklarat för mig vilka insällningar som man ska utgåifrån och hur man använder externa bilxtar. Jag fick även tips på hur man ska be modellen rör sig framför kameran. Det är viktigt även här med att man har poser i bakhuvudet som man kan tipsa modellen med så att hen inte känner sig vilsen. Det kan vara allt från att vrida sig, titta hit, ner med axeln osv. 
 
Den föreläsningen som handlade om relationen mellan modell och fotograf tyckte jag var jätteintressant. Det var en modell som föreläste och hon berättade om olika situationer hon hade varit med som hon tyckte var både bra och dåliga. Hon lyfte fram att det viktigaste var att man innan själva fotograferingen hade pratat igenom allt så att båda vet om vad det är som gäller. Vad är det för fotografering, vad ska bilderna användas till, inspirationsbilder, när ska arbetet vara klart, stylad eller inte mm. Det var en mycket bra föreläsning som fick mig att inse att modellbranchen är ganska jobbig. Man måste tänka på vad man gör med sin kropp i stort sett hela tiden. 
 
Det var en riktigt lärorikdag, och kul var den framförallt! 
 

Efter gårdagen fick jag ett jättesug av att gå tillbaka till parkeringsbåten för att pröva ta ännu fler bilder. Jag tog med mig Harald så fick han agera modell och jag kunde träna på att ta kort och dirigera honom. Jag tycker som sagt att det är väldigt svårt, jag brukar ju inte fotografera människor på det sättet. Resultatet får ni kanske imorgon, stay tuned! 

Funderarfika

 
Hej. Harlad och jag har varit och fikat på ett kafe i kvarteret. Vi satte oss ned, jag med latte-te och Harald med en liten cappuccino och en bit hallonpaj, för att prata om framtiden. Visst låter det spännande? Det är det, och lite läskigt. Framtiden är alltid lite läskig tycker jag, en vet ju liksom inte vad som komma skall.
 
Vart ska vi ta vägen? Det är frågan vi ställer oss. Vi är väl ganska eniga nu men hur vi ska göra vet vi inte riktigt. Vi funderar i alla fall på att fara till Stockholm och bo hemma hos Harald medan vi söker efter ett eget boende. Men alla våra saker? Och ska vi söka andrahand eller eget? Eller ska vi verkligen Stockhom? Det är mycket att tänka på. Det enda jag säkert vet är att jag vill lästa upp fyra gymnasiekurser och tjäna pengar. Kan jag göra det är jag nöjd. 

Life hacks deluxe

 
Hola. Nu ska jag ge er ett bra tips. Eller några stycken faktiskt! 
 
♦ Pesto på pizza mina vänner. Pesto på pizza! Det är sjukt gott och sådan pizza lagade Harald och jag igår. Det är även en hit att göra egen tomatsås på krossade tomater, oregano, salt, peppar och en massa vitlök. Pizzorna vi lagade blev gudomligt goda. 
 
♦ Planera veckans måltider och sedan storhandla. Det gjorde vi förra veckan och det har varit jätteskönt att veta vad man skulle laga när man kom hem. Plus att alla ingredienser ligger och väntar så det är bara att sätta igång. Det blir heller inga onödiga (oftast onyttiga) inköp. Hett tips till alla som inte bor hemma hos mamsen och papsen.
 
♦ Havremjölk i te!! Det är så himlans gott! Tet blir alldeles lent och får en fylligare smak, plus att havremjölk är mycket bättre för miljön än komjölk, tänk på det! 
 
♦ Förbered morgondagen. Ett bra tips till er som stiger upp tidigt på morgonen. Det är jätteskönt att ha allt framlagt och färdigpackat när man vaknar. Jag lägger fram kläder så att jag slipper bestämma mig på morgonen och jag packar ner allt jag ska ha med mig till jobbet på kvällen innan. Tidseffektivt och skönt för då kan man snooza lite till! 
 
Det var dagens tips. Jag hoppas ni tar åt er, utforskar och uppskattar dessa. Jag lovar att er vardag kommer bli magisk. 
 
Puss och god natt 

Vecka 42

 
En vecka har redan passerat och det är dags att summera vecka 42. Veckan har gått väldigt snabbt vilket innebär att vi haft mycket att göra på jobbet då den största delen av min vakna tid på vardagarna spenderas där. Det låter sorgligt att det mesta av min tid läggs på arbete men så är det, och nej det är inte jättehärligt. Men det stämmer att vi har haft saker att göra och då går tiden ganska fort.
 
