Skidpremiär!

 
För fyra veckor sedan stod jag på skidor för första gången på över ett år och en vecka senare var jag i Sjusjøen och fick både skidor och snö så att jag teg. Ta en titt på det! 

Besök hos Malin i Ischgl!

 
Vilken härlig vecka jag har haft! I måndags flög jag till Österrike för att hälsa på Malin som säsongar i Ischgl. Vi har inte setts på fyra månader så gissa om jag var glad när jag fick krama om henne! Hon mötte upp mig på tågstationen och sedan dess har våra munnar gått i ett. Vi har skrattat och pratat i kapp om allt vi varit med om de senaste månaderna, mycket snack vill säga! 
 
Malin säsongar alltså i Ischgl och hon åkte iväg ungefär samtidigt som jag till Australien. Hon jobbar på ett hotell i byn och på fritiden svassar hon runt i backarna. Den första heldagen vi hade tillsammans hängde vi faktiskt inte bland alptopparna.. Istället åkte vi längdskidor och på kvällen lyxade vi till det med fil och flingor till middag. Malin var så snäll och bodde med mig och "hotellet" vi ägnade nätterna var litet, snett och charmingt!
 
 
 
 
 
Första gången jag fick uppleva alpskidåkning! Så kul och vackert! Jag hade mjölksyra i låren i varje backe, så långa var pisterna! Det kombinerat med bra väder och Malin som guide gjorde upplevelsen toppad! Vi kunde åka olika backar en hel dag och då hade vi ens åkt alla!  Det är verkligen stor skillnad om jag jämför med de svenska skidorterna. En nackdel var dock att de inte pistade varjedag... Det var synd för backarna fick fort snöpucklar. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ischgl | Nikon D90 | Nikkor 24-70mm f/2.8
 
Men alltså titta så härligt vi har haft det! Ischgl visade sig på sin bästa sida och jag hoppas att jag får uppleva något liknande igen! 
 

Snödröm

 

Snödröm i Sjusjøen är vad jag har varit med om de senaste dagarna. Jag är tagen av hur mycket snö det har varit. När jag var liten drömde jag om att det skulle falla så mycket snö att jag var tvungen att gräva tunnlar för att komma fram, så mycket snö har det nästan varit! Snövallarna brevid vägarna har i vissa fall sträckt sig ovan huvudet och ut genom fönstrena i stugan såg man knappt. Magiskt! 
 
Istället för att åka med pappas jobb till Sälen drog jag på läger med några IFKare istället. Lite roligare om jag får säga det själv. Åkte kollektivt upp på tisdagen och sedan dess var det skidor, skidor, skidor som gällde. Eftersom det var väldigt kallt var föret jättekärvt och jag stod i princip still i spåren... Inte lika kul men jag njöt ändå. Vädret har varit på topp hela veckan och solen visade sig nästan varje dag. Sista soldagen bestämde jag mig för att vara ute från morgon till kväll. Hela 8 timmar var jag ute och skidade mig fram i de norska fjällen! Med flera pauser förstås, som våffellunch i Pellestova till exempel. 
 
Efter den långturen var jag helt död och nu är jag trött på att åka skidor.