Stressad av lugnet

Jag känner mig stressad. Inte för att jag har mycket att göra utan för att jag vill ha mycket att göra. Jag vill hitta på saker, fånga dagen och ta vara på dygnets alla minuter. Jag får "ångest" av att ta det lugnt så har jag inget planerat går jag ut och går, åker och badar, tränar eller vad som för att inte bara göra ingenting. 
 

Solnedgång vid Bodele, Uddevalla ¦ Nikon D90 ¦ Nikkor 24-70mm f/2.8 

 
Det är inte bara stress över att hitta på saker utan jag känner även stress över att få tid till att hitta på saker. Tillexempel så skynder jag mig alltid till bussen/spårvagen, jag försöker laga mat så snabbt jag kan, jag försöker effektivisera min vardag maximalt för att kunna ha mer tid till annat. Till vaddå? 
 
Det varit såhär sedan jag kom till Göteborg och på ett sätt så är jag glad att hållt i gång och tagit vara på det vackra väder vi haft, men å andra sidan mår jag inte bra för att det tröttar ut mig. Jag lever på gränsen till sjukdom hela tiden och så fort jag slarvar med sömnen eller maten känner jag mig hänging och urbalans. Det ska inte vara såhär och jag glad att jag vet om det. Jag vet om att jag gör fel och jag är stolt att jag har en sådan självinsikt att kunna läsa av och analysera migsjälv och vad jag håpller på med, jag är stolt att jag inser att jag gör fel och nu tar tag i det och gör en förändring. 
 
Denna vecka ska jag chilla. Jag började igår med att skippa träningen och jag funderar på att göra det samma idag. Bara åka hem och inte göra någonting. 
 
I helgen gjorde jag däremot det motsatta från igenting, såklart. Det har blivit som en tradition att åka hem varannan helg och det med bussen 15:12 från Hjalmar Branting. När jag kom hem hade mamma förberett middag så vi åt och sedan ville jag ut iväg till vattnet för att carpa. Själv åkte jag och tog ett kvällsdopp i solnedgången och där och då försökte jag att slappna av och känna lugnet. 
 
 
 
Dagen därpå hade Linnea, min syster, och jag bestämt träningsdejt med Malin på Östra fjället. Vi sprang en gammal teknikträning men min kropp sa ifrån och jag fick avbryta passet. Istället för att sedan vila kroppen åkte Linnea och jag ut till Smögen där vi solade och badade och åt gott på The Barn. Det var väldigt mysigt men jag kände hela tiden att kroppen helst ville ligga ner i fosterställning och vila. På kvällen märktes det ännu mer då jag fick huvudvärk och känner i halsen. Jag kurerade mig med allt jag hittade i medicinskåpet och när jag vaknade morgonen därpå hade jag lyckats stoppa sjukan. Är imponerad över vad min kropp klarar av? På't igen i söndags var det KM och full fart frammåt. 
 
 
 
KM arrangerades i Vänersborg precis intill Vänern. Så fint ställe! Det var kul att tävla, som vanligt, och ännu roligare när man vinner vilket jag gjorde hehe. Trots att jag inte alls mådde bra dagen innan kunde kroppen prestera, lustigt. 
 
Uddevalla OKs KM vid Vänerns vatten ¦ Nikon D90 ¦ Nikkor 24-70mm f/2.8
 

ute å cyklar

 
 
Sveriges nationaldag... Hur firar man den egentligen? Jag vet inte, jag har aldrig gjort något speciellt den sjätte juni mer än att vara glad för att det är en röd dag. Hur gör man? Vad gör man? I år firade jag i alla fall Sveriges dag tillsammans med Ebba, fint väder och våra cyklar. Ebba och jag hade planerat att cykla över till Hisingens golfklubb för att spela golf och sedan ta oss vidare över Älvsborgsbron längsmed vattnet till centrum och sedan hem igen. 
 
Vi följe planen hyfsat bra men turen började med strul redan efter 500m. Kedjan på Ebbas cykel hoppade, vi faxade det men efter ytterligare 500m hoppade den igen, och igen och igen. Det här kommer aldrig att gå tänkte vi så tillbaka fick vi cykla och som en räddande ängel kommer Aina och lånar ut sin cykel.(Det ska poängteras att när vi väl var tillbaka tappade Ebba och jag bort varandra och båda två började tänka tankar om att den andra blivit kidnappad) 30min efter tidsplanen ger vi oss i äntligen väg men det går hackigt... gps stämmer inte och vi cyklar fram och tillbaka, upp på tågperronger och ner för trappor... Två timmar efter planerad avfärd kom vi iaf fram. 
 
Trötta och sura var vi så vi började med att äta varsin glass för att återställa humöret, sedan satte vi igång med golfandet. Vi körde inte bara korthålsbanan med pitch och putter utan vi testade även på fotbollsgolf. Vi var inte jättebra men vi hade jättekul iaf och det är ju det viktigaste. 
 
I motvinden cyklade vi vidare mot, och över Älvsborgsbron. Det var mycket lättare att hitta dit vilket var väldigt skönt. Det är inte så kul att cykla vilse. På södra sidan shoppade vi lunch i form av kycklingtaco som vi tillredde på kajen intill Göta Älv. Livskvalité. 
 
 
 
Åtta timmar senare var vi hemma igen men sugna på mer. Det blev ett kvällsdopp också. Vilken nationaldag! 

Summer

 

Klockan är 5.40 och jag är redan ute och far. Eller jag är påväg till jobbet och det lustiga är att jag inte ens tycker det är jobbigt, jag är liksom inte trött. På något vis har jag vant mig vid att stiga upp tidigt, så att ta bussen 5.34 är inga problem.  

 

Sedan sist jag skrev har sommaren kommit och jag har firat det på bästa möjliga sätt... tillsammans med vänner såklart. Det har badats och spelats minigolf, det har picknickats och solats men det har också festats och det på Summerburst med Ebba. (Hon är här! Och det för att stanna! Vilken grej!)

 

Minigolfen spelades i torsdag med ett gött gäng från IFK, vi var inte så bra, varken på golf eller på att stötta varandra men det var kul när det var över då vi fick äta och bada i solnedgången. 

 

I fredags hämtade Ebba och jag ut summerburstbiljetterna, gick hem, fixade oss och halsade vin. Eller jag halsade vin och Ebba drack en svingod drink... Jag har mycket att lära när det gäller festeri... men salongsberusade blev vi båda två och det var väl tur det för äldst var vi på dansgolvet och vi kände oss lite malplacerade. Men det är ebba och mig vi snackar om och vi kan ha kul i alla lägen. Och det hade vi! 

 

Vi var hemma tidigt då jag, nästa dag, skulle fota Skatås ryggar, ett traillopp IFK arrangerar. Jag vaknade pigg och inte allt för bakis så det gick bra att vara ute i hettan och fota. Resultatet blev dock liote sisådär. Det var väldigt svårt ljus, skarpt liksom, så det blev mycket kontraster och skuggor. 

 

Sex timmar senare var Ebba och jag på't igen och vi kom inte hem förrän vid halv fyra på morgonen. Söndagen blev en najs bakisdag på playan vid Härlanda Tjärn och sedan glassätning på Lenojet & Björnen. Prova deras blåbärsglass om ni får möjlighet till det! 

 

Idag är det tisdag och Vololife rullar på, inte jättesnabbt men ändå frammåt. Vi håller på med vårt bromssystem och dricker cacao cream. Annars så tränar jag för det mesta men det vet ni, igår körde jag både styrka och orientering, och idag är det intervaller som står på agendan.