♦ I veckan har Linnea och jag gjort fler tester på ventilen vi arbetar med, vi har också räknat ut olika värden för ventilen som vi ska använda i vår slutsats.
 
♦ Vi fick erfara en brandövning (tror vi), brandlarmet gick i alla fall och utan vetskap om vart vi skulle följde vi strömmen ut genom byggnaden till säker mark. Sen fick vi gå tillbaka. Ingen vet vad som hade hänt. 
 
♦ Vi har spelat badminton med Anders och Adrian, två av de som är med i vår arbetsgrupp. Det var jättekul att spela! Jag älskar ju all typ av idrott så att få ett avbrott i jobbet för att tävla lite var hur grymt som helst. Linnea och jag var i lag och utan henne (hon är badmintonproffs) hade jag totalt fallerat mot grabbarna, nu förlorade vi endast med en boll. Lite surt men vi ska bjuda upp till revanch!  
 
♦ I fredags gick vi på studiebesök med Volvosprångarna som är basserade i Göteborg. Vi var på avdelningen för hyttkonstruktion och där fick vi lära oss hur deras arbete från scratch till färdig produkt går till. Det var intressant och exra roligt var att vi fick pröva på lastbilssimulatorer! 
 
 
Utanför jobbet har jag tränat och lagat mat. Harlad är förkyld så han har inte orkat göra många knop i veckan vilket såklart jag tycker är tråkigt. Nu har jag också lyckats bli förkyld men innan dess hann jag med att köra styrka med Chalmers-OL i måndags, löpträning med IFK i tisdags och styrketräning på jobbet i onsdags. 
 
 
Saker jag ville ha gjort denna veckan: 
♦ Söka job, utvärdera säsongen och åka till Uddevalla... 
Hur det gick: 
♦ Harald och jag fick ett väldigt tråkigt besked i veckan. Vi kommer inte att få bo kvar i vår lägenhet efter årsskiftet då de ska renovera och efter det hade de någon annan som skulle flytta in. Därför har jag lagt ner jobbletandet.
♦ Jag har inte utväderat min säsong vilket känns lite tråkigt att jag inte hunnit göra ännu. Men veckan är inte äver än, jag har några timmar kvar på mig! 
♦ Till Uddevalla kom jag iaf och jag fick gjort det jag skulle; märka kontrolpunkter och gratta mormor. 
 
Saker jag har tänkt på i veckan:
 
♦ Eftersom att Harald och jag inte kommer att få bo kvar i vår lägenhet tänker jag på hur vi ska göra till våren. Jag vrider och vänder på olika förslag, ideer och tankar, ännu en gång... Jag vill inte flytta. Eller jag orkar inte flytta. Det är jobbigt och samtidigt trivs jag så bra här på Lugnet. Plus att jag förra veckan hade kommit fram till hur jag ville ha det och kände mig bekväm med den tanken... Nu kan det bli helt annorlund! Bra blir det nog förhppningsvis i alla fall! 
 
Saker jag vill göra nästa vecka: 
Bli frisk!
 
 
 

22 oktober 2016

 
 
Dropparna slingrar sig nerför fönsterrutan. Det regnar och löven som tidigare har virvlat runt i vinden ligger livlösa på marken. Tvärtemot löven var jag idag. Jag har inte lagt mig ner för att regnet faller, jag har idag varit ute och trotsat ovädret i flera timmar. Idag har jag märkt kontrollpunkter ute i skogen till den tävling vår klubb arrangerar om två helger.
 
Det var blött, väldigt blött. Det regnade och blåste kalla vindar så det var verkligen ingen mystur jag var ute på. Ändock var det befriande att traska omkring där i skogen helt ensam i ovädret. Det kanske låter konstigt men det är sådant som får mig att känna mig levande.
 
Ska jag vara ärlig var jag inte helt ensam. På andra sidan av fjället traskade pappa omkring och gjorde samma sak och min syster hon testade att springa en utav långsträckorna för att jämföra vägvalen. Vi sågs inte mer än en gång och jag såg ingen annan heller. Märkligt.
 
Efter lite mer än två timmar var uppdraget slutfört. Stelfrusen rattade jag hem för att duscha en efterlängtad dusch. Kroppstemperaturen återställd och dags att åka på kalas. Idag fyller mormor 87 år. Jag trodde typ hon var 72 men tydligen inte.
 
 

Det var längesedan jag träffade mormor men hon verkar ha det bra på hemmet. Det känns skönt att hon trivs och det var roligt att se henne så pigg och glad. Hon blev rörd över att vi kom för att gratta henne och helt tagen när hon fick reda på att det var hela 87 år hon fyllde. Lilla mormor.


Ensamkväll

 
Ikväll är jag ensam hemma och vad passar väl bättre än att krypa ner i soffan, dricka te och äta kakor? Inget som jag kan komma på en höstig dag som denna. Ja det är verkligen så, hösten för med sig en mysig känsla och en trend att en ska dricka te och fika. Jag gillar det starkt och idag går jag all in i sammarbete med Khoisan Tea’s som står för kakorna (& tet). De var goda, de liksom smälte i munnen och de får plus i kanten för att de är ekologiska och inte innehåller palmolja! ni kan läsa mer om Koshian och kakora här.   
 
Harald har övningsdygn idag, det är därför jag spenderar kvällen ensam. Jag tycker det är skönt och har inga större problem med lite egentid. Då kan jag blogga, måla och slösurfa hur länge jag vill. Jag tror även att det bara är bra att vi inte är brevid varandra hela tiden, då skulle vi kanske gå varandra på nerverna tillslut. Det är dock lite tomt och tyst i lägenheten nu. 
 
Det är onsdag och mitt i vardagsveckan. Jag började dagen med att gå till Ica för att söka jobb. Jag lämnade in mitt CV och presonliga brev och nu hoppas jag på att jag får komma på intervju, det hade varit jättekul! Det är så random, för jag när jag börjde söka jobb tänkte jag på hur skönt det skulle vara om jag kunde arbeta i butiken här där vi bor och så ser jag på arbetsförmedlingen att Ica sökte en medarbeter! Som jag hoppas på att få jobb där!
 
På grund av denna avvikelse anläde jag en timme sent till jobbet. Då hade Linnea hunnit göra en att-göra lista för dagen. Det vara bara att sätta igång och fram tills lunch rullade det på riktigt bra. Sen slog matkoman till och den satt i ända tills vi slutade. När klockan slog fem stämplade vi ut. Jag stack till gymmet direkt och körde ben, nu är jag hemma och myser. Bra dag idag.  
 

Vecka 41

Nu kanske ni tror att jag är snurrig när jag ger mitt inlägg rubriken "Vecka 41" då det är vecka 42. Men icke. Jag har såklart en tanke och den tanken har jag fått från Elin Kero. Elin är en bloggare som jag förljt länge och hon gör nämligen en veckosummering efter varje genomförd vecka. Hon går igenom lite allmänt om vad som hänt, saker hon tänkt på osv. Jag vill göra det samma för att påminna mig själv om veckans dagar och kanske lista saker som jag vill göra den kommande. Jag börjar idag lite smått så får vi se vart det hamnar! 
 
 
♦ Jag skarvar lite och säger att vecka 41 började med 25manna. 25mannahelgen blev min säsångsavslutning och jag var verkligen redo för att gå in i en viloperiod. Det var riktigt kul att få avsluta säsången med klubben och sedan alla vänner på 25mannafesten. Jag hade verkligen jättekul!
 
♦ Hela veckan har jag vridit och vänt på hur jag vill ha det till våren. Mitt äventyr på Volvo slutar nämligen nu i december och efter det är jag lost och arbetslös. Jag har tänkt på språkresor och work and travel men det gick upp för mig ganska snabbt att jag inte har de pengarna.. Så nu är jag väl ganska säker på att jag ska jobba för att tjäna pengar samtidigt som jag läser upp biologi 2 och kemi 2. (Dessa kurser behöver jag för att kunna söka landskapsarkitekt) 
 
♦ På arbetet har jag och Linnea det bra. Vi går på alla fikaraster vi kommer åt, disskuterar mat och bra hemsidor där en kan fynda. Vi gör också tester och skriver rapporter, vi går på möten, spelar pingis och idag fick vi lära oss hur en viker papperssvanar. 
 
 
♦ Vädret har visat sig på sin braiga sida hela veckan och detta har lett till att Harald och jag har gått på flertalet promenader. I lördags efter att vi hade brunchat i Haga promenerade vi hem på gator vi aldrig tidigare besökt, sådant gillar jag. 
 
 
♦ Igår var det söndag och min och Haralds storhandlardag. Vi åkte till Sisjön och plockade vagnen full i mat på Willys. Vi köpte ingredienser till denna veckans alla middagar. Jag gillar när alla måltider är planerade och inköpta, det blir så mycket enklare senare i veckan.. Man slipper tänka och handla, det är bara att börja laga mat!
 
♦ Eftersom vår lägenhet ligger på bottenplan kan folk ganska lätt se in. Lösningen på problemet har varit att klistra på insynsskydd på föstren men det hände inte förrän nu under vecka 41... Och då har vi haft plastfilmen liggandes hemma sedan vi flyttade in... 
 
Saker jag har tänkt på i veckan:
 
♦ Vad vill jag bli när jag blir stor? Det är den svåraste frågan jag någonsin ställt migsjälv. Jag vill bli allt. Jag vill vara fotograf, arkiterk, inredare, egenföretagare, ingengör, idrottsforskare you name it!?
 
♦ Allt handlar om pengar. Hela livet kretsar kring pengar och det är läskigt. Pengar pengar pengar, alla vill vi ha dem. Jag hatar att behöva tänka på pengar men det gör jag hela tiden. Den lön jag tjänar räcker inte riktigt till till allt jag vill lägga pengar på och jag ogillar att snåla... 
 
Saker jag vill göra denna veckan:
 
♦ Söka jobb, jag behöver ju kunna försörja mig efter Tekniksprånget! 
♦ Utvärdera tävlingsåret 2016
♦ Åka till Uddevalla

Brunchin

Frukostbruch på Le Petit Café | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8   
 
God morgon, idag är det lördag och Harald och jag är lediga. Det är skönt med helg för då har vi tid för varandra och vi har tid till att gå ut och äta frukost. Jag väckte Harald vid halv tio och en timme senare hade vi satt oss ned på Le Petit Café. Linnea som jag arbetar med hade tipsat mig om att de hade både god och billig frukostbuffe där och ja det stämde precis! För 90kr var fick vi varsin skål med yoghurt, ett glas med smoothie, en kopp med kaffe/te och vi kunde vi gå omgång efter omgång och bre blåbärsscones och frallor. Det var gott och mätta blev vi verkligen. Till Le Petit Cafe kommer jag att återvända men helst tidigare då det var välidigt mycket folk i lokalen så ljudnivån bleg hög. 
 
 
Frukostbruch på Le Petit Café | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8  

Höstmys

 
Höstvädret levererar. Det är fantastikst fint ute. Kylig luft i kombination med krispiga löv och en varm sol skapar en atmosfär jag leva i för ett tag. Idag efter att jag åkt hem från jobbet drog jag med Harald ut på en promenad. Jag har tänkt länge nu (läs i några dagar) att jag måste ut och känna på, och föreviga tillvaron. Varje gång jag åker över Älvsborgsbron njuter jag av synen över staden och längtan till att få dyka in i den har ökat för varje gång. Tyvärr har jag haft mycket på programmet som stoppat mig, träning, banläggning, matlagning, utbildningssökade osv osv. Idag tog jag mig äntligen tid till att känna på höset på riktigt. 
 
 Höstmys | Foto: Harald Henriksson & Moa Gustafsson (jag) | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
 

Andrea, Orientering & Hamburgare

 
Hej friends! 
Igår fick Harald och jag finbesök i form av Andrea. Andrea och jag hade bestämt träningsdejt och såklart var det orientering som stod på schemat. Andrea hade fixat fram kartor över Slottsskogen där stigar/vägar och öppna ytor var borttagna. Det var alltså brunbildssorientering och det har jag nog inte tränat sedan Holgy-tiden. Banan vi sparang var 4.3 km och gick kors och tvärs genom parken, det var riktigt roligt! Jag trodde inte att det fanns så mycket skog i Slottsskogen så det var kul att upptäcka.
 
Det gick bra för både Andrea och mig och när vi kom hem hade Harald börjat laga hamburgare åt oss. Vilken snäll pojkvän jag har va? När Andrea och jag hade fräschat till oss högg vi in. Vi åt och drack, och drack och åt och pratade tills klockan slog nio. Då var det roliga slut och dags att säga hejdå. 

Sätt Knorr på middagen 2.0

 
Då jag insåg, efter första middags-kitet, att det gick väldigt snabbt och smidigt att tillaga rätterna bestämde jag mig igår för att göra de två återstående Knorr-kiten samtidigt. Trots dubbla maträtter gick det fort då tikka masalan och risotton gick hand i hand; de båda bestod utav stekt kyckling och kokt ris. 
 
Precis som enchiladas-paketet innehöll tikka masalan och risotton färdiga påsar med ingredienser. Färskvarona som skulle inhandlas blev för mig endast kyckling, lök och matlagningsgrädde. Tillsamms bildade alla råvaror totalt fyra portioner och igår till middag valde jag att smaka på risotton. Den ser kanske inte mycket ut för världen men den var riktigt god, den smakade mycket och var alldeles len. 
 
Resterande portioner blev till matlådor så till jobbet idag hade jag med mig tikka masalan. Jag trodde, när jag för första gången fick se middagskiten, att det var tikka masalan som skulle bli min favorit, men den föll mig inte lika bra i smaken som de andra. Det var en besvikelse men den var absolut inte oätbar. 
 
 
Summa summarum så tycker jag att Knorrs middags-kit har varit förvånantsvär bra. De har bjudit på mycket smak och det har varit väligt enkla att tillaga. De är en perfekt grej att ha ståendes i skafferiet då de övriga ingredienserna är sådant man redan har hemma eller lätt att få tag på tex grädde och kyckling mm. Jag kommer nog att köpa enchiladaskitet igen då det var min favorit!
 
Inlägget skrivs i samband med Knorr, se fler middags-kit här! 

25manna

 
 
Den absolut roligaste stafetthelgen är helt klart 25manna. Det är, för er icke orienterare som läser bloggen, en stafettävling där 25 löpare ingår och dessa löpare måste vara utav båda kön och i olika åldrar. Det är en stafettävling där hela klubben måste hjälpa till, från ung till gammal. Det är det som är så kul med denna helgen! Att hela klubben har ett gemensamt mål och att vi tävlar tillsammans.
 
I år fick jag äran att springa den första sträckan. Jag älskar att springa förstasträckor, pirret, hesten och nervositeten är en fräck känsla. Tyvärr fick jag starta absolut längst bak i startledet. Det var tråkigt för jag kom in i ett behagligt ganska långsamt tempo istället för att ligga längre fram med de lite snabbare. Eftersom min klubb och vårt lag ändå inte har chans på bra totalplacering gjorde det ingenting att jag var en bit efter men för min del hade jag gärna kunnat få prestera lite bättre. 
 
En annan del som gör helgen till en av de bättre är 25mannafesten som de felsta med åldern inne går på. Det vill säga mina vänner med flera. Efter att min klubb och jag ätit middag på Mongolian inne i Sthlm drog Malin, Julia och jag vidare. Vi delade på en flaska rött innan vi stack till själva discot (woop woop) Jag hade verkligen jättekul där, jag vick dansat, träffat massor med vänner, kramats, pussats och förtärt festlig dryck. Vad med kan en begära? 
 
Nu är jag hemma igen och första veckans jobbdag är över. Skönt. 
 
 
 

Sätt Knorr på middagen

God kväll! Idag testar jag en utav Knorrs alla middags-kit, i sammarbete med just Knorr! För några dagar sedan
trillade det nämligen in tre middags-kit från Knorr på posten och min uppgift är att tillaga, testa och recensera dessa. Kul tycker jag och jag startade idag med enchiladas-kitet! 
 
Ett middags-kit från Knorr är ett färdigt mat-kit som innehåller torrvaroingredienser till en middag. Detta kompletteras med separata färskvaror för att färdigställa måltiden. I Enchiladas-kitet ingick tortillabröd, kryddmix till dipp, tomatpure till sås och marinad till kycklingen (jag fick köpa till kyckling, grönsaker och dippbas) 
 
Det var väldigt enkelt att tillaga maten, det stod tydligt hur man skulle mixa de olika ingredienserna i receptet och det tog inte alls lång tid och allt gick väldigt smidigt. Det bästa var nog att tillagningstiden blev kort då det mesta var förberett i middags-kitet. Det var också skönt att slippa krydda själv då det kan vara svårt och lite krångligt. Middags-kitet är för 2-3 personer och kostar runt 35 kronor. 
 
