Photogether

Wiho! Vilken kul dag jag var med om igår! Förra veckan blev jag upplyst om "Photogether", ett evenemang här i Göteborg för fotoentusiaster. Det pågick hela dagen och varvade mellan olika workshops och föreläsningar. Jag fick prova på studio- och streetfoto och de olika föreläsningarna handlade om systemkamerans uppbyggnad, bildkompostion och relationen mellan fotograf och modell.
 
 
Annie Hyrefeldt, som jag känner till genom orienteringen, höll i streetfotograferingen. Vi gick iväg till en cool parkeringsbåt där hon förklarade samtidigt som hon fotograferade modellen Wilma Svirin vad hon tänkte på. Det är viktigt att ha många ideer och poser i bakhuvudet så att man kan hjälpa modellen, samt arbeta fram det resultat man vill ha, var ett tips tillexempel.
 
Det var jättesvårt tyckte jag att veta vad som skulle se bra ut och vad modellen skulle göra men det är bara att träna. Det blev såklart svårare när vi var så många som ville ha ögonkontakt men det var väldigt roligt att få testa fotografera en riktigt modell.
 
 
Här ser ni en del av alla som var med på fotopromenaden. Fotokrig! 
 
Studiofoto | Modell Liza Dagsberg | Fotograf Moa Gustafsson | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8 
 
På studiofotograferingen fick jag förklarat för mig vilka insällningar som man ska utgåifrån och hur man använder externa bilxtar. Jag fick även tips på hur man ska be modellen rör sig framför kameran. Det är viktigt även här med att man har poser i bakhuvudet som man kan tipsa modellen med så att hen inte känner sig vilsen. Det kan vara allt från att vrida sig, titta hit, ner med axeln osv. 
 
Den föreläsningen som handlade om relationen mellan modell och fotograf tyckte jag var jätteintressant. Det var en modell som föreläste och hon berättade om olika situationer hon hade varit med som hon tyckte var både bra och dåliga. Hon lyfte fram att det viktigaste var att man innan själva fotograferingen hade pratat igenom allt så att båda vet om vad det är som gäller. Vad är det för fotografering, vad ska bilderna användas till, inspirationsbilder, när ska arbetet vara klart, stylad eller inte mm. Det var en mycket bra föreläsning som fick mig att inse att modellbranchen är ganska jobbig. Man måste tänka på vad man gör med sin kropp i stort sett hela tiden. 
 
Det var en riktigt lärorikdag, och kul var den framförallt! 
 

Efter gårdagen fick jag ett jättesug av att gå tillbaka till parkeringsbåten för att pröva ta ännu fler bilder. Jag tog med mig Harald så fick han agera modell och jag kunde träna på att ta kort och dirigera honom. Jag tycker som sagt att det är väldigt svårt, jag brukar ju inte fotografera människor på det sättet. Resultatet får ni kanske imorgon, stay tuned! 

Kommentarer
Postat av: Annie Hyrefeldt

Så himla roligt att läsa om hur du upplevde dagen! Blir superglad av dina ord. Och så roligt att träffa dig igen! Roligt att du kände att du fick så mycket bra tips och tankar från alla olika håll.

Massa kramar
/Annie

Svar: Ja det var verkligen jättgivande! :D Kramis
Moa Gustafsson

2016-10-30 @ 21:38:30
URL: http://anniehyrefeldt.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback