Surfing In Byron Bay

 En kortfilm från lördagens surftripp till Byron Bay, titta, njut och bli lite avundsjuk ;)
 
Hej! Jag har gått och blivit surfbrud! För en dag i alla fall... Ja i lördags hängde jag med skolan till Byron Bay för att lära mig att surfa. Som vanligt när jag testar något nytt, vill jag vara bra på det, det gjorde att jag sög i mig all information och alla tekniktips som instruktörerna gav under genomgången. Det måste ha hjälpt för stå upp och hålla balansen lyckades jag med på första försöket!? Haha jag blev jättepaff när jag märkte att jag stod upp på brädan och tänkte "nämen va, jag står upp, jag surfar!" Häftig känsla!  
 
 
 
 
Surfing in Byron Bay | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 

In the city by the beach

Hello! Just nu är klockan halv nio här i Brisbane och det är en av de dagar som jag eftermiddagslektioner på. Jag har precis ätit min standardfukost här nere besående av grekisk youghurt med mango och en toast. Idag är det fredag och det innebär att det är dags att avsluta veckans tema i skolan. Vi har jobbat med miljön och ska jag hålla i en presentation om Aralsjön och dess ödersdigra historia. Jag jobbar med presentationen nu för jag har inte hunnit klart i veckan... så det kommer nog gå lite sisådär haha. 
 
Istället för att ha ägnat all min tid åt presentationen har jag i veckan hängt i South Bank bland annat. Det är en konstgjord strand/pool mitt i centrum där man kan hänga på beachen och bada fast att man är mitt i staden. Hur bra som helst! Ligger bara några minuter från skolan så vi brukar dra dit innan eller efter. 
 
En annan bra grej med South Bank är att de har flera grillar i området som man tänder med bara ett kapptryck. De tvättas och hålls fräsha av "kommunen" så man behöver inte tänka på något, förutom att ha med sig mat att grilla och något att äta med. Igår kväll efter skolan drog jag och några grils till just South Bank för att grilla och det blev en riktigt mysig kväll med tjejsnack och skratt! 
 
 
 
Emilie, jag och Sara vid stranden i South Bank | Foto: Kelly Morrenhof
 
Imorgon väntar en tidig uppgång för då ska jag åka med skolan till Byron Bay. Där är det surfning som gäller och det ser jag fram emot! 

1a veckan avklarad!

 
En vecka av detta 4,5månaders långa äventyr är avklarad. Det har varit en omtumlande start med många känslor inblandade, ledsna som glada och lyckliga som olyckliga. Från att ha varit ovan molnen (i dubbel bemärkelse) till att vilja vända och åka hem är ingen rolig resa, men det var så det kändes och var de allra första dagarna. 
 
Efter veckans lärdommar och helgens äventyr känns det väldigt mycket bättre inför kommande vecka. Nu vet jag hur jag tar mig till och från skolan, jag vet att jag kan få till träningen hyfsat bra, jag har Krystal som kan hjälpa mig med orienteringen, jag har fixat bankkort, mobilen fungerar också snart och fotograferandet går framåt. Ja det blir verkligen bättre och bättre. 
 
Senast lämnade jag er hängande med vetskapen om att jag skulle träffa Krystal för en löptur, och så bra den blev! Hon tog med mig till Springbrook-området som är ett naturrområde söder om Brisbane precis österut från Guldkusten. Det regnade hela bilfärden dit men när vi väl var framme tittade solen fram och höll sig uppe under hela upptäcksfärden. Det var verkligen djungel och denna löptur med Krystal var en sådan som jag drömt om att göra här i Australien. I slutet av vloggen ser ni några klipp från passet. 
 
 

Ups and downs

Min EF-skola
Nej men hej från andra sidan jordklotet, hur är det i Swedenland? I Austraialand blir livet lättare för varje dag och det känns bättre och bättre, men nu är jag besviken över att jag inte har en plats i fotografikursen förrän i januari... jag menar va fan kom igen det är ju därför jag är här... så ja det sög ju... 
 
Min värdfamiljs hus i Alexandra Hills
 
I förra inlägget berättade jag om chockboendet och ja, chocken har lagt sig men smutsen återstår... eller i veckan har jag faktiskt städat endel, bland annat torkade jag alla hyllor i överskåpen där tallrikarna och glasen står för de var täckta av ett lager med matfett :):):) 
 
Jag känner mig inte helt tillfredsställd med situationen men jag trot det beror på att jag inte har en rutin och att jag inte riktigt vet hur jag ska göra för att få till allt jag vill få till.
 
Jag har nämligen endel önskemål som jag vill att denna resa ska innehålla och det är är: Lära mig engelska, Foto, Upptäcka naturen, Lära känna Australiensare, Träna/orientera och såklart lära känna nya vänner i skolan.
Kelly till vänster är min rumskamrat och Sara till höger började samma dag som jag
Än så länge går det bra att lära mig engelska, det är dock en väldig omställning att endast prata på engelska men väldigt kul! och att hitta vänner i skolan går också framåt men det är lite svårt för de flesta började i september och har redan bildat sina gäng. Träningen fungerar än så länge bra och idag, lördag, är det dags för min första orienteringsträning, och det mitt i Brisbane!
 
Fotot, upptäcka naturen och lära känna australiensare går det lite trögare med men jag har ju bara varit här i en vecka så det är ju inte så konstigt. Men jag hoppas att jag klurar ut något bra sätt att uppnå de flesta av mina önskemål på. 
 
Imorgon, söndag, ska jag och Krystal (tjej som jag lärde känna när jag tränade med Järla i våras, men hon kommer från Brisbane) åka till Guldkusten och springa, får se hur det går för jag ska tydligen ut ikväll!  
 

Tårar i Brisbane

Ja vart ska jag börja... Jag är framme i Brisbane och har nu tillbringat två hela dagar i staden och i skolan. 
 
Under den 27 timmar långa flygresan hit hann jag se fem filmer varav två påminde mig om det jag var/är på väg in i. Jag kunde verkligen känna igen mig i självständigheten och befrielsen av att ta tag i sin dröm och förverkliga den. Och där satt jag i flygstolen och tittade ut över Brisbane och fälde några tårar av lycka. Det kändes så häftigt att här kommer lilla jag till stora Brisbane och jag är helt själv, jag kan göra precis vad jag vill.
 
Jag landade på eftermiddagen när solen var påväg ner så nr jag klev ut från flygplatsen slogs jag långa, varma, orangea strålar. Det var nästan som i en film men filmen avbröts när jag kliver in i huset där jag ska bo. 
 
Jag brukar inte vara kräsen och jag hade inte jättehöga förväntningar på mitt boende men alltså jag blev så chockad. In kliver jag i vad man kan kalla råtthål. Det är saker överallt, trångt och smutsigt, framförallt smutsigt och då försvann liksom all glädje och jag tänkte, hur fan ska jag stå ut här i fyra månader? Det var inte alls kul och då grät jag tårar av missnöje i smyg på den trasiga toaletten. 
 
Nu två dagar senare när jag lärt känna min rumskarmat, Kelly, och värdmamma Patricia lite mer, och när jag varit i skolan känns det bättre. Skolan är väldigt seriös och den är fräsch och har fritt wifi (wiho!) och jag har bara fått goda intryck av Brisbane som stad. Trots att det bor 2miljoner märks det verkligen inte. Jag har plats på trotoaren och köerna i butikerna är inte långa. 
 
 
Här är jag på min första löprunda i Alexandra Hills, förorten jag bor i. Hittade en liten dunge att springa i med för det mesta fick jag röra mig på asfalterade gator. 

Idag har jag dött sötdöden och käkat som en student

 
 
Mitt i veckan och idag fick jag äran att fotografera Kristin, Maria och deras barn (kan vara den sötaste varelse jag sett, titta bara på lilla J!) Åkte ner till Gbg i morse där jag mötte upp familjen vid klockan tio, en timme senare var kameran full av fina bilder. Nu har jag precis redigerat klart och lämnat över de jag tyckte bäst om och väntar lite nervöst på gensvar. Jag hoppas de blir nöjda! 
 
När jag ändå var nere i storstan' passade jag på att luncha med Andrea. Vi möttes i Chalmes Kårhus där hon visade mig hur man äter som student och sedan snackade vi ikapp med lite skvaller innan hennes nästa föreläsning började. Jag tog bilden hem igen och sedan somnade jag en timme i sängen med alla kläder på uppe på täcket. Det är som om min kropp förbereder sig på alla sätt som finns inför resan haha! 
 
Ps. Fick precis ett meddelande om att de tyckte om bilderna !! Så kul! (vad händer med mitt liv, allt är så bra?) 

En korg fylld av värme

 
Att pyssla är min grej och nu till allahelgona har jag gjort kransar till morfars och mammas systers grav, men också en till vår entré. Jag tycker verkligen att det är så mycket finare med en egengjord dekroation, eller det känns i alla fall mycket bättre och utstrålar mer värme. När jag gör mina kransar tar jag vad jag hittar i trädgården, gör en bas och piffar med något som bryter av. Det ger ett lugn att pyssla, att arbeta med händerna, ni borde testa. 
 
 
Så då var det måndag igen. I helgen jobbade jag mina sista pass på SportShopen och fick lämna in både nycklar och kläder. Kändes märkligt och resan blev ännumer påtaglig. Idag har jag faktiskt börjat packa. Men jag känner att jag måste gå igenom allt några gånger så att jag får med mig det jag behöver. Ja det är verkligen nära nu! 
 
Imorgon blir det sista passet på Hovhult och styrkegjympa med klubben men nu ska jag borsta tänderna och lägga mig <3 

En utökad portfolio och update om livet

 
Hej! Wow vad jag har fått många positiva och glada kommentarer angående att jag ska "fly" landet! Ni verkar nästan lika taggade som jag haha men ja det ska verkligen bli jättekul och tack för alla lycka till! 
 
Och som sagt förbereder jag lite varje dag men eftersom att jag inte jobbar har jag väldigt mycket tid till annat också. Till exempel var jag och sprang årets sista orienteringstävling, Smålandskvalen, och det tillsammans med IFK. Det blev en väldigt spontan tur men sådana resor brukar bli kul och så blev även denna. Kul att tävla men det bästa var att jag fick chansen att kramas hejdå för ett tag. 
 
I måndags fick Liselott och jag äntligen tummer ur att träffas. Jag fattar inte varför vi är så dåliga på att göra det för vi har så kul tillsammans! Innan jag flyttade till Hallsberg hängde vi typ varje dag men nu när jag inte varit i stan har det blivit betydlit mer sällan, såklart, men alltså när vi ses, det är som om tiden stått still. Det är sjukt härligt och jag uppskattar det så. Vi gick långpromenad med Jacko och sedan lunchade vi i stan medan vi pratade om livet och dess utmaningar. 
 
 
På tal om utmaningar var det just det tisdagen bjöd på. Då var det nämligen dags för mig att ha en familjefotografering för första gången! Jag var faktiskt riktigt nervös innan trots att jag inte kunde ha några superförväntningar på mig, och trots att det var en familj jag känner. Jag ville ju att det skulle bli perfekt. (Så är jag alltid när jag ska göra något för fösta gången, jag vill lyckas direkt). Därför hade jag försökt att förbereda mig genom att googla på familjeporträtt och scouta location att vara på. 
 
Familjen ville vara i skogsmiljö och det kändes såklart tryggt eftersom de flesta av mina fotorundor sker i skogen. Vi höll till vid Näset, en bit norr om Uddevalla, och allt flöt på bra. Det var lätta att jobba med och hade egna idéer vilket gjorde att arbetet underlättade för mig. Jag märkte att många av de idéer och knep jag hade inför försvann liksom, troligen av nervositeten. 
 
Nu är arbetet klart, bilderna är skickade och familjen är nöjd. Det känns bra och kul framförallt, min första familjefotografering är gjord och jag har fått bra bilder till min framtida portfolio!