Nästa vecka kommer jag att testa två andra kit men om ni inte orkar vänta på att få reda på vad det är för rätter kan ni kika in HÄR för att se vilka olika kit som finns!

Länktext


Anna

 
Under den tid jag arbetade på Roots café fick jag lära känna flera nya personer. En av dem är Anna och vi hade verkligen jättekul ihop när vi arbetade tillsammans. Vi var världensbästa team och vi klaffade jäkligt bra, så bra att vi inte riktigt har kunnat gå skilda vägar efter att vi båda slutat. Tacka vet jag socialmedier för det är där vi hängt med varandra sedan i sommras. Men vet ni vad? I söndags, då fick jag äntligen träffa henne irl! 
 
Vi promenerade i stan, pratade och pratade om allt och inget. Vi tog en fika, på Roots såklart, hälsade på vår gamla chef och mumsade på maten vi beställt. Det var kul och mysigt och jag saknar Anna och tiden på Roots. 

En bra dag med ett bättre avslut

 
Min lördag blev jättelyckad
Jag vaknade ganska tidigt och direkt satte jag igång att söka efter biljetter till kvällens Kentkoncert. Det tog inte långa stunden innan jag satt i sängen och var ägare till två biljetter. En till mig och en till Harald. Sprudlande glad korvade jag in mig i täcket, snurrade runt Harald och studsade upp och ner, Jag fick tag på biljetter! Lyckokänslan var total. 
 
Dagen fortsatte bra. Harald och jag tog spårvagnen till Järntorget och promenerade sedan till Haga. Vi åt brunch/lunch på ett fik ute i solen. Vädret visade sig på sin bästa höstsida och bjöd på varma solglimptar. Vi njöt av tillvaron. 
 
19:30 var det dags för Kent att beträda scenen. Pirret och rysningarna tog över och det kändes som om jag skulle trilla av stolen. Äntligen var det dags! 
 
 
Kent är mäktiga. De sätter ord på känslor som inte går att beskriva. De skapar en känsla av förhoppning och förtvivlan på samma gång. De spelar musik som ingen annan och de är så fruktansvärt jäkla bra på det dem gör. Jag kan verkligen inte alla deras låtar och jag lyssnar inte på dem konstant men de har fångat mitt lilla hjärta och jag hade ångrat mig hela livet om jag inte hade gått på deras sista konsert. 

Justin

 
Ebba och jag möttes ju i Sthlm i förr-förrgår för att gå på Justin, och det var precis det som hände i torsdags kväll. Efter lite tågstrul och enorm trängsel med tusentals andra Bieberfans kom vi fram till Tele 2 där han skulle spela. Det var helt galet så mycket folk det var, det välde ut från tunnelbanan! Vi satt längst bak, hade utsikt över hela arenan och vi kunde precis se att det rörde sig på scenen. Det låter kanske lite tråkigt men Ebba och jag är bra på att strunta i sådant och ha roligt ändå.
 
Det var kul att se Justin igen, han är riktigt bra live. Tyvärr var han slapp på sina ställen, det var ofta han inte sjöng med och hans ansiktsutryck tydde på trötthet. Men de låtar han engagerade sig i var jättebra och de var fint att se. Bästa framträdandet var Let me Love You! 
 
 
 
Fredagen, dagen därpå, beslöt vi oss för att så ut och bruncha då kylskåpet hemma hos Filip (Som vi bodde hos) ekade av tomhet. Vi letade i flera timmar efter ett bra "icke-kedje-ställe" att sitta på men efter att hungern och tröttheten slagit ut ordentligt gick vi tillslut till Espresso House. När yoghurten, baglen och smoothien var slut tog vi en tur i shoppingstråken. Det var kaos. Det kryllade av folk, aka Justinfans, det gick knappt att ta sig fram och köerna till provhytterna slingrade sig mellan klädhängarna. Vi köpte ingenting. Sen kom hungern tillbaka och då letade vi i flera timmar hela vägen från Plattan till Slussen och tillbaka igen efter ett bra fik. Vi hittade inget så det slutade med Espresso House igen. Sen var det dags att säga hejdå och åka hem.