New Zealand pt 2

 
Me | by Flynn Graham

Efter att jag lämnat Elin på flygplatsen i Christchurch siktade jag in mig på att ta mig till Aroaki/Mount Cook National Park. Av lite googlande på nätet hade jag klurat ut att det skulle finnas fina vandringsleder, berg och glaciärer att skåda där vilket kändes som rätt miljö för mig. Fortfarande nervös och med alla kroppens delar på helspänn puttrade jag fram på vägarna mot målet. Påvägen åkte jag förbi den "kända" sjön Lake Tekapo där jag gjorde mitt första fika- och fotostopp. Det hade ösregnat hela vägen fram till sjön men när jag fikat klart på min brownie lättade trycket, solen kom fram lite och den annars gråa sjön bytte skepnad och visade sitt blåa vackra vatten, vilken tur jag hade! 
 
Lake Tekapo | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Vattnet var verkligen så blått! Häftig kontrast till det annars färglösa landskapet. Efter drygt 3-4 timmars körande nådde jag mitt mål och regnet hade kommit ikapp mig igen... Det jag hade tänkt skulle bli en fin solskenstur bland höga berg blev en lätt joggingtur till en utav "Tasman Glaciärerna" i området med noll vy över bergen. Iklädd min nyinköpta vattentäta överdragsjacka och gopron i sport-bhn fick jag ändå en behaglig tur. Fast den där glaciären var inte mycket att se haha... Bäst av allt var att jag träffade några nya fotovänner i änden av vandringsleden. Jag blev helt plötsligt modell (se första bilden) och fick sällskap för resten utav kvällen. 
 
 
Tillbaka från löpturen tog regnet i ordentligt. Som tur var fanns det ett stort hus där en fick laga mat och "värma" sig i. Det var verkligen ingen värme i där men jag slapp stå ute i rusket och huttra. Fixade till en sallad, mer än så hade jag inte lust med att laga haha. Till sent på kvällen satt jag och värmde händerna över gasolköket med mina nyfunna vänner och pratade foto såklart. Bra start på resan trots oväder och en frusen kropp. Nästa stopp road tripen blev Wanaka men det får ni veta mer om nästa gång! Vi hörs! 

Ps, imorgon flyger jag till Whitsundays! Sista resan på hela resan och på torsdag lämnar jag Australien för gott, shit, det är redan över!


Kommentarer
Postat av: Elle

Så snygg jacka! Så fin natur!
Välkommen hem Moa !
Mammaelli

Svar: <333
Moa Gustafsson

2018-02-16 @ 12:20:